Bulgarer arresterade vid gränsen: Hade falska arbetsdokument från dansk pizzeria

INVANDRING. Danmarks polis på Jylland upplever för närvarande en våg av människor med falska anställningsavtal. Bland andra hamnade fem bulgarer under söndagen för förhör viddomstolen i Sønderborg. ”De är anklagade för förfalskning, eftersom de förde med sig falska anställningsavtal med en dansk pizzeria”, skriver polisdistriktet i en pressmeddelande, rapporterar Danmarks Radio

Totalt har 14 personer arresterats av polisen vid gränsen de senaste dagarna eftersom deras arbetsdokument tycktes vara förfalskade. – Det är något helt nytt att vi ser en sådan bom av falska anställningsavtal, säger vice polisinspektör Allan Dalager, som är chef för Syd- och Sønder-Jyllands polis för invandringskontroll.

De fem bulgarerna förklarade vid en preliminär utfrågning, att de hade lovats arbete i Danmark, men ingen av dem visste, enligt deras egen förklaring vid domstolen, att kontrakt var falska.

”En sa att han inte skulle jobba utan bara köra de andra fyra till Danmark. Han får sitta inlåst en vecka medan de andra är fångar under fyra veckor ”, skriver polisen.

På söndagen kunde polisens utlänningskontrollavdelning vid polisen också gripa flera andra personer med falska arbetsdokument. Sju ukrainare hade förfalskade anställningsavtal när polisen stoppade dem vid gränsen på söndagen, enligt polisen. De sju ska förhöras idag, måndag.

Två andra bulgarer har också fått en månads fängelse efter de visat upp falska anställningsdokument.

-Pettersson undrar hur många av de 43.233 som arbetskraftsinvandrade 2019 som är riktiga anställningar?

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en bruttolön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Ett exempel: En pizzeria behöver en pizzabagare och påstår sig inte hitta någon bland 500.000 arbetslösa i Sverige. Pizzzägaren hittar en ”kusin” i Bagdad, som anställs för 13.000 kronor i månadslön. Arbetet måste sökas från hemlandet. Pizzabagaren från Bagdad får arbetstillstånd och kan då komma hit med sin fru och fyra barn och eftersom inte lönen räcker så får Sveriges snälla skattebetalare betala för fru, barn och bostad. Facket ska godkänna arbetsvillkor och lön men det löser pizzaägaren genom att säga att pizzabagaren arbetar halvtid. När han ofta har fått betala hundratusentals kronor för arbetstillståndet och får jobba gratis eller nästan gratis i några år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Bulgarer arresterade vid gränsen: Hade falska arbetsdokument från dansk pizzeria

  • Om tullsnoken för tillfället är på plats får hen repressalier om hen ifrågasätter.
   Hens uppgift är att stå och vinka adjö till stöldgodset som lämnar Sverige.
   Regeringen betraktar det som bistånd.

 1. Att regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga inte fattar det och protesterar är obegripligt.
  – De måste vara obegåvade. Idiotin är högre upp eftersom de styrs av regeringen

 2. Myndigheterna är nog en svensk fiende om deras uppdrag är att lura skjortan av svenska skattebetalare? Bakom de här siffrorna Migrationsverket visar upp, finns det några ekonomiska kostnads-beräkningar, som matchar listan med uppehållstillstånd. Om inte är det en gratis låtsasvärld de skapar för bidragsturister, som är svindyr och dold för skattebetalare. Det kan inte vara lagligt.

 3. Framgår av de arbetslöshetstal som idag publicerades. Från 9,2 % till en ökning om c:a 4,5 %,på någon månad !!
  Ökning är som störst bland de yngre. (läs baarnen)….Likväl importeras nya dagligen till Abzurdistan.

  • Måste vara vädret, kan väl inte vara alla generösa bidrag avsedda för lönsamma raketforskare ?

Kommentera