Stäng

Om våra lagar

Alice Teodorescu Måwe, invandrare, kvinna och ett ljus i det journalistiska mörkret, skrev i onsdags en ledartext i GP om de lagar som styr migrationen.

Självklarheterna i denna text är så självklara att det måste ses som ett misslyckande att de ens skrivs.

Den första självklarheten finns i dessa ord:

”Alla lagar stiftas av folkvalda politiker och är inte av Gud givna. Det är också politiker som ändrar lagar när de inte längre anses ändamålsenliga eller i linje med de befintliga politiska ambitionerna”

Teodorescu Måwe menar att man måste kunna diskutera asylrätten utan att anklagelser regnar ned över de som inte följer strömmen. Den asylrätt som ständigt används som slagträ i debatten tillkom under en tid när migrationen var av en helt annan dignitet än idag och är inte anpassad efter dagens situation.

Nästa fråga borde besvaras av politiker, journalister, myndighetsutövare och intresseorganisationer:

”Kan vi ha en lagstiftning som i praktiken (inte enbart i teorin) innebär en obegränsad rättighet för alla världens flyktingar att söka skydd här? Om svaret är ja, hur ska vårt samhälle då organiseras för att inte kollapsa? Vilka målkonflikter bör lösas ut rent praktiskt rörande sådant som exempelvis bostäder, tillgång till vård, skola och omsorg? Om svaret i stället är nej, var går då gränsen?”

Jag tror inte att någon med det minsta lilla intresse för samhällsfrågor kan blunda för alla de problem som Sverige brottas med idag. Problem, varav de flesta kan kopplas till svensk migrationspolitik på ett eller annat sätt. Idag är det bara tre partier i Riksdagen som fullt ut lever i tron på att lilla Sverige klarar detta tryck utan att redan kända problem tenderar att eskalera. Det är förstås Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet, även om de sistnämnda har börjat vackla lite grann i frågan…om än väldigt lite. Socialdemokraterna kanske vill, men har försatt sig i en situation där de är beroende av det pyttelilla Mp och kraven från sina egna led i form av SSU och Tro & Solidaritet.

Teodorescu Måwe avslutar texten med ytterligare en självklarhet och ett skäl till att minska asyl- och anhöriginvandringen rejält.

”En invandring utanför samhällets kontroll drabbar ytterst invandrarna själva”

GP

7 reaktioner på “Om våra lagar

  1. Man måste förstå att politiker är marionetter som styrs av mäktiga män med pengar. Vi kallar det demokrati, men blir manipulerade i samhället att bli goda konsumenter och en viljelös fårskock.
    Naturligtvis skulle politiker stifta kloka lagar som skulle fungera i ett för oss medborgare optimalt samhälle. Men tyvärr. Missnöjda invånare har skrikit sitt missnöje i hundratals år, och får nog fortsätta hundratals år till.

  2. Alice T. skriver kloka tankar. Invandring utanför samhällets kontroll verkar vara en av regeringspartiernas höga mål, ingen förstår nog varför.

  3. När man hör de kvinnliga ministrarna kan man ibland misstänka att deras göranden och låtande har med genuset att göra, men tack och lov för Alice T som är en av kvinnorna som motsäger ens eget tvivel. De finns massor av dem men de är för det mesta ej politiker.

    1. Nä det är de med hönshjärnorna som hamnat där plus de inkvoterade i övriga samhället.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: