Skola brinner i Lund – igen

BROTTSLIGHET. Det brinner kraftigt på Palettskolan i Lund. Enligt Sydsvenskan kom larmet om branden in till räddningstjänsten 04.15 på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten har flera enheter från flera stationer på plats.

539886_283808458370528_887060579_n
Palettskolan i Lund. Bild från Facebook

– Det är en stor spridningsrisk, säger Håkan Magnusson, befäl vid räddningstjänsten Syd, till tidningen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om några skadade personer i samband med branden.

Den senaste tiden har det brunnit i flera skolor i Lund.

– Pettersson noterar att det här den tolfte skolbranden i staden sedan i mars. Det är den tredje natten i rad det brinner och totalt har det varit c:a 50 bränder i Lund i år.

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Skola brinner i Lund – igen

 1. Lund. De lärdes vagga har blivit attackerad.
  Det här är ett terrordåd.Sverige är i krig.

 2. Rebecca Weidmo Uvell om skolbränder i två artiklar, den första från 2016. Redan då intog Lund en föga hedrande första plats beträffande skolor som brinner: ”Tio-i-topp lista räknat per capita:
  1. Lund
  2. Malmö – Halmstad
  3. Helsingborg
  4. Växjö
  5. Örebro
  6. Göteborg
  7. Västerås
  8. Uppsala
  9. Stockholm
  ur ”Skolan brinner”:
  https://uvell.se/2016/10/07/skolan-brinner/

  samt ur artikel nr. två från 2019, ”Det brinner i skolan”, citat:
  ”Upp med kameror på skolor som filmar fasaden och stifta lagar som gör att föräldrarna åtalas om barnen inte är straffmyndiga. Dessutom borde att anlägga skolbränder vara förenat med kraftiga straff för de som gör det, föräldrarna bli skadeståndsskyldiga och lever de på bidrag ska kommunen ha rätt att göra en utmätning på bidraget för att betala det”. :
  https://uvell.se/2019/12/27/det-brinner-i-skolan/

 3. Varför inte sätta spaningspersonal i skolorna. Det finns många kompetenta arbetslösa som skulle kunna utföra detta jobb och man behöver inte vara polisutbilldad. Detta skulle gjorts vid första skolbranden och tänk vad skattepengar som skulle kunna sparats. Hur tänker man egentligen? Det brinner ju i snitt en skola om dagen i lilla Sverige.

 4. Lund ståtar tydligen med 50 bränder sedan årsskiftet. Inga tydliga bevis på att många är anlagda trots misstankar. Jag tolkar det, som att ett låg-intensivt krig pågår mot samhället Lund. I dubbel ordvits-bemärkelse om man så vill. Som vanligt drabbas skattebetalarna i slutändan. Det skulle förvåna mej om det inte redan är kraftfull spaning igång sedan länge, som kanske upptar hela stadens spaningsresurser. Det kan orsaka att andra grova brott blir nedprioriterade. Aktiviteter av kriminalitet, våld och förstörelse pågår med onormalt högt antal runt hela Sverige. Det är ett nationellt problem men ingen utsedd ansvarig tycks reagera naturligt genom att sätta in extraordinära nationella insatser.

 5. Han är dyr den där pyromanen, men Löfvén hoppas fortfarande att han blir lönsam längre fram.

 6. Kommer ni ihåg att det fanns en idyllisk universitetsstad som hette Lund ? En studentstad med mycket spex och trevligt ungdomligt tjo och tjim.Med sorg i hjärtat kan man bara konstatera att den tiden är förbi.Destruktiva krafter förstör statyer,bränner bilar och bränner upp barnens skolor.En stad i förfall blev det av det hela……( ytterligare en i raden.)

 7. Vi vet alla vilka muppar det är som tycker om att elda.
  Stefan Löfven, kan du ge oss ett datum och år när dom kommer att bli lönsamma?

 8. Varför sätter man inte in extra bevakning av skolorna? Borde inte ta lång tid innan de får fast någon.
  Nej just det, i Sverige jobbar inte myndigheter och politiker proaktivt.

 9. Måste lösas måste va hitskickade talibaner som inte trivs i våra samhälle, man ur husu i Lund nu släpp telefonen o leta upp aset.

 10. Är det någon sekt som inte gillar den utbildning vi
  ger våra barn i Sverige, som bränner ner svenska
  skolorna?

  Är någon av de tolv skolor, som brunnit i Lund
  senaste tiden, muslimsk skola?

Kommentera