Bulgarer arresterade vid gränsen: Hade falska arbetsdokument från dansk pizzeria


INVANDRING. Danmarks polis på Jylland upplever för närvarande en våg av människor med falska anställningsavtal. Bland andra hamnade fem bulgarer under söndagen för förhör viddomstolen i Sønderborg. ”De är anklagade för förfalskning, eftersom de förde med sig falska anställningsavtal med en dansk pizzeria”, skriver polisdistriktet i en pressmeddelande, rapporterar Danmarks Radio

Totalt har 14 personer arresterats av polisen vid gränsen de senaste dagarna eftersom deras arbetsdokument tycktes vara förfalskade. – Det är något helt nytt att vi ser en sådan bom av falska anställningsavtal, säger vice polisinspektör Allan Dalager, som är chef för Syd- och Sønder-Jyllands polis för invandringskontroll.

De fem bulgarerna förklarade vid en preliminär utfrågning, att de hade lovats arbete i Danmark, men ingen av dem visste, enligt deras egen förklaring vid domstolen, att kontrakt var falska.

”En sa att han inte skulle jobba utan bara köra de andra fyra till Danmark. Han får sitta inlåst en vecka medan de andra är fångar under fyra veckor ”, skriver polisen.

På söndagen kunde polisens utlänningskontrollavdelning vid polisen också gripa flera andra personer med falska arbetsdokument. Sju ukrainare hade förfalskade anställningsavtal när polisen stoppade dem vid gränsen på söndagen, enligt polisen. De sju ska förhöras idag, måndag.

Två andra bulgarer har också fått en månads fängelse efter de visat upp falska anställningsdokument.

-Pettersson undrar hur många av de 43.233 som arbetskraftsinvandrade 2019 som är riktiga anställningar?

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en bruttolön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Ett exempel: En pizzeria behöver en pizzabagare och påstår sig inte hitta någon bland 500.000 arbetslösa i Sverige. Pizzzägaren hittar en ”kusin” i Bagdad, som anställs för 13.000 kronor i månadslön. Arbetet måste sökas från hemlandet. Pizzabagaren från Bagdad får arbetstillstånd och kan då komma hit med sin fru och fyra barn och eftersom inte lönen räcker så får Sveriges snälla skattebetalare betala för fru, barn och bostad. Facket ska godkänna arbetsvillkor och lön men det löser pizzaägaren genom att säga att pizzabagaren arbetar halvtid. När han ofta har fått betala hundratusentals kronor för arbetstillståndet och får jobba gratis eller nästan gratis i några år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Bulgarer arresterade vid gränsen: Hade falska arbetsdokument från dansk pizzeria

 • Klas.

  Samma sak i Sverige, men här litar man alltid på hederliga invällare.

  Gilla

  • Algot.

   Om tullsnoken för tillfället är på plats får hen repressalier om hen ifrågasätter.
   Hens uppgift är att stå och vinka adjö till stöldgodset som lämnar Sverige.
   Regeringen betraktar det som bistånd.

   Gillad av 1 person

 • messkalle

  Att regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga inte fattar det och protesterar är obegripligt.
  – De måste vara obegåvade. Idiotin är högre upp eftersom de styrs av regeringen

  Gilla

 • ruben

  Myndigheterna är nog en svensk fiende om deras uppdrag är att lura skjortan av svenska skattebetalare? Bakom de här siffrorna Migrationsverket visar upp, finns det några ekonomiska kostnads-beräkningar, som matchar listan med uppehållstillstånd. Om inte är det en gratis låtsasvärld de skapar för bidragsturister, som är svindyr och dold för skattebetalare. Det kan inte vara lagligt.

  Gilla

 • Mike E

  Bulgarerna är nog dessutom zigenare.

  Gilla

 • Stenbock

  Framgår av de arbetslöshetstal som idag publicerades. Från 9,2 % till en ökning om c:a 4,5 %,på någon månad !!
  Ökning är som störst bland de yngre. (läs baarnen)….Likväl importeras nya dagligen till Abzurdistan.

  Gilla

 • Kent

  Det är det vackra vädret i Sverige som lockar. Eller!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Måste vara vädret, kan väl inte vara alla generösa bidrag avsedda för lönsamma raketforskare ?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: