Demokratin är hotad, landet är i total otakt med folkviljan

DEMOKRATI. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Riksdagen har formulerat de övergripande målen för Sveriges säkerhet. Ett av dessa mål är att värna befolkningens liv och hälsa, ett annat att värna samhällets funktionalitet. Det tredje målet är att värna ”förmågan att upprätthålla grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet samt mänskliga fri- och rättigheter”.

-Pettersson undrar hur det går med demokratin och folkviljan när riksdagen inte gör som folket beslutat i val? Eller när regeringen struntar i att genomföra det riksdagen beslutat?

Steget efter

En 17-åring i ungdomsgänget gick till attack med en kniv. Småbarnspappan Glenn höggs fyra gånger i magen. Johanna  jagade ikapp gärningsmannen som greps av polisen. 17-åringen anhölls misstänkt för mordförsök men släpptes direkt, – Misstankarna mot den mannen kvarstår och förundersökningen pågår, säger kammaråklagare Vida Paridad.

Det är bara ett exempel på att rättsväsendet är i total otakt med folkviljan, i en demokrati borde påföljden vara i takt med folkviljan. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Demokratin är hotad, landet är i total otakt med folkviljan

 1. Händelsen är väl gammal nu. Sannolikt fälldes kvinnan (HEDER ÅT HENNE!) för vapeninnehav med dryga böter, medan den sannolikt ensamkommande vuxne ”17-åringen” först släppte och sedan aldrig dömdes och i så fall endast cymboliskt till några dagars samhällstjänst, som i regel aldrig behöver avtjänas.

  Någon som vet? Och kan informera oss andra.

 2. Vilken demokrati är hotad i dagens och Steffes s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige !

 3. Var och fikade i en av Skånes större städer och jag kan bara säga att det kryllar av dom, och många barn har dom också. Ett bekymmer är att dom pratar arabiska, som snart kommer att vara ett andra språk, kanske inom 30 år förstaspråk.
  Tvångströja till alla som röstar på s, mp och c.

 4. Att så många dött i Covid 19 i Sverige beror inte på Folkhälsomyndigheten utan på ett samhälle i ett fullständigt och totalt förfall.

 5. Detta samtidigt som herr Löfven är i Bryssel och säljer ut svenska skattebetalares pengar till korrupta stater och internationella kapitalister enbart för att rädda Euron från ett sammanbrott. EU liknar mer och mer en kommunistisk och Sovjetisk femårsplan och därför är det hög tid all lämna EU för gott.

 6. MSM, med gigantiska, tvångsfinansierade och autonoma SVT/SR i spetsen, är roten till det onda. Ett land utan mångfaldig och saklig media kan inte fungera demokratiskt.

 7. Nu sitter Löfven i Bryssel och ger bort våra skattepengar till bl a Italien och Grekland. Om vi inte ställer upp så blir Merkel arg. Hon kräver. Precis som hennes föregångare en gång krävde underkastelse. Små nationer ska lyda.

 8. Knivhöggs 4 ggr, släpptes samma dag…
  Däremot har polisen tid m flera män
  ”rycka ut” och förhöra medborgare som
  (kanske) skrivit ngt olämpligt i vissa fall
  fått följa med t stationen. Att de vanliga
  hederliga poliserna står ut med det
  här är obegripligt. Arma land.

  • Det är inte polisen som bestämmer vilka som ska låsas in eller släppas utan åklagaren.

   Jag tror de flesta poliser är väldigt trötta på att fånga samma gärningsmän gång på gång.

   • De måste kunna säga ifrån ! De kan inte bara tiga och säga upp sig eftersom de flesta svenska poliser är väldigt missnöjda med allt som sker här och att deras makt är så begränsad. !
    Att bli bespottade och hånade, mamma kn…are och allt djävulskap de tvingas stå ut med, de måste våga !

 9. ”Samhällskontraktet riskerar att bli ett ensidigt…”,
  från Ledarsidorna.se, rader ur texten:

  ”Under Almedalsveckan 2015 arrangerade Dagens Samhälle ett lunchseminarium om samhällskontraktet och kommunernas ekonomi med Österåkers kommuns kommunalråd Michaela Fletcher och Ledarsidorna.se Johan Westerholm. Allt som sades i det seminariet, det seminarium där begreppet samhällskontrakt och överrullingseffekter första gången nämndes, har slagit in.

  Inte ens den mest kreative kan längre på något övertygande sätt bortförklara det faktum att det till en betydande del beror på de skyhöga migrationsnivåer vi haft de senaste 6-7 åren, vilka belastat kommunernas och regionernas verksamheter och ekonomier hårt. På många håll är bristningsgränsen inte bara nådd utan passerad.

  Trots att vi redan tidigt varnade och trots att många kommuner nu högljutt påtalar att man nått vägs ände och mer eller mindre står inför ruinens brant, är det som om regeringen S + Mp med stödpartier C + V + L lever i en sorts bubbla. Det är som om den verklighet vi andra ser överhuvudtaget inte existerar i den bubblan. Säkerligen ett rätt komfortabelt perspektiv, men det är inte för komforten man innehar politiska uppdrag.

  Sverige behöver en kraftigt reducerad och strikt reglerad migration för att vi överhuvudtaget ska ha en möjlighet att kunna hantera det som förevarit. De som inte har befunnits ha asylskäl ska lämna landet. Sverige är inget ymnighetshorn, vilket de sviktande kommunala ekonomierna på flera håll vittnar om. Skyldigheter och eget ansvar måste betonas hårdare. Det är bråttom att sticka hål på alla bubblor och vidta åtgärder för ett återupprättat samhällskontrakt. Ty ett fungerande samhällskontrakt är själva grundvalen för tillit och moral, för samhället i sig.”

  Hela texten med kommentarer, bland annat. av Hans Jensevik:
  https://ledarsidorna.se/2019/05/samhallskontraktet-riskerar-att-bli-ett-ensidigt-kontrakt/

 10. hoppas de dryga 80 procenten av Abzurdistans röstberättigade är nöjda o glada.
  Vi övriga får väl antingen beväpna oss eller ta med flaggan 🇸🇪 när vi söker asyl i något annat land.

 11. Ett vanligt perspektiv är säkert, att för maktens människor är demokrati av helt underordnad betydelse. Undertecknad delar bergfast denna aspekt.

  Allt handlar om makt. Makt till vilket pris som helst. De alltmer förödande konsekvenserna förnekas. Så utspelas dagligen det scenario jag tycker mig se. Folkvilja, vad är det? Något så ovidkommande vill maktens estradörer inte ens ta i sin mun.

  Dessvärre tvingas de ju vart fjärde år att låtsas bry sig. Men även valets utfall kringgår man genom ett monumentalt, historiskt svek.

  Så hotet mot demokratin i Sverige har de facto redan vunnit!

  Demokratin existerar verbalt som ett spel för galleriet! Inte mer!

 12. Men hur kan man släppa ut en potentiell mördare ? (Offrets slutgiltiga öde är ju ännu okänt). Lär man sig aldrig något från sina tidigare misstag ? Då återstår ju bara att vakta utanför polisen och invänta frisläppandet. Därefter straffa vederbörande på lämpligt sätt eftersom ”rättvisan” icke håller måttet.

  • ”centurion”!

   Ja, det är mitt mantra:
   ”Grannsamverkan mot våld ”
   – små diskreta grupper med
   regelbundna ”källarmöten.

   – om det är OK att sticka någon
   i magen 4 gånger med kniv så
   år det väl OK att hålla en ”föreläsning”
   för knivmannen .

 13. Det är väl någon som läst grekisk historia och där funnit att bara förnäma medborgare var de som var folket. Exakt samma är nu en realitet i vårt land, vi svenskar har blivit reducerade till skattebetalare som fortfarande tillåts rösta men har ingen makt.
  Makten ägs i första hand av media därefter kommer de som till slut skulle bli en tillgång, steget efter är Riksdagen tätt följt av Regeringen för att sedan följas av trendsättarna och Greta.

Kommentera