En rubrik som borde vara omöjlig…

PROPAGANDA. Det har varit mycket om EU de senaste dagarna och här kommer mer. EU lyckades som ni vet smyga igenom ett stödpaket på 8000 miljarder svenska kronor, det mesta har inte ett dugg med corona att göra utan är ett steg på väg mot Europas Förenta Stater, detta utan att folket i något land fått säga vad de tycker. I varje fall nästan, britterna röstade i juni 2016 om vem de ville skulle ha makten. 

Detta som åtskilliga politiker och journalister lovat att det aldrig kommer att ske och som av en tillfällighet är det samma politiker och journalister som lovat att invandringen behövs och är lönsam.

EU är smarta, de tar av varje land och ger tillbaka det mesta, men behåller makten. Smart.

Sverige får visserligen minst av alla 27 EU-länder men regeringen verkar nöjda då de fick prata klimat- och värdegrund en stund, och SVT vräker till med rubriken ”Sverige får 3,7 miljarder euro i coronabidrag” där de hoppas att läsarna och tittarna inte ska fatta att det är våra egna pengar vi får tillbaks minus flera tiotal miljarder som EU delar ut till andra.

Sverige har 4:e högsta dödligheten i corona bland de 27, men, men, corona verkar vara en dimridå för något annat.

Exempelvis får Italien 82 miljarder euro, Spanien 77 , Frankrike 39, Polen 38 och Tyskland 29. Någon kommer att få betala, kan ni gissa vem?

Nu ska pengar flyttas från produktiva länder till de andra. Ur ett politiskt perspektiv kan det vara rimligt. Ur ett ekonomiskt är det galenskap, skriver Dagens Industri, bakom betalvägg.

Ur ett ekonomiskt är det häpnadsväckande att man använder coronakrisen som en ursäkt för att trumfa igenom ett helt nytt system där sparsamma och ekonomiskt framgångsrika länder ska finansiera de mer slösaktiga och mindre produktiva länderna. Nu ska svenska skattebetalare täppa till slukhål i statsbudgetar ett par hundra mil söderut.

-Pettersson undrar om det vara detta sista gången vi fick höra att det inte går att sänka skatten utan att det går ut över välfärden? Det var ingen av de vänsterliberala som sa att de rörde sig om italienarnas, grekernas och spanjorernas välfärd.

Men glöm inte, pengarna är inte allt eller det viktigaste. Det viktigaste är att vi förlorar makt över vårt eget land, men det diskuterar varken Löfven, våra politiker eller de journalister som ska granska makten…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “En rubrik som borde vara omöjlig…

 1. Ja jaGg röstade nej till EU.jag visste att vi skulle få ångra oss och det kommer bli värre!! Blir svårt att spara något i ladorna i 30-40 år.sveriges ekonomi kommer knäcka oss.o massinvandring ovanpå det! Inte kan de minska på det trots Corona o hög arbetslöshet redan.fler som ska ha bidrag o bostad våran landsfader vill väll få in en 300000 invandrare så han får röster av dem 2022.nä fy faan!!det här var inte Sverige när jag växte upp på 70talet.

 2. Någon skrev att han ät E U s nyttiga idiot och Sveriges idiot,
  och han bara bekräftar det gång på gång?

  • För att Lövén skulle skriva på,hette det att vi skulle erhålla en kraftig rabatt,på redan fastställda årliga ”EU-avgift”…
   I dag beslutades i Bryssel,att denna utlovade rabatt,skall frysas tills vidare !!
   Så fungerar det också bland dem vi i Skåne,kallar bondfångare.

 3. Ebberöds bank
  Borde väll den gode Löfven sett,
  inget är ju självklart då vi har ett minister styre utan några specifika utbildningar, som leds av en 17 åring utan skolgång och livs erfarenhet, som i sin tur leds av flumpartiet MP
  Det är svårt och märkligt att få ihop det, att det är just en regering vi pratar ??

 4. Det finns ett land i Europa där den enfaldiga demokratin har övertaget. Sverige heter det.

  Landet har hamnat där, tack vare att alla som pratar om ”mångfald” och ”värdegrund”, tycker lika. Dessa människor har haft stor hjälp av en public service och många media hus. Som medvetet driver en utstuderad agenda- och fasadjournalistik.

  Allt handlar om makt och att manipulera medborgarna. Så att de inte får hela berättelsen till sig. Om alla viktiga sakpolitiska beslut, som berör dem.

  Vilket gör att den svenska demokratin blir mer och mer enfaldig. Istället för att uppmuntras till att vara en levande och mångfaldig upplevelse. Där vårt land utvecklas i en positiv riktning.

  Där värdigheten för alla människors åsikter, måste kunna få ta plats. Respekten för demokratins grunder måste alltid få råda.

  Det glädjande är att fler och fler människor. Släpper på sin konflikträdsla och inte låter tystnaden och grupptrycket hindra dem. Från att säga sin mening och föra ut sin åsikt i olika sakfrågor.

  Det här landet har lidit nog under de vidriga ”lynchmobbarna” och den identitetspolitik, som har varit allena rådande. Under allt för många år.

 5. Jag är så arg. Det går inte att kommentera i finsk media någonting nu gällande EU paketet.
  Finns inte en enda artikel ,där man kan säga sitt hjärtas mening. Sanna Marin , nybakad ”statsminister”, är på ledighet fram till mitten på augusti, så att askmolnen lägger sig under tiden.
  Nu som alltid har Finland tigit om återbetalning .Man skall vara snäll !
  Marin en mycket farlig sossekvinna.

 6. Lyssna på swebbTV och Lars Bern så finns förklaringen för allt som sker i Sverige och i de flesta västländerna.
  Att vi är som gamla Sovjet och dagens N Korea har många tyckt under en lång tid. Den sprider sig så sakta vetskapen om att vi inte är annat än skendemokratier så möjligen det ännu finns hopp om att vi får återse ett nytt och bättre styre. Knappast i Sverige men det finns andra länder att bo och leva i, så får den nya adeln så småningom bli varse att fly till Norden var deras livs största misstag.

 7. Anders Lindberg SUCK!! Vilken amatörpsykiater som helst kan ju lätt konstatera att det inte står rätt till i de övre regionerna hos honom. Men att sätta diagnos tror jag inte ens ett proffs klarar. Man måste nog lägga till detta syndrom i diagnosboken.

Kommentera