Polisen vill ha färre besök


INRIKES. Polisen vill ha färre spontanbesök på sina polisstationer. Istället vill myndigheten styra om så att folk i första hand kontaktar dem via nätet. Och om man måste besöka en station ska det ske efter att man bokat tid, visar två parallella utredningar som pågår på polisen, rapporterar Sveriges Radio

Pressbild

Ditte Westin är kommissarie på kontaktenheten vid nationella operativa avdelningen vid polisen, och ansvarar för utredningarna.

– Vad vi vill är att kanalstyra medborgare mot e-tjänsterna i första hand, telefonen i andra hand och om det behövs, det fysiska besöket. Och då via tidsbokningen så att medborgaren vet att det är den här tiden jag får hjälp, säger Ditte Westin.

Två parallella förstudier pågår nu inom polisen. De är en del av polisens serviceprogram 2024, som går ut på att förbättra kontakten med medborgare.

-Pettersson säger att förstudierna verkar gå ut på att försämra för medborgarna och göra polisens arbete mindre ansträngande.

Vill jag köpa en liter mjölk vill jag göra det när det passar mig, inte boka tid och hämta mjölken senare. Det är likadant med polisen, vill jag klaga på något eller ansöka om ett pass vill jag göra det när det passar mig, inte rätta mig efter polisens önskemål.

Polisen är till för att ge service åt medborgarna när medborgarna behöver hjälp. Inte tvärtom. Sedan om polisen svarar i telefon när man ringer och e-tjänsterna är enkla att använda så får polisen automatiskt färre besök utan att kanalstyra medborgarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Polisen vill ha färre besök

 • Autodidakt

  Jag har länge undrat vad polisen sysslar med. Bor utanför en av våra större städer där polishuset är ett av de största husen. Vid mitt senaste besök i staden var jag inne i en gammal moderniserad industrifastighet och blev lite snopen när jag fick se att ett helt våningsplan nu hyrs av polisen, det är en mycket stor yta. Består polisen bara av kontorsfolk, eller? De syns ju nästan aldrig ute i uniform längre. På två platser i staden sker helt öppen droghandel, det struntar polisen i, de föredrar att jaga svenska bilister i stället.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Är Ditte Westin nyss utexaminerad från Södertörns Högskola ?? När tar dårskapen i detta land slut ? Någon som har svaret ? Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kretin

  I stora delar av Sverige har polisen inte detta ”problem” längre, det finns inga polisstationer kvar att besöka.

  Gilla

 • Argus

  Byråkratin föder sig själv. Se bara hur Migrationsverket gick från ett anslag på 4,5 miljarder till närmare 70 miljarder på några år. Denna ”kanalstyrning” kommer naturligtvis att kräva mer resurser. För mig låter det som rena planekonomin, mer resurser och mindre resultat.

  Jag har två förslag som jag bjuder på; Fler poliser på gator och torg minskar brottsligheten. Starta ”call center”. Med närmare 10% arbetslösa kan staten skifta om från A-kassa till anställning. Om det går att komma fram på 114 så minskar behovet av personliga besök. Sedan man kanske borde ha färre anställda på Kungsholmen och fler på polisstationerna?

  Gilla

 • Stefanskapet

  Jaha, gäller detta dom kriminella också?

  Gilla

 • centurion

  Kom just på vad den här bluffen bottnar i : Om allmänhetens möjligheter att anmäla brott minskar, så kommer ju brotts-statistiken att se mycket fördelaktigare ut för regimen. — Luktar Morgan lång väg…

  Gilla

 • Billy Boy

  Henrik Jönsson:

  Akademiens aktivism. Varför vill man nedmontera polisen? (Publicerades 25 juli 2020. Speltid 19:24)

  Gilla

 • centurion

  På grund av ordningsmaktens ansträngda läge (alla känner ju till orsaken), så måste uppdragen prioriteras. Mord, rån, våldtäkter, bilbränningar och dylika bagatellartade ärenden får stå tillbaka för prideparader, knäböjningar,
  gråtattacker, genuskurser, bullbak och pizzaleveranser.

  ”Va fan får vi för skattepengarna” ?

  Gilla

 • ruben

  Kom att tänka på om badvakter på ett bad hade en webadress man kan logga in på när man behöver räddas. Eller kanske boka tid med brottslingarna så brotten utförs på rätt tider. Gör ordningsmakten mer otillgänglig för allmänheten och öka fri- och rättigheterna för kriminella invandrare. Är det inte den röda tråden i den vilt skenande politiken nu? Därför känns det akut nödvändigt att regeringen byts ut fortare än kvickt.

  Gilla

 • ossie

  Så blir man rånad eller våldtagen så ska man ringa polisen och boka tid ?

  Gilla

 • rustibus46

  Ja, polisen vill jobba 9-5 måndag-fre. Vara
  på stationen helst slippa jobbiga medborgare, som betalar lönen. Arma land.

  Gilla

 • gamgubben

  Om de lägger för mycket tid på oväsentligheter och samtidigt kan garantera att uppklarandeprocenten kommer att höjas så förstår jag dem. Man behöver ju faktiskt inte gå till polisen med struntsaker i dessa digitala tider. Att det ska vara polisärende att utfärda pass borde kunna ordnas genom ett passkontor, där behövs ingen polisutbildning om bara alla myndigheter tillåts att samköra uppgifter. Den uppgiften skulle faktiskt kunna klaras av någon som nu är minister i Regeringen, mer utbildning behövs ej. Alla där tillhör ju knapptryckarkollektivet.

  Gilla

 • hllviken

  ll

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Detta är Kling och Klangs automatiska politiskt korrekta telefonsvarare vi kan inte svara för tillfället, var god och ring en annan dag !
  Knäböj och lycka till…….

  Gilla

 • centurion

  Anledningen till att det är så förtvivlat långa väntetider på landets polisstationer beror i första hand på invasionsstyrkans närvaro. Så fort de har erhållit sitt efterlängtade PUT, så går färden till närmaste polisstation. Där skall då pass utfärdas för hela familjen, som längtar efter att resa hem till det land dom påstår sig ha ”flytt” ifrån. Ärendena kan ju dessutom bli av återkommande karaktär, då identiteterna på dessa enfaldiga figurer emellanåt uppenbarar sig i mångfald.

  Gilla

 • Thomas

  Det här är en bra sätt att få brotsligheten / anmälda brott att minska. Dessutom blir det tryggare för polisen att hålla avstånd genom e-e-tjänster.

  Gilla

 • turrim

  Polisen kan lägga ner sina två förstudier och skicka ut de som sitter och studerar på fältet. Pettersson har redan presenterat svaret i utredningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: