Varför sände SVT inte Veterandagen 2020

MEDIA. Sverige har varit i fred i över 200 år, men likväl har våra soldater varit ute på fält i utlandet. Sedan 1948 har 100.000 svenska kvinnor och män skickats ut på internationell tjänstgöring. Det är dock desto färre idag som vet om att 100.000 svenskar tjänstgjort med risk för liv och hälsa för att bidra till fred och säkerhet i världen. Den uppoffringen bör inte gå obemärkt förbi, särskilt inte i coronatidens splittrande verklighet, skriver Linnea Hylén i en ledare i Södermanlands Nyheter

Veterandagen 2015. Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten

Den 29 maj firas Sveriges veterandag vid Sjöhistoriska museet i Stockholm, Petterssons brukar påminna på bloggen, men kan fråga sig varför SVT väljer att inte sända en nationell ceremoni med tal av statsminister Stefan Löfven, talmannen Andreas Norlén, samt kunglig närvaro av prins Carl Philip och önskan från Försvaret.

Regering och riksdag beslutat att göra den 29 maj 2017 att göra veterandagen till allmän flaggdag. Under veterandagen hedras alla civila och militära veteraner samt anhöriga. I omröstningen i riksdagen var Ali Esbati (V) och vänsterpartiet emot och hade begärde votering. De andra partierna röstade för.  

En ”man” kunde dock inte låta bli att håna de som kämpat för vårt land, han begriper inte när det är bäst att vara tyst och fattar inte att andra står upp för hans rätt att uttala sig…Henrik Arnstad, statsministerns rådgivare, vad är det för fel på dig?

SVT Forum sänder exempelvis riksdagsdebatter, diverse seminarium från konferenser, såväl som hela dagar av diskussioner från partikongresser, för att inte tala om reportage av olika slag om invandring och invandrare.

Budgeten för 2020 ser ut som nedan: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

Varför har veterandagen inget nyhetsvärde enligt SVT? 

-Pettersson tycker nog att Veterandagen, veteranerna, de anhöriga och svenska folket som finansierar SVT borde vara värd en timme varje år.

SOG – Särskilda Operationsgruppen 2016

Stridsbåt 90 i Somalia 2015

Kongo 1961

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “Varför sände SVT inte Veterandagen 2020

  1. De nya veteraner är väl mer intressanta .Men de är anonyma, så de lär få varsin guldtacka via hemleverans för att de har krigat i Is.

  2. SVT/MSM har en personalkader som anser att en icke kommunistkontrollerad Försvarsmakt, Polisväsende måste bekämpas. Bl a genom ”tystnad”.

  3. SVT hade inte tid och resurser, merparten av staben sysslar
    med att snacka om för Donald Trump hur han ska sköta USA.

  4. En sådan dag kan garanterat uppfattas som rasism och det tillåter bland annat inte BLM som numera styr skutan !

Kommentera