Jacob Ljungman döms till åtta års fängelse för försök till knivmord på kvinna


BROTTSLIGHET. Göteborgs tingsrätt, mål: B 18415-19, har idag dömt en Jacob Ljungman, 19, för försök till mord till fängelse i åtta år. Mannen ska betala skadestånd till målsäganden med cirka 200.000 kr. 19-åringen döms också för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott.

Jacob Ljungman. Foto Polisen

Det var strax efter midnatt mellan den 7 och 8 december 2019 som en man överföll en kvinna bakifrån och högg henne ett stort antal gånger med kniv i olika delar av kroppen och ansiktet. Gärningsmannen sprang från platsen när vittnen ingrep. Målsäganden fick minst 20 skador varav åtminstone en var livshotande.

I målet finns inget utpekande av 19-åringen men det finns ett antal omständigheter som knyter honom till gärningen. Mannen befann sig på Lindholmen under kvällen och hans DNA påträffades på en knivslida som låg kvar på gärningsplatsen. Knivslidan hade inhandlats av 19-åringens vän dagen före gärningen. Samtidigt hade 19-åringen köpt en uppsättning kläder som stämde väl överens med de kläder som gärningsmannen hade på sig. Mannen och hans vän chattade även om brottsutredningen drygt en månad efter gärningen. Den tilltalade har lämnat förklaringar till i princip alla omständigheter som knyter honom till gärningen men tingsrätten anser att hans förklaringar är så osannolika att de inte kan beaktas.

Både 19-åringen och hans vän har kopplingar till en kriminell organisation men det har inte gått att utreda vad som var orsaken till mordförsöket.

– Även om det inte har gått att klarlägga motivet till gärningen är bevisningen mot den tilltalade så stark att det är ställt utom rimligt tvivel att det är han som är gärningsmannen, säger rättens ordförande lagmannen Johan Kvart.

Tingsrätten anser att straffvärdet för gärningarna för en vuxen person uppgår till tolv år i fängelse. Med hänsyn till den tilltalades ungdom döms han istället till fängelse i åtta år.

Mannen ska sammanlagt betala 197.007 kr i skadestånd till målsäganden som ersättning för kränkning, sveda och värk, inkomstbortfall och kostnadsutlägg. Rättens ordförande och nämndemännen är överens om domen.

-Pettersson ser att straffvärde för brottet är tolv år, Jacob Ljungman, född år 2000, döms till åtta år. På det får han sedvanlig rabatt på 30 procent och är ute efter c:a 5,5 år. Alltså under halva straffvärdet.

Samtliga inblandade, gärningsmannen, offret och vittnen har svenska namn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Jacob Ljungman döms till åtta års fängelse för försök till knivmord på kvinna

 • gamgubben

  Ett samhälle som gör unga män till vad Jakob L blev, är inte friskt. Oavsett vad våra s.k. politiker säger eller gör, hur många miljarder de spenderar så är det något ruttet i systemet. Vi talar om demokrati, samarbete, allas lika värde mm. Men solidaritet människor emellan vad blev det av. När politikerna envisas att sära på oss istället för att föra oss närmare varandra genom att importera massor av folk blir vi ett folk med murar mellan oss. Murar byggda av kulturskillnader såväl som religiösa värderingar. De känner ingen samhörighet med oss och vi förstår inte vad de säger med sina ord och handlingar.
  De styrande vill att majoriteten ska integreras med det nya.
  Allt detta för vi har röstat fram fel partier till makten vilka i sin tur har broilers som fötts upp på teorier som nu visar sig felaktiga. Dessa vilseledda själar som skall se till vårt land fick aldrig lära sig lyssna på andras argument, kan inte se annat än sitt eget och partiets bästa. M.a.o. formar landet efter sin vilja inte för majoritetens bästa.

  Gilla

 • MrR

  Hmm högt straff i jämfört med vad en Invasiv art får i detta land

  Gilla

 • Maja 2

  Och Wilmas Tishko Ahmed pojkvän fick ?
  evamariamadeleine blogg;

  ”Hög tid att göra något åt den uråldriga sataniska kvinnosynen vare sig den hämtar bäring från svenska förhållanden eller utländska. En man är varken mer värd eller bättre än en kvinna. Gud har skapat oss lika mycket värda och det behöver män från länder där motsatsen sagts förstå 2020 i vårt gemensamma västerländska tillika upplysta samhällen!

  Hur många män (och kvinnor) har samma perverterade kvinnosyn som Tishko Ahmed? Skulle vi skicka alla till rättspsyk hade där varit överfullt”

  Gilla

 • ossie

  Så pikant en svensk bland alla kriminella blattar.

  Gilla

  • Argus

   Det är undantaget som bekräftar regeln?

   Eller, vi har tillräckligt många själva så det är bara dumt att importera fler.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: