Svenska folket blir rånade om du skriver på Stefan! Åk hem!

EU. Under de pågående förhandlingarna om EU:s långtidsbudget och corona-stöd har Sverige blivit lovade en högre rabatt på EU-avgiften.

Jeander tåg
Jeander

Trots högre rabatt ska Sverige betala 6000 miljoner mer än vad vi gör nu. Detta bara på den ordinarie EU-avgiften, coronastödet tillkommer.

Sveriges årliga medlemsavgift till EU de kommande sju åren beräknas bli cirka 45 miljarder kronor per år. Det är en ökning med sex miljarder jämfört med idag.

Sverige kommer att ligga i absolut topp i betalning per capita till EU, FN och i bistånd samt i kostnader för invandring.

-Pettersson menar att förslaget är fullständigt ohållbart. Jag tycker att statsminister Stefan Löfven (S) innan han skriver på något ska ta regeringsplanet hem. Sverige behöver inte och ska inte förhandla med bedragare och jag vill inte vakna på tisdag morgon till nyheten att vi blivit rånade och en statsminister som låtsas att han gjort något bra…

UPPDATERAT: Klockan 05:30 rapporteras att EU-ledarna nått en uppgörelse.

Löfven är inte ensam om beslutet, efter kontakter mellan regeringen och riksdagens EU-nämnd så har statsministern fått mandat att säga ja till det bud som ligger på bordet. Det uppger EU-nämndens ordförande Åsa Westlund (S).

Åsa Westlund (S) är gift med Anders Lindberg på Aftonbladet och känd från bloggen, bland annat för sin 85-procentiga frånvaro under de tio år hon var EU-parlamentariker. Det är rekord i EU.

Jag vill se vilka partier som gav regeringen klartecken för detta och den totala kostnaden för Sveriges skattebetalare.

EU ska alltså låna upp tusentals miljarder kronor och skuldsätta oss alla för många år framåt. Tidigare har EU:s budgetregler hindrat detta och EU har fått nöja sig med medlemsavgifterna som uppgår till c:a 1600 miljarder svenska kronor per år.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

59 thoughts on “Svenska folket blir rånade om du skriver på Stefan! Åk hem!

 1. Ungern och Polen skickade sina skarpaste hjärnor att förhandla, så resultatet blev mycket bra.
  Där hjälper det inte med en flaska vin.

 2. C:a 6-7 miljarder av våra skatter skall gå till avskaffandet av brunkolen i östra Tyskland.
  Alltså pengar som vi tvingas slita samman skänkes, i Gretas anda !!
  Samtidigt som Tyskland avvecklar sina få kolkraftverk,öppnar Kina dryga 100-talet nya av samma art….
  Det är på detta sätt som EU förskingrar ”tvångsbidragen”…..

 3. Berättelsen om,
  ”Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen”
  (kan jämföras med en recension av en ny bilmodell)

  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, hade blivit inbjuden att vara med om ett test av ett Räddningspaket för de av EU:s medlemsländer som misskött sin ekonomi och även fått en del stryk på grund av den senaste Kina-smittan.
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, kände sig naturligtvis mycket uppmärksammad och upprymd när han for till Bryssel för att få vara med om det här testet tillsammans med de ”stora pojkarna och flickorna”.
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, hade föresatt sig och även lovat sina närmaste att han minsann skulle visa att han varit med förr och att han var en särdeles duktig förare av sitt lands intressen.
  Således var Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, rädd för allt för höga hastigheter och ville helst sitta still och lägga in nollan, f.ö. i likhet med tre andra vänner till honom som också var inbjudna att delta i testet.
  Första dagen började med att ”de stora pojkarna och flickorna” visade skisser över hur föremålet för testet blivit till och de två huvudpersonerna bakom projektet Macron och Merkel presenterades.
  Efter ytterligare ett par dygn med genomgångar av projektets olika beståndsdelar och där synpunkter och frågor kring de tekniska lösningarna avhandlats, var man framme vid dagen då det var dags för provkörning och det verkliga testet, som alla väntat på.
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, fick ta plats i baksätet bakom bilens förare som var Macron och som hade sin närmaste medarbe-
  tare Merkel vid sin sida.
  Macron vrider om rättsta(r)tsnyckeln och projektet går i gång med buller och brak, Macron ropar på franska till Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, att hålla i hatten för nu kommer det att gå undan!
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, känner nu draget och dras med i den häftiga accelerationen och kände att detta, det var något annat än noll, det var något han aldrig upplevt tidigare, kanske inte så konstigt med tanke på att han är van att sitta i en gammal SAAB.
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, tänkte hur fantastiskt detta var, att han som ledare för Europas största humanitära stat, få sitta här med ledarna för EU:s båda största länder, han både svettades och blev kissnödig av tanken på vad som var på gång.
  Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen,böjde sig framåt och knackade försiktigt Macron på axeln och frågade; Vad är accelerationstiden?
  Macron svarade; från 0 till 390 på fyra dygn!
  Det var som f-n svarade Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, det hade jag ingen a-a-aning om!
  Senare efter färden och efter att ha ätit och druckit ännu en skattefinansierad middag, är Den lille svetsarlärlingen i den för stora kostymen, väldigt nöjd och självbelåten och tycker att resan och de fyra dygnen i Bryssel varit mycket lyckade och att han ännu en gång fått visa vilken skicklig förhandlare han är!
  Från 0 till 390 på fyra dygn !

  Med ett lätt flin av självgodhet på läpparna tänker han att; nu har jag lurat dom igen, svenska folket alltså !

 4. Att skuldsätta EU-medborgarna har alltid varit målsättningen med EU för att därmed stärka sin makt. Ingen kan bryta sig fri från eländet EU så länge de är i skuld.

 5. ”Brandbomber kastade mot socialkontor
  Flera flaskor med brandfarlig vätska har kastats mot socialförvaltningens kontor på Hålsjögatan i Malmö.

  Det rapporterar Sydsvenskan.”

  När våra flyktingar inte får som de vill eskalerar våldet ,vänta bara skall ni se.

 6. Så nu ska alltså ett av världens mest skuldtyngda folk med ett av världens högsta skattetryck betala ännu mer. Dessutom till sydeuropas illa skötta ekonomier där de i många fall går i pension i femtioårsåldern, medan vi ska jobba till nära sjuttio. Hur i H—–te kan någon gå med på något sådant???
  Det här är något av det mest upprörande jag läst sedan Ygemans säkerhetsläcka, men som bekant så kommer ju oftast sossar undan, oavsett hur galna eller kriminella de än är.

 7. Roger J

  21 07 2020 at 10:55
  Maja 2 ! När Löfven kommer hem till Sverige rullar vi ut skäms mattan.”

  Eftersom Lövéns två gråa är konstant osams så finns det bättre medel att ta till.

  Han måste lämna sin post på vilka metoder som helst. Det här är ohållbart.
  Hur sjutton kan han vara nöjd när de precis har gått med på svenskarnas dödsdom.
  Varifrån får vi pengar? Är det Saudi som bidrar ?

  • Maja 2 jag håller med dig. Hur skall vi kunna betala detta utan att något annat blir lidande, knappast Saudi som hjälper oss, oljepriset har rasat sedan pandemin:s utbrott. Löfven är så enormt glad åt rabatter på EU medlemsskapet, och dessa pengar skickas mest troligt till FN. Så Maja 2 herr Löfven skall avgå självmant eller så får riksdagen rikta en misstroende omröstning inkl nyval. Herr Löfven ser inte över huvud taget till landets bästa.

   • Sjöstedt har riktat ett misstroende mot regeringen med en KO anmälan ,rapporterade nyheter i radio precis.

 8. På tal om Svenska folket blir rånade;

  Rubrik

  ”Arbets- och pensionssekreterare Duncan Smith vill ha två års förbud mot invandrars välfärd – men Bryssel säger att EU kommer att blockera försök att skriva om regler”

  Arbets- och pensionssekreteraren Iain Duncan Smith har sagt att han vill se invandrare förbjudna att få välfärd i upp till två år efter att de kom till Storbritannien, och att han har fått stöd för idén från andra stora europeiska länder.
  Han sa att han hade talat positivt med motsvarigheter i Tyskland, Italien, Nederländerna och Finland om att ändra reglerna för att göra det möjligt för medlemsstaterna att strängare migrera.

  Europaparlaments Martin Schulz ;
  ”Principen om fri rörlighet för människor har varit en av de största framgångarna som EU har, det är en grundläggande princip och det är inte förhandlat mer än omförhandla principen om fri rörlighet för varor, tjänster eller kapital,” säger Schultz . Vidare; Förslaget skulle kräva enhälligt stöd och ratificering av alla medlemsländer.

  Källa Independent.co.uk

 9. Går detta igenom, så stick då ifrån Sverige…och välj länder där ANSVAR, RÄTTVISA och främst FÖRSTÅND råder.

  Bara en superidiot skriver på ett sånt här bedrägeri / tjuveri ifrån Sverige och svenskarna.

  Ps. Socialdemokraterna… TYCKER DU ATT DE ÄR BRA !?

 10. En fråga till dig Stefan Löfven. Hur skall du få råd med Svensk krisberedskap då du nu godkännt med cash till EU ? Och till finansminister Maggan Andersson du flaggade för höjd skatt pga Covid-19. Vilka skatter och hur mycket, berätta gärna vi är många som vill veta !

 11. Detta förräderi mot vår inhemska befolkning är snart glömd…
  Redan idag har propaganda-organen återgått till ”klimathotet” ,och t.o.m. deras isbjörnar har dammats av. Dessa bjässar lär nu vara helt utdöda 2021 !!
  ”Coronan” har de lyckats göra oss än fattigare med,och nu går allt vidare mot än svårare tider.
  Undrar om Stenbock hinner uppleva ännu en global F A K E,innan jag lämnar er ?

  • Till dig som trycker ”tummen ner” ,oavsett vad Stenbock knappar in.
   Vill jag bara kort berätta,att Diktator Merkel sken med hela ansiktet,när hon i tyska TV´n glad förklarade,hur hon lurat de mindre länder,på ytterligare miljarder Euro….
   Pengar som nu går till KK-mässiga stater,i södra Europa.Samtidigt lever hennes drömmar om ett Stor-Tyskland kvar,i planeringen !

 12. Maja 2

  21 07 2020 at 10:01
  Var är pengaträden som Jimmie Åkesson efterlyser.

  Gilla

  Alla ni som tummar ner. Inser inte ni vad detta innebär för var och en av oss som tvingas försörja en stor grupp folk som aldrig kommer att göra ett handtag .
  Dessutom antar jag att de flesta av er är i bidragsarbete, så även där bekostar vi skattebetalare er och många andras leverne med våra skattemedel.
  Vakna upp, ni får inga pensioner .Ni blir fattigpensionärer om ni över huvud taget överlever, för även ni blir äldre.
  Jag antar att det är små icke utbildade som tummar ner här. Eller så är ni urbota okunniga.
  Läs samhällsekonomi och ta och fundera på hur det blir i Sverige inom när framtid .

  Jimmie Åkesson har rätt ! Han är smart.
  Var är Magdalena Andersson ? Hon hörs inte nu när kistan är tom, ladorna som var fulla enligt henne är tömda.

 13. Så blir det som vanligt Sverige, det land som i många politikers sinnesvärld är en stormakt, vek ner sig. Förmodligen med tanken ”vi ska inte motsätta oss detta beslut som är taget i solidaritetens namn.” Och varför ska vi vara solidariska med de stater som har bättre förutsättningar än vi att vara länder med god ekonomi eftersom de har mindre kostnader med uppvärmning, ingen kostnad för snöröjning etc. etc. Bara för att de har lägre skatter, längre siestor, snurrar radband, dålig arbetsmoral mm.
  Förr i Grekland jobbade de inte mellan 12 och 16, de skulle hem och äta och vila, det innebar onödig trafik varje dag och naturligtvis kostnader. Allt nedanför ”the bidéline” som engelsmännen uttryckte det, alltså söder om Holland till Medelhavet var och är länder som behöver lära sig organisation och planering enligt samväldesmännen.

  • Lövén är nöjd.
   Han lyckades baka in klimatet och plastpåse skatten i skitsnacket och då kan han återvända hem utan rädsla.
   Undrar vad de tänker om Lövéns svammel om plastpåsar.de måste skratta ihjäl.
   Greta är säkert nöjd nu.

   • Maja 2 ! När Löfven kommer hem till Sverige rullar vi ut skäms mattan.

 14. Nu måste EU få hjälp av lyxfällan man lånar pengar för att ge bort. vi kanske måste sälja några delar av Sverige till Kina för att klara våra skulder..

  • Det hade räckt en god bit att bli av med katastrofregeringen som vi
   plågas av, så att någon form av förstånd kunnat växa fram igen!

  • Vi kan skänka bort Malmö.
   Varven är borta.
   Syd-Korea köpte lastaren för en krona,
   Finland ville köpa men det var av någon anledning otänkbart.Bättre att frakta det genom halva jordklotet i stället för att hjälpa grannarna.
   Avundsjukan lyser igenom här, låt kineserna bygga en ny Kockums och skapa arbetstillfällen.
   I samma andetag kan jag väl skrika att det var så obotat korkat att avveckla Kockums! Med flera fina företag…

  • Jag talar om det nästan varje dag. Hur många matar vi med höjda matpriser ? Ett kilo potatis brukade kosta en krona under midsommaren förr om åren.Nu kostar de 12 kronor per kg.
   Tomater, övrig frukt ,fisk ,allting har blivit fruktansvärt dyrt.
   Häromdagen gick jag till Sabis. Ett kilo Greveost kostade 180 kronor! Naturligtvis handlade jag det på ett annat ställe.
   i Finland kostar ett kg tomater 0.5 euro.

   • Färskpotatis på midsommar är ju en lockvara så det är irrelevant. Men visst, matpriserna har stigit, och lär fortsätta göra det framöver.

  • Visst har jag märkt detta och sortimentet allt sämre, prinskorv verkar vara en lyxvara då det alltid är tomt i disken.

  • Inte så konstigt, när Löfvén trycker pengar utan teckning.
   Det kallas inflation.
   Polen går bra nu, ett surdegsbröd som hemma kostar 35-45 kronor, kostar i Polen 2 zloty= 5 kronor.
   Fina tomater 2 zloty kilot.
   En svensk fattigpensionär lever som en kung.
   En riktig starköl 1,80 zloty.

 15. Svetsaren blev mycket riktigt lovad rabatt, glad och stolt vek han ner sig.
  Därefter reducerades rabatten till hälften, men rabatt får han, men inte som han trodde.
  Dom lurade svetsaren igen.
  Hade det inte varit bättre att i fortsättningen skicka en utbildad akademiker.

 16. Vi måste ut ur eu snarast. Det är ett vansinnesprojekt från början till slut. Vi kan handla med alla länder men varje land MÅSTE klara sig själv. Annars blir vi u- länder allihop.
  VILL VI DET ?????

 17. Sjöstedt hotar KU anmäla regeringen, vilken gång i ordningen .
  Inser inte Sjöstedt att han skulle ha gjort det för länge sedan, då hade detta vansinne stoppats.
  Svammel om plastpåseskatten gör mig fullständigt galen. Där lyckades EU pumpa ett antal miljoner euro samtidigt som Greta Thunberg fick ett bidrag på en miljon euro för sin geniala kupp. Vi betalar.
  God natt jord.

   • Svarta heltäckande lär bli undantagna. Det blir en nationell uniform för alla .Sanna mina ord.

   • Då blir butiker ännu mer beskattade.
    Undrar om H&M får dispens som de fick på 70 talet när de hotade att fly landet. Persson flyttade sina aktier till en OTC lista för att slippa beskattningen.Hur det gick till kommer jag inte ihåg, men det är så de rika gynnas i Sverige.

   • Det är tur att alla flyktingar kan åka till sina hemländer och köpa kläder.

    Eller att deras släktingar skickar kläder till dom…

  • Maja 2, de rika gynnades inte under 70 och 80-talen. Skatterna var så höga, kommer du ihåg Pomperipossa av Astrid Lindgren när hon betalade 102 procent i skatt. Framgångsrika företag som Ikea och Tetra-Pak drog från landet, liksom miljardärer och idrottsstjärnor som Borg och Stenmark. Sverige förlorade miljarder varje år…

   Till slut fick de rikaste en skattelindring och flyttade hem, numera är skatterna betydligt lägre men fortfarande bland de högsta i världen. Däremot finns det lagliga möjligheter för de välbeställda att betala låg skatt.

   • Jag kommer ihåg det. Men fortfarande minns jag hur skattelättnader gavs till de rikaste.
    Senare när många butiker på -90 och 2000 talet såldes rekommenderade staten/Skatteverket aktieägarna att flytta till Österrike och Portugal i 5 år för att komma undan beskattningen.

  • KU-anmälan !
   Vilket hyckleri, ett spel för galleriet vad har hänt efter tidigare KU-anmälningar genom åren ?
   Inte ett dyft..
   Dags för Östermalmskommunisten Sjöstedt att packa väskan och flytta till sitt drömland Vietnam…..

 18. Aftonbladet;
  ”Efter segdragna förhandlingar i Bryssel har EU-länderna nu enats om ett gemensamt coronastöd.

  Och billigt, det blir det inte.
  Men trots ett svårt utgångsläge ”har svenska intressen och prioriteringar fått stort genomslag” enligt statsminister Stefan Löfven.
  EU-notan för Sverige höjs med sex miljarder per år, till totalt runt 45 miljarder årligen. Detta trots att Sverige, som ett av fem länder, fick en höjd rabatt på EU-avgiften på omkring 11 miljarder per år.”

  Höjd rabatt!

  De lurar Lövén att tro att detta gynnar Sverige.
  Vi medborgare tillfrågas ingenting och nu flyter allting på som vanligt.
  Folket begriper inte hur mycket detta kostar för var och en av oss , vi får se när allting höjs hur det påverkar.
  Vågar man tänka ? Mycket skrämmande!
  Än en gång svek Lövén folket. Inte helt oförväntat.

 19. Ja, inte helt oväntat så vek landsförrädaren Steffe ner sig i Bryssel !
  Nu blir det nya kraftiga besparingar inom svensk äldrevård när den välgödda Rikemansklubben EU ska ha ännu mer miljarder….

 20. ”Förhandlaren” Löven från 0 till 390 miljarder.
  Jag förstår att det blir så här när man tittar på vad han har för ”besättning” i form av statssekreterare. Ungkvigor som inte haft ett riktigt jobb under hela sin karriär, utan bara parasiterat på skattepengar rattar showen.

  Man kan nästan tala om någon typ av stim.

  Dessa människor måste bara bort 2022

 21. Ännu ett bevis på en regering, som skiter totalt i en befolkning, som inte har nog förstånd att fatta att de är blåsta.

  • Visst är det så. Vår finansminister har ju flaggat för skattehöjningar pga Covid-19.

  • Storbritannien slipper EU idag men har istället fått BLM att knäböja inför, riva ner statyer och annat !
   Bara att åka till London så ser man att slutet är nära även för GB i mångkulturens spår….

  • Nu kanske om någonsin fattar de vad utträdet handlade om.
   Nigel Farage får kredit för sitt storartade arbete hoppas jag.
   GB slipper ta in nya marodörer att försörjas.
   Arma Europa .

 22. För Löfven är det väl enbart en fråga om vilka glassiga tjänster för svenska politiker som han kan få i utbyte….?

  • Det rinner om mungiporna på den store statsmannen när han är i Bryssel. Knähunden har återigen lyckats bli kliad , vi betalar.
   Skall bli spännande att höra vad t.ex Alice Teodorescu säger.
   Väntar på mediernas rapportering.

 23. Svenska folket verkar inte förstå att statsaparaten trycker skuldsedlar (kronor) och någon plan för att stoppa vansinnet finns inte. Våra kronor tappar helt värde och då lånesummorna är så ofantligt stora så blir alla svenskar låne slavar.

 24. Svenska folket verkar inte förstå att statsaparaten trycker skuldsedlar (kronor) och någon plan för att stoppa vansinnet finns inte. Våra kronor tappar helt värde och då lånesummorns är så ofantligt stora så blir alla svenskar låne slavar.

 25. Regeringen verkar tro att alla svenska pengar finns obegränsat.en maskin som bara spottar ut pengar. Det är de svenska arbetare som får jobba o betala massor i skatt 45mdr? Hur många vårdbiträden ,måste jobba hur mycket bara till att få fram den summan!?!? Det går åt helvete för Sverige!! Ska mina barnbarn jobba häcken av sig för att betala på den gigantiska eu skulden? Bara för att vissa länder misskött sin politik o ekonomi? Sen har vi massinvandring som fortgår samtidigt.sen tackar de oss med att bära knivar o attackerar allt o alla!? Ser det bra ut för Sverige!?!? Nää.,..

Kommentera