USA skickar dubbla hangarfartygsgrupper till Sydkinesiska havet


UTRIKES. USA:s flotta meddelade i helgen att man ska skicka två hangarfartyg med tillhörande fartygsgrupper till området vid Sydkinesiska havet för att genomföra övningar.

Beskedet är en tydlig signal mot Kina, konstaterar New York Times Lara Jakes. ”Att skicka ett amerikanskt hangarfartyg används ofta som ett sätt att avskräcka motståndare. Att skicka två på samma gång ses som ett tydligt sätt att visa sin styrka”.

Sundet mellan Taiwan och Filippinerna, som förbinder Sydkinesiska havet med resten av Stilla havet har blivit den nya konfliktpunkten. ”Området har hamnat i fokus i en växande strategisk rivalitet”. 

Kina gör anspråk på allt större områden i Sydkinesiska havet, andra länder och en internationell domstol har avvisat Kinas anspråk och USS Ronald Reagan och USS Nimitz, påstås vara på plats till stöd för ett fritt och öppet Indo-Stillahavsområde”, enligt ett uttalande från marinens sjunde flotta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “USA skickar dubbla hangarfartygsgrupper till Sydkinesiska havet

 • G Nordström

  Precis som Ryssland så har nog Kina också jonraketer. Då är hangarfartyg ingen säker plats. USA har kompenserat med att bygga flygbaser på en massa öar i Stillahavet. Kanske därför som kineserna flyttar fram sina positioner.

  Gilla

 • Billy Boy

  Shocking Reason Why China Is Building Islands In South China Sea! (Published December 22, 2017. Run Time 6:37)

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är inte helt säker på att Kina blir speciellt byxis av dessa Amerikanska Hangarfartyg !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sverige skickar Poseidon att ta emot människosmugglarnas kunder

  Gilla

  • Kenth Andersson

   För Sverige är kriminella människosmugglare heliga eftersom de är ett viktigt verktyg när det gäller att förse Socialbyrån Sveriges landsförrädare med massor av icke kristna på och sikt lönsamma raketforskare !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: