Utvisas efter 14 år

Det märks att migrationskommitténs beslut om en ny migrationspolitik närmar sig. Våra medier försöker nu överträffa varandra med snyfthistorier för att på så vis påverka opinionen och inte minst våra riksdagspartier.

Nu berättar lokaltidningen om en 23-åring från Ryssland som ska utvisas efter 14 år i Sverige.

“Han är 23 år, uppvuxen och fostrad under blågul flagg. Här har han gått i skola sedan lågstadiet. Här har han skaffat sig ett yrke och ett jobb, betalar skatt och räkningar”

Så inleds texten och redan här förstår vi att tidningens syfte är att skapa opinion. När familjen sökte asyl i Sverige uppgav de att myndigheterna i Ryssland vägrade ge dem skydd mot kriminella som familjen satts i skuld till. Av naturliga skäl kunde detta aldrig bevisas och Migrationsverket avslog deras ansökan. Familjen valde då samma väg som tiotusentals migranter gjort. Man gick under jorden och har sedan dess vistats illegalt i Sverige.

Räddningsplankan för 23-åringen var att han som illegalt vistandes i Sverige kunde söka in på gymnasiet där han utbildade sig som elektriker. Nu ska han utvisas efter beslut från Migrationsverket och då hjälper det inte att 23-åringen har utbildat sig, skaffat jobb och betalar skatt. 23-åringen (som i gymnasiet bytte namn till det mer svenskklingande Jonathan) är bara en i raden av européer som efter många år i Sverige utvisas till hemlandet. Varken utbildning, jobb eller det faktum att de betalar skatt och gör rätt för sig på andra vis är här behjälpligt.

Sätt detta i kontext med de gymnasieafghaner från Iran som nu ges alla möjligheter att stanna i Sverige, bara de utbildar sig och skaffar ett arbete. Varför Sveriges regler gör skillnad på östeuropeiska migranter och muslimer från Afghanistan/Iran får ni fundera över, men skillnad är det uppenbart.

SN

10 thoughts on “Utvisas efter 14 år

 1. Allt enligt (S) uppgörelsen med broderskapsrörelsen från 1999
  ”Är man inte muslim, då skall man utvisas”

  • Sök gärna på Petterssons blogg om f.d. (S) politikern Carina Häggs avslöjanden gällande Muslimska brödraskapet och uppgörelsen med (S), vilket bidrog till att hon blev utsparkad från (S).

 2. Jag kan inte placera texten om Jonathan i kategorin snyfthistorier hellre då i kategorin politiska blunder. Någon som studerar och börjat bidra till sig själv och samhället slängs ut medans odågorna får stanna.

 3. Bli nu inte ledsna…
  Han kommer ersättas med MENA-berikare av typ,”stackars kriminella islamister”,från de grekiska öarna.
  Läste just hur Diktatorn i Tyskland under kommande månad,investerar i c:a 1200 av dem. Dessa “Guldstycken” kommer hon nu att flyga in,så snart som möjligt..
  Enl. reportaget finns det likväl uppåt 5.000 ytterligare,och dagligen kommer allt fler till.Här kan Abzurdistan röva till sig ersättning för utvisade,och de C-19 döda ur ghettona.
  Här finns möjligen även ytterligare “vårdbiträde”,åt landets fattighus. Dessa exotiska krafter har ju visat betala sig väl i “krisen !
  Aldrig tidigare har så många gamla (uttjänta) lokalt dött,på så kort tid p.g.a. språksvårigheterna !!

 4. Är man neger, arab, afghan, våldtäksman, mördare och lever på skattebetalarna, då får man stanna i Sverige ! Att vara ryss och dessutom arbeta och betala skatt är helt fel, då blir man utvisad !

 5. Alla icke-muslimer/icke-Afrikaner utvisas så snart skitfel de själva orsakat upptäcks eller framförallt myndighetspersoner orsakat.

 6. Under hela efterkrigstiden har vi nekat människor som flytt Östra Europa skydd (lite som vi behandlade judar före och under kriget. De öststatare som fått stanna är ganska få. Efter kriget skickades 36000 ryssar som varit tyskarnas fångar till baka till Stalins Ryssland. Många av dessa avrättades som förädare, en större del skickades till Gulag och ytterst får kom undan med livet i behåll. Så har vi ju baltutlämningen, hur många som överlevde vet nog bara ryssarna

  • Well, bland balterna befann sig massmördare, som du vet så mördade balterna judar så mycket dom orkade. Estland blev Europas första “Judenfrei” land redan 1941 efter att esterna mördat alla judarna där ! Så, det var helt rätt att utlämna dessa massmördare av judar. När det gäller ryska krigsfångar så lät tyskarna 4 miljoner ryska krigsfångar dö av svält, avrättningar osv., ca. 15000 ryska soldater användes vid Auschwotz som försökskaniner när tyskarna provade Zyclon B gasen….

 7. Tyvärr blir inte denne bidragstagande valboskap, därav att denne blir utvisad för visat intresse att arbeta och sköta sig. Allt för maktens skull

Kommentera