Om det inte vore så tragiskt skulle det vara kul…


SOCIALDEMOKRATI. Om tio år är Sverige narkotikafritt lovade den nyblivne hälsoministern Morgan Johansson (S) år 2002. Metoden är att låta den restriktiva politiken ligga fast, samtidigt som samarbetet mellan stat och kommun ökar.

Anders Ygeman (S) då inrikesminister fick avgå år 2017 för att han var en fara för rikets säkerhet.

Idag har Morgan Johansson (S) ansvar för rättsväsendet inkl. polisen och migrationen. Morgan har en utbildning i statsvetenskap vid Lunds universitet och har arbetat som journalist några år på S-tidningen Arbetet samtidigt som han gjorde karriär inom socialdemokratin sedan de tidiga tonåren.

Politikfakta

Anders Ygeman (S) ansvarar idag för Sveriges energi och digitaliseringspolitik. Ygeman har främst ägnat sig åt politik. Kom in som ersättare i riksdagen som 25-åring och blev ordinarie ledamot året därpå. Innan dess hade han framträdande positioner inom SSU. 1990 hann han med en termins studier i kriminologi vid Stockholms universitet och att bli befriad från värnplikten – något han kommenterat i Expressen: ”Jag ryckte in, men ryckte snabbt ut. Efter fem dagar begärde jag vapenfri tjänst.” 2014-17 var han inrikesminister, men tvingades lämna sin post under hot om misstroendeförklaring. Ygeman har även mängder med betalningsanmärkningar efter att ha misskött sig.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

-Pettersson säger att detta är bara två i vår regering och en stor anledning till att landet styrs som det gör…

Minns ni historiens kanske viktigaste svensk Axel Oxenstierna, som byggde det moderna Sverige och sa dessa ord om tjänstetillsättningar 1634 som borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Om det inte vore så tragiskt skulle det vara kul…

 • Billy Boy

  Morgan Johansson (S) vid frukostseminarium i valspurten den 3 september 2014 om brott och (o)trygghet. (Publicerades 2014-09-04. Speltid 4:18)

  D v s för snart 6 år sedan!!! Och hur det har gått vet vi ju idag!!!

  Anders Ygeman (S) …

  Bildkälla: Kommentar från hllviken på toklandet,wordpress,com

  Gilla

 • hllviken

  Jag har inte röstat för dem men lider av deras vanstyre.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Han bara löver och löver !!!!!!!

  Gilla

 • Maya

  En del Svenska politiker verkar ha begåvats med ett alldeles för stort ego.Tidigare fanns det en liten herre som lovade att fixa skolan snabbt som ögat.Det vet vi ju hur det gick.Sedan kom det en annan liten herre som i sin tur skulle ordna så det blev knarkfritt i vårt land.Hur det gick vet vi ju också.Den tredje som dök upp höll ju sitt ord i alla fall när han sa att han inte skulle bygga några murar mot omvärlden.Det löftet gjorde nog att Sverige blev mer än en liten prick på världskartan.Alla från långtbortistan hittade plötsligt hit………..

  Gilla

 • rustibus46

  Sådana här figurer har viktiga ämbeten i
  landet. De kastar oblygt löften t sina
  väljare. Alla vet att det är lögner o
  omöjligheter, men ingen säger ifrån!
  Så gott folk , det här är bara början. Arma land

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Sossemantrat är inte som Oxenstierna ville att det ska vara, det är nog mer.
  Man måste se på vars och ens vänskap eller släktskap, annars kan man inte göra karriär hos oss. Är du riktigt god vän har du alltid fullt förtroende för vad du än gör

  Gilla

 • centurion

  Det är något konstigt med det svenska språket. För vart 4:e år i september får orden en annan innebörd. Ett löfte innan blir till ett svek efter. En historisk satsning innan blir en luftpastej efter. En vision innan blir en utredning efter.
  Kanske avsåg Morgan att knarket skulle Släppas Fritt 2012…eller att det skulle bli gratis… Nej, bara vanligt Svammel, i vanlig ordning. Men sanning och konsekvens gäller inte i hans värld, för det är ju, som bekant, något konstigt med det svenska språket.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Personligen är det svåraste att förstå. Att svenska väljare röstar fram sådana här politiker.

  En stor orsak till varför det är så här.

  Är att vi har en ”V-riden journalistkår” i Sverige. I kombination med att det socialdemokratiska partiet är Sveriges största karriärs-företag. Där du utan större kunskap kan ta dig fram till välbetalda toppositioner.

  Där du tillsammans med dina lika sinnade partikamrater ( de enfaldiga) utövar nepotism på en hög nivå. För att säkerställa makten av egoistiska skäl.

  Observera detta har inget med arbetarklass eller solidaritet att göra . Även om det vill påskinas. Det är enbart ett egenintresse som bevakas.

  Gilla

 • Kattsand

  Det enda man kan vara säker på när en sosse lovar något, det är att det aldrig kommer bli något av det.

  Gilla

 • turrim

  För att bli minister i en sosseregering bör man ha ett CV som vederbörande av ärbarhetsskäl helst vill ha hemligstämplat. Å andra sidan så har undersökande ”journalister” på eget bevåg och enligt fatwa från redaktionsledningen själva hemligstämplat de avsnitt som kan minska allmänhetens förtroende.

  Gilla

 • MrR

  Sossarna har lovat mycket de sista 15 åren och inget av vad de lovat har genomförts, endast reella försämringar för sina egna Svenska medborgare !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: