Stäng

Skåningar välkomnades med kaffe och sprit i Danmark

GRÄNSER. Många skåningar passade på lördagen på att ta en tur till Danmark, sedan grannlandet åter öppnat sin gräns efter coronakrisen. Svenskar välkomnades med kaffe och Gammeldansk när de klev av färjan i Helsingör.

Pettersson minns en episod för en del år sedan på en krog i Danmark. Jag beställde en liten Gammeldansk, men nekades av krögaren med att vi serverar inte svenskt brännvin här. Danskarna var sura för att i nådens år 2001 så köpte AB Vin & Sprit både Gammeldansk och Aalborgsdestillerierna. Idag är det ändå värre, från och med år 2015 tillverkas de danska klassikerna Gammeldansk och Aalborg Akvavit i Norge. Ägare är den norska Arcusgruppen som i sin tur ägdes till 83 % av svenska Ratos. Alltså danskt brännvin tillverkas i Norge av svenska ägare. Nu har dock svenskarna såld sin andel till privata norska intressen.

– Det här är så viktigt för oss och vi glädjer oss riktigt mycket, Helsingörs borgmästare Benedikte Kiær till Helsingborgs Dagblad. Svenskarna är en viktig inkomstkälla för många affärsidkare i Helsingör.

– Vi är tacksamma, lättade och så glada, säger Rebecca Johansen, som äger två restauranger i centrala Helsingör, till SVT Skåne.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 reaktioner på “Skåningar välkomnades med kaffe och sprit i Danmark

 1. Svenska skatter suger! Och nu hotar de med momshöjning.
  När ett kilo potatis vid midsommar förr kostade 1 krona per kg och i dag 14 kronor, undrar man ju hur många fler munnar tvingas var och en av oss mätta.

 2. Vad det svider i skinnet på svenska politikermaffian att lilla Danmark i mångt och mycket är bättre än det storvulna Sverige.
  Det absolut värsta för dem är att de för sitt liv kan begripa varför det blivit så. Vi skriker de och sliter sitt hår som är sååå demokratiska, sååå givmilda och multikulturella, varför, varför, varför. Då kommer ett slughuvud på lösningen ”vi låter Ilmar göra en utredning.” Slughuvud två skriver ett tal som något ärthuvud får läsa upp i SVT åtföljt av en paneldebatt som flamsar på bästa sändningstid. Efter tre år är Ilmar färdig med utredningen vilken den då sittande regeringen arkiverar i runda arkivet, och solen har sin stilla gång över himlavalvet. Som vanligt får vi höra någon ny statsman ge oss besked om att allt går bra, ladorna är fulla, denne glömmer dock tillägget ”med obetalda migrationskostnader.”

 3. Skönt att Corona nu är över, vaccinet kommer redan i år säger AstraZeneca !
  Sedan går livet vidare med en fortsatt okontrollerad massinvandring, mångkulturell trygghet och BLM…..

  1. Över är det definitivt inte. En ny våg kommer säkert efter sommaren när folket har blivit oförsiktiga.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: