Stäng

Fem knivmördade den senaste tiden, det är lugnt, regeringen följer utvecklingen noga…

BROTTSLIGHET. Moderaterna och Liberalerna kräver att knivlagen skärps – bland annat vill man ta bort böter från straffskalan, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Under årets andra kvartal anmäldes nästan 36 procent fler brott mot knivlagen jämfört med förra året och nu vill partierna tvinga fram en lagändring i riksdagen redan i höst.

– Vi har ju motionerat om det tidigare också, men det är än mer akut nu eftersom knivskadorna ligger på den högsta nivån på hela 2000-talet, säger Johan Forssell, Moderaternas rättspolitiska talesperson, till radion.

-Pettersson har noterat att socialdemokraterna med justitieminister Morgan Johansson i valrörelsen 2018 lovade att knivlagen skulle skärpas men inget händer. Frågan ligger numera på inrikesminister Mikael Dambergs (S) bord, och han säger att ”regeringen följer utvecklingen noga”. Den senaste tiden har minst fem personer mördats med kniv, men det är lugnt, vi följer utvecklingen noga…

För övrigt tror jag inte att knivarna är problemet utan de som mördar, så stoppa invandringen och utvisa grova brottslingar så minskar den grova brottsligheten radikalt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Fem knivmördade den senaste tiden, det är lugnt, regeringen följer utvecklingen noga…

 1. Kniven och andra sk ”farliga föremål” är REDSKAP! och VERKTYG! Och de som använder dessa till att gå till anfall och misshandla, råna och mörda folk ska specifikt nekas att bruka dessa, kanske tidsbegränsat i vissa fall, INTE ALLA SKÖTSAMMA!

 2. Johansson han pladdrar o pladdrar, det enda som fick
  bättre skärpa var väl knivseggarna.

  Mummelberg han åstadkommer inte mycket!

 3. Nej ingen fara på taket, den mångkulturella kriminaliteten är naturlig och nästan lite mysig !
  Moderaterna och det där lilla konstiga obetydliga partiet Liberalerna vill skärpa dagens geniala knivlag och ersätta böter för bärande av kniv på allmän plats till fängelse i 14 dagar, oj där tog M och L verkligen i rejält och de kriminella parasiterna som knivmördar blir naturligtvis byxis av riskera att bli ruffsande i håret i 14 dagar på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell….
  Fy….n vad patetiskt vidrigt men vad annat att vänta av M och L två landsförädiska partier från den korrumperande och mångkulturälskande 7 klövern som snart är överrens om att massinvandringen av icke kristna raketforskare till Sverige ska fortsätta.

  1. Det är andra tider nu än när man som 10-åring fick en ny kniv i födelsedagspresent.

 4. Det är som Veronica Palm sa igår ”det är dags för en utredning”. Socialdemokraternas lösning på allt.

 5. Problemet ligger inte i om det finns knivlag eller inte. Problemet är uppfostran, förståelse för andra människors liv och impulskontroll. I hela min ungdom och en bra bit upp i åren så fanns ingen skriven lag, utan det räckte med den oskrivna lagen, ingen använder kniv eller andra vapen mot människor annat än i krig.
  På landet hade vi alla kniv som ett redskap, inget annat. Så gott som varje danskväll invid dansbanan var det några som skulle slåss. Inga sparkar ingen kniv den som blev nerslagen hade förlorat. Ingen anmälde den andre för överfall eller annat tjafs, inga poliser inblandade.
  Inte som nu lättkränkta typer som använder kniv inte för att döda. Vi var alla medborgare i en nation som styrdes av färre lagar än idag, den stora skillnaden var att vi respekterade lagen och våra medmänniskor. Vi var en nation av likar inget tjafs om ”alla är lika mycket värda.”
  Nu får alla chansen till en mycket bättre utbildning än vad vår generation fick, men sunt förnuft och laglydnad har ersatts av chimären mångkultur vilken har förstört vårt land.

  1. När en annan var ung var det bara fega ynkryggar som drog kniv och gjorde någon mot förmodan det på allmän plats så blev det ett jä….a liv accepterades inte men det var ju på den gamla goa tiden när Sverige var Sverige med bara äkta kristna svenskar !!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: