Stäng

Malmö stad sparkar entreprenörer – ersätter olagligt med invandrare

INVANDRING & SKATTER. Malmö stad sparkar ut sina entreprenörer inom skötsel av parker, gator och torg. I stället tar de in de statligt supersubventionerade extratjänsterna – i strid mot Arbetsförmedlingen regelverk. ”Ett cyniskt spel för att skyffla över kostnaderna för arbetslösheten på staten”, säger Svenskt Näringslivs Edward Hamilton. ”De anställda på företaget hade kanske blivit arbetslösa i alla fall”, försvarar sig kommunalrådet Sedat Arif (S), skriver fPlus

Bild från Jeander

Regeringen fortsätter att pumpa ut miljarder till de hårt kritiserade extratjänsterna, trots att Arbetsförmedlingen aviserade att lägga ner dem redan i januari 2019. Och trots att resultatet har varit mycket blygsam – endast fem procent av deltagarna får ett riktigt jobb efter att åtgärden är avslutad, visar Riksdagens utredningstjänst.

Nu använder Malmö stad dessutom det statliga stödet för att konkurrera ut privata aktörer inom parkförvaltning – med coronapandemin som ursäkt. Detta trots att reglerna säger att extratjänsterna inte får konkurrera ut redan befintliga arbetstillfällen hos arbetsgivaren och att de inte får konkurrera med tjänster på en marknad.

Arbetsförmedlingens regler så får extratjänster endast beviljas under förutsättning att anställningen inte är inom en verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad.

Extratjänsterna har visat sig bli en av dyraste arbetsmarknadspolitiska åtgärder Sverige någonsin haft. Åtgärden innebär att arbetsgivare inom offentlig sektor får 100 procent ersättning av staten för att anställa en nyanländ invandrare eller någon annan som står långt från arbetsmarknaden. Utöver detta får arbetsgivaren ett handledarstöd, vilket gör att ersättningen från staten till och med blir strax över 100 procent per anställd.

Detta stöd används alltså till att göra svenskar arbetslösa…

Läs mer på fPlus…

-Pettersson konstaterar att Malmö inte nöjer sig med de 6000 miljoner per år de får i bidrag från andra kommuner, de socialdemokratiska politikerna myglar till sig mer för att dölja kostnader för invandringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 reaktioner på “Malmö stad sparkar entreprenörer – ersätter olagligt med invandrare

 1. Ingen nyhet tyvärr, detta tillämpas i hela landet.
  Det gör att alla markjobb, mestadels vikarietjänster längre vik och timanställningar som skulle tillfallit våra ungdomar, unga Svenskar långtidsarbetslösa.
  Även handikappade och människor med psykiska sjukdomar, autistiska, adhd diagnoser, nu tillfaller utlänningar som inte kan Svenska.
  Dessa utlänningar slår ut ungdomar, handikappade, människor med långtidsarbetslöshet som äldre Svenskar.
  Det syns mera nu under Corona pandemi.
  Återvandring ser jag som enda lösning, jag har inte någonsin, skulle alldrig rösta för att ge bort våra bostäder, jobb, välfärd till främmande folkeslag, nej tack

 2. En fundering:
  – Undrar vilket parti arbetarna röstade på
  i senaste valet?
  – Undrar om de röstade för ökad invandring?
  – Undrar om de tycker att LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna ska behålla kontraktet med
  muslimerna?

  Kan det vara så att de inte röstade på
  Sverigedemokraterna.

  Kan det vara så att de fått vad de röstade på?
  Kan det vara en lycka med att de blir av med jobbet?
  Kan det bli så att de förstår att de ska rösta på
  Sverigedemokraterna?

 3. Det låter nästan som anklagelser jag hört från vänsterhåll, där man ondgjorde sig över att företag skulle ha sparkat ut alla anställda och ersätta de med subventionerad arbetskraft….

 4. Kan folkutbytesagendan visa sig tydligare! Fullständig hjärntvätt krävs för att inte fatta detta nu. Och det har pågått länge! Agendorna är flera, en annan av dem är att få bort så många småföretag som möjligt! Ytterligare en är att avfolka landsbygden så mycket som möjligt. Det är ingen slump att nästan allt som händer överensstämmer med dessa agendor!

 5. Den enda subvention som skattebetalarna borde ge dessa ”guldklimpar” är en subventionerad båtbiljett hem. På en fraktångare.

 6. Ja Malmö är precis som övriga Sverige idag, ett mångkulturellt kriminellt träsk innehållande en vänsterextrem massmedia korrumperade och landsförädiska makthavare !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: