Stäng

Tre afghaner häktade för bussmordet i Kiruna

BROTTSLIGHET. De tre misstänka personerna, som är far och söner, är hörda och medger delar av händelseförloppet, men de förnekar brott. Häktningsframställningar är ingivna och häktningsförhandlingar kommer att ske under eftermiddagen med start 13.30.

Målnummer i Gällivare tingsrätt: B 558-20

För pappan, född 1973, behövs tolk på persiska. För sönerna, födda 2003 respektive 2005, behövs ingen tolk.

Enligt uppgifter i Aftonbladet finns det ett ”svartsjukemotiv” i bakgrunden. De tilltalade hävdar nödvärn, och en av de unga sönerna har erkänt våldet men nekar till brott.

UPPDATERAT: Åklagarmyndighetens pressmeddelande. Männen har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord.

-Pettersson säger att här är det läge för pappan att låta yngste sonen, 15 år, ta på sig mordet. En 15-åring får knappast något straff alls i Sverige…

Jag vet inte om polisen flög från Stockholm eller någon annan flygplats men de hamnade rätt och det är det viktiga.
 • TIDIGARE 2020-07-16. Afghan knivmördad i Kiruna av pappa med två söner

BROTTSLIGHET. Ett grovt brott har hänt på en buss i Kiruna. Enligt uppgifter rör det sig om en knivskärning, där flera personer gått till attack och mördat en man ombord på bussen.

Trygghet_Socialdemokraterna

Det jag kan säga är att vi får samtal om att det är bråk på en buss och på bussen har det skett ett grovt brott, säger Mathias Borin, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten.

Flera personer är gripna.

Enligt bussbolaget som kör lokaltrafik i området har all trafik ställts in helt under morgondagen.

Polisen

-Pettersson säger att mångkulturen finns över hela landet, Stefan är säkert nöjd…

En afghan från Iran, Reza Hoseini, är offret. Reza hade nyligen fått utvisningsbeslut. Tre stycken mångkulturella tillgångar är gripna, de är släkt med varandra. Pappan är född 1973, två söner under 18 år.

Gällivare tingsrätt, mål: B 558-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Tre afghaner häktade för bussmordet i Kiruna

 1. De är väl redan kriminellt belastade innan mordet annars är Sverige rejält på villovägar. Om myndigheten med berått mod välkomnar en fullt utvecklad mördarkultur. Hur humant är det?

 2. Är det månne tre av dom juveler som med hjälp av
  gymnasielagen fick stanna kvar trots att inga skäl fanns??

 3. Ut ur landet med dessa avarter.
  Vilken tillgång…eller?
  Ska dom börja jobba på UD nu?

  1. Ut ur landet ?
   Snart är Steffes alla lönsamma Afghaner svenska medborgare och då får vi behålla dem och ännu fler lär det komma till dagens mångkulturella och trygga paradis Sverige.
   Folkhemmet är enligt min uppfattning helt förlorat.

 4. Och tv4 mörkar så klart härkomsten av dessa ”kulturberikare”… det är tur att pettersson finns…😉😁

 5. Brottet begånget i Kiruna, Tingsrätten i Gällivare och häktet i Luleå. Blir många mil att åka för utredare, advokater, soc, kriminalvården mfl.

 6. Spring för ditt liv försök komma undan i en buss, de tre efterföljande säger sig anfallna. Riktiga hjältar ledda av en ansvarstagande far, blir tvungna att döda den de jagade eftersom han påstås vara en fara för deras liv.
  Fick jag bestämma skulle de tre utvisas direkt, skäl humanism och penningbesparing för den skattebetalande och arbetande delen av vår befolkning. Dessutom skulle myndigheterna gå ut med information: Nu är det slut på undfallenheten, alla liknande händelser kommer att innebära utvisning för de som inte förstår att de nu lever i ett civiliserat land, Sverige.

  1. Just det, så ser svensk trygghet ut anno 2020 !
   Bara att gratulera den landsförädiska 7 klövern och dess trygga väljarkår 80% av svenskarna till att ha lyckats med att totalt ha sänkt ner Sverige till botten av ett mångkulturellt kriminellt träsk…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: