Är allt kränkande?

IDIOTI. Den senaste tiden har frågan om Frölunda Indians logga aktualiserats. Nu kritiseras även Triumfglassen ”Sitting Bull” för användandet av stereotypa och kränkande bilder. Nu kan glassen komma att tas bort, enligt företaget. – Vi ser väldigt allvarligt på om folkgrupper känner sig kränkta, säger Felix Müntzing, försäljning- och marknadchef på Triumf Glass AB, rapporterar SVT

Glasspinne från Triumfglass

-Pettersson undrar när galenskapen ska ta slut? Är allt kränkande och rasistiskt? Sitting Bull var en hövding som slogs för sitt folks frihet, att visa upp honom är inte kränkande. Det är en hyllning. Vi måste ta tillbaka våra liv från idioterna…

Sitting Bull av D F Barry 1883, Dakota
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

37 thoughts on “Är allt kränkande?

 1. Felix Müntzing kan känna sig lugn, Sitting bull hade varit stolt om han visste att glassen uppkallats efter honom.
  Om glassen uppkallats efter någon ”svart knarkare” köper jag den inte.

 2. Har tummen ner någon egen åsikt och inlägg här på Pettersson eller är bara enkelt att visa tummen ner ?

 3. Konstigt att ingen pollett ramlat ner angående glassen 88. 88 är ju en gammal nazisymbol som står för HH.

  • 88:an anmäldes år 2005 till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för dess påstått nazistiska budskap, man hävdade att 88 stod för åttonde bokstaven i alfabetet, alltså HH, som enligt Antidiskrimineringsbyrån stod för Heil Hitler.

   88:an överlevde dock detta liksom glassen nogger som var illa ute för att namnet liknade ett annat ord.

 4. Nu undrar vi alla hur länge termerna ”vit jul” och ”white christmas” får leva vidare?
  I denna kränkningarnas tidevarv förvånar inget längre. Ordet vit i kombination med en kristen högtid måste reta gallfeber på alla minoriteter som varken är vita eller kristna.

 5. Sista Triumfglassen köpt, då.
  Sorgligt att se förfallet men när folk böjer sig för den allra, minsta vindil, då kan det bara gå nedåt.

  Herregud, vad har hänt med vårt Sverige, vi riktiga svenskars land?
  Vad har det blivit av oss?

 6. Självklart ska glassen bort! Tänk på alla stackars indianer i Sverige som blir kränkta!

 7. Dagens yngre och Abzurdistans skribenter har ingen aning,om allting…
  Tänka sig att en av Stenbocks idoler från krigsårens matinéer,nu skall diskvalificeras och förfalla i glömska. Där betalade man 1 hel krona för att på duken,för att se denna röding kämpa med bl.a.,Hopalong Cassidy.Tyvärr segrade alltid den senare,vilket var orättvist. ;(
  Tänka sig att Stenbock redan som 7-8 åring,var en inbiten rasist !!

  • Du med ”tummen ner” välkommen tillbaka.Var lite orolig att du drabbats av C-19 !!
   Fortsätt nu taga din medicin punktligt,så du inte får återfall !

 8. Kränktheten har blivit den nya pandemin.Allting blir bara löjligare och löjligare.Vänsterefterblivna letar som galningar nu efter allt som kan uppfattas som rasistiskt.Dom surfar på vågorna när nu samhällsstrukturerna rasar och rämnar.Dom kallar alla som inte tycker som dom och som inte anammar galenskaperna för rasister.Jag ska då ta tillfället i akt och upplysa vänsteretablissemanget att t.e.x. Antifa har sitt ursprung ur nazismen.Så jag blir väldigt ” kränkt”” av att se dessa muppars härjningar.Ett tips till msmjournalister : ta och rota lite i antifas ursprung och finansieringen av deras framfart , men den journalistiska bedriften lär man nog aldrig få läsa om i slaskpressen.

 9. Vanliga människor blir kränkta av att en liten grupp vänsterextremister kopplat strupgrepp om företag och hela samhället.
  Ska dessa muppar få styra 99,99999% av folket?

 10. Från vanligtvis välunderrättat håll låter Regeringskansliet meddela att Statsminister Stefan B. Linde – som inte ser något vare sig komma eller gå – känner sig både kränkt av att inte kunna se den så omtalade indianen Sitting Bull, diskriminerad då han själv om någon borde förtjänat varunamnet ”Sitting Bull” och inte så lite mobbad av de som påstår att han äter Trumpglass. Statsministern tillägger dock att glasspinnen smakade gott fast något träig, vilket gett uppslag till en ny allmän träskatt som inom kort kan presenteras för övriga stubbar i Januariöverenskommelsen.

 11. Alla blir kränkta för ingenting numera. Det är det nya modet. Imbecilla idioter säger jag

 12. Ibland kan det vara mer kränkande när någon anser sig ha tolkningsföreträde eller kränkningsföreträde före alla andra om vad, som kränker. Jag instämmer i att det är mer oförargligt än kränkande. Jag kräver hellre att man reagerar lika snabbt och tveklöst när det bombas/skjuts ute i städerna. Ta bort bombaren/skytten från samhället på direkten. Myndigheterna måste m.a.o. börja åtgärda hänsynslös brottslighet före vissa harmlösa brott, som inte riskerar att skada någon.

  • Var kanske lite otydlig. Menar: instämmer i att Sitting Bull glassen är mer oförarglig än kränkande.

 13. Jag känner mig kränkt av att vårt
  största parti i regeringen har kontrakt
  med muslimerna att de ska
  ”få positioner i alla viktiga styrelser
  i Sverige, inklusive regeringen!”

  Varför blir de inte anmälda för
  LANDSFÖRRÄDERI?

  Löften till utländsk makt är väl
  straffbart? = LANSFÖRRÄDERI?

 14. För att dra folkets uppmärksamhet från de verkliga problemen, så hjälper media statsmakterna genom att accentuera trams.
  Vad skulle kunna ringakta den store Hunkpapa Lakota ledaren genom att äta en glass med hans namn på?
  Varför demonstrerar unga flickor och vänstervridet folk för BLM i Sverige?

  Och varför går vi inte mangrant man ur huse upp till de överbetalda politikernas centralpunkt Fjollträsk och kräver ett stopp för all införsel av främmande människor som tydligen lider alla helvetes kval i Sverige.

  Om alla som visar solidaritet för petitesser inte förstår att ju fler vi släpper in i vårt land desto svårare blir det för de redan anlända, dessa med blödande hjärtan är faktiskt de arbetslösas och trångboddas värsta fiender.

 15. Hur många Indianer finns det i Sverige????
  Även om det skulle finnas någon tror jag INTE denna skulle klaga på det.
  Dessutom var det 200 år sedan Sitting Bull levde. De som klagar och hitta på lever ju kvar på medeltiden.

  Jag känner mig kränkt av de som invaderat en gång vårt vackra land.
  Snart är det bara spillror kvar.

 16. Jag lånar den här från kommentar på annat forumför den var så bra.

  ”Byt ut hans bild mot en tjur och döp om glassen till ”shitting bull”. Problemet löst.”

 17. Jisses, vårt land står inför gigantiska
  problem. Att då lägga kraft på strunt ,
  kan vara ett sätt att skifta fokus. Ta tag i Ex. Skola, vård, polis, etc, etc. Vårt land
  är på mot en krasch om inget görs-nu-.
  Arma land.

 18. Innan dess var det kinapuff påsarna med choklad, vilket kineserna aldrig har känt sig kränkta för. Kalle ankas julafton med tomten som stämplar dockan och Tintin i kongo. Det får vara nog nu med vänstertrams och gravt psykstörda MP extremer. Mentalsjukhusen måste återuppbyggas.

 19. Jag kräver att chefen Stockholms lokal TV Geronimo Åkerlund ska byta namn. Geronimo är ju en legendarisk indianhövding.

 20. Man kommer osökt att tänka på Svenska MAD & Don Martins fantasivärld där det drevs om allt o alla….. nu har detta blivit verklighet. Inget är heligt, allt kan krossas till ingenting.
  Persoligen tror jag de som hoppar på tåget mot ”point of no return” är ena ängsliga, fega stackare utan egna åsikter ang. nån ting.
  Hur fan e man funtade? Rädda för en terrorrörelse som ser fel i allt som ”kan” kränka någon annan på det mest komplicerande sätt. Påhittade mönster som ingen kan eller vill hitta.
  Helt enkel folk som blir pissnödiga bara man ser/hör något som kan betecknas som PKism………. ohh, jag mee……vill oxå.

  The world is MAD.

  • Apache med Shadows måste svartlistas också Indian Giver går säkert att hitta flera låtar som ska förbjudas. För att inte tala om Siste Mohikanen med Lille Gerhard.

 21. Alla i Sverige har rätt till att känna sig kränkta, med ett undantag ETNISKA SVENSKA har inte den rätten men skulle någon ändå säga att hon eller han känner sig kränkta så har regeringen ett dolt vapen mot dessa människor vilket innebär att dom kan lugnt väntar sig att det kommer en kallelse till någon RÄTTSVÄSENDET där man ÅTALA personen för hets mot folkgrupp eller något annat som passar in för att skrämma vettet ur denna människa som bara vågar sätta sig upp mot regeringens beslut.

 22. Uppenbart är här figurer som skyr kunskap, med anledning
  av att bara i Lund har 12 skolbränder ägt rum sedan i mars?
  Man kan ju bara gissa vem det kan va för i den mån att
  polisen vet något så tystas det ner, för folk kan ju börja
  att lägga i hop två och två?

  Det borde snart vara dags att ha patrullerande personal
  på alla skolor, det måste väl vara billigare än att bygga f
  flera nya skolor per år till sådana som skyr kunskap., men
  det drabbar i ännu högre grad dom som vill ha kunskap!

  • Alla dessa skolbränder som härjat i Lund har ändå ett mönster, för man måste ställa sig den frågan varför just skolor, och med lite eftertanke kan man fråga sig vilka här i Sverige skulle vilja ha bort skolor och stoppa all utbildning. Jag kan tänka mig att det just finns människor här i Sverige som utan tvekan skulle spränga alla skolor om dom fick makten i Sverige. Precis som Hitler gjorde när han tog över makten i Tyskland. Och syftet med detta är för att just människor ska inte få kunskap om det som varit för risken finns att dom börjar ifrågasätta Hitlers AGENDA och organisera sig för att störtar HITLER från makten.

Kommentera