Malmö använder coronastöd till socialbidrag

INVANDRING & SKATTER. Malmö styrs av socialdemokraterna med hjälp av liberalerna och de fortsätter att utnyttja Sveriges skattebetalare för en usel politik. Stadens kostnader för försörjningsstöd har ökat med 50 miljoner kronor på grund av corona-pandemin. Men styret omfördelar fem gånger så mycket – 250 miljoner kronor – till socialbidragsbudgeten.

I sociala medier skrev Nima Gholam Ali Pour, som är politisk sekreterare för Sverigedemokraterna lokalavdelning i Malmö, att kostnaden för socialbidrag kommer att nå hela 1,2 miljarder kronor i slutet av året. Samtidigt tydliggjorde han att arbetsmarknads- och socialnämnden kommer att ha ett underskott på 434 miljoner kronor i slutet av året vilket inte har med rådande coronakris att göra.

På fredagen höll Malmös kommunfullmäktige ett extrainkallat möte om insatser i coronakrisen där en budget på 460 miljoner kronor klubbades igenom under namnet ”krispaket”. I ett Facebookinlägg på lördagen vill Gholam Ali Pour reda ut vad paketet egentligen handlar om.

 • TIDIGARE 2020-05-23. Malmö – det lönar sig inte att arbeta, andra betalar

INVANDRING & SKATTER. Nima Gholam Ali Pour, politisk sekreterare hos Sverigedemokraterna i Malmö ställer några berättigade frågor på twitter. Malmö styr av socialdemokraterna med stöd av liberalerna och för att Malmö inte ska gå i konkurs får de 6000 miljoner av landets övriga skattebetalare per år, det är över 16 miljoner om dagen. 

I Malmö är tesen ”Det lönar sig inte att arbeta” implementerad ända uppe i Malmös kommunala ledning. Malmö spenderar andras pengar på människor som inte har rätt att vara i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

13 thoughts on “Malmö använder coronastöd till socialbidrag

 1. Alla minns väl när Leif Östling uttalade ”Vad fan får jag för pengarna?” i SVT:s Uppdrag Granskning år 2017. Två år senare d v s 2019 kom det här uttalandet från Östling:

  Sveriges offentliga sektor kommer att kollapsa inom fem till tio år. Det trodde Leif Östling, tidigare ordförande i Svenskt Näringsliv, och stack ut hakan i den offentliga debatten. Enligt Östling är det inkompetenta politiker och administratörer som driver systemen i botten. Beslutsfattandet bör i stället överföras till de som driver verksamheterna.

  Leif Östling fick stor uppmärksamhet och såväl kritik som medhåll när han i skattedebatten år 2017 ställde frågan ”Vad fan får jag för pengarna?”.

  Han betalade själv mellan 20 – 30 miljoner kr per år i skatt exakt i enlighet med alla lagar och regler som gällde både i Sverige och i övriga EU-länder både vid tiden före och efter att SVT:s reporter Kristina Lagerström intervjuat honom i Uppdrag Granskning år 2017.

  Nu (i februari 2019) följer han i ett podcast-samtal upp resonemanget och dömer ut den offentliga sektorn i allmänhet och vårdsektorn i synnerhet som dömd till systemkollaps. Detta trots att svenskarna betalar världens högsta skatter för att få högkvalitativa offentliga tjänster med god tillgänglighet. (Publicerades 23 februari 2019. Speltid 30:47)

  https://www.youtube.com/watch?v=50sbRyXDNvk

  Ser man på vad som händer i Sverige idag 2020-07-05 så är systemkollapsen i Sverige på god väg att inträffa redan i år, d v s långt tidigare än vad Leif Östling förutspådde i februari år 2019.

 2. Jag vill inte vara med att betala till parasitstaden Malmö…
  Förstår ni det i regeringen….
  Varför arbetar inte folk där…är dom flesta handikapade…
  Man undrar om man får det..
  ponnsan
  AfS

 3. Så länge Sossarna i Stockholm fortsätter att ösa skattemedel
  över sina kolleger i Malmö så är det bara till att slösa det är
  ju bara skattepengar resonerar Sossarna i Malmö, i tron
  att skatter är bara till att öka ifall dom inte räcker till.

  Hoppas ifall Sverige får ett nytt styre som ser till att begränsa
  slöseriet i Malmö, annars får dom väl göra som företag
  som inte går i hop att gå i konkurs.

 4. Att en endaste politiker fortfarande tror på att vi ska räddas av invandrare med tanke på hur det ser ut i Malmö är ofattbart. Sorgligt nog kommer i stort sett alla kommuner att närma sig samma situation.
  De äldre blir fler och fler samt att andelen som har bidragit till sin egen äldrevård eller kan betala för den blir färre.

  De enda som vet att deras arvoden ökar är de vilka inte hade förutsättningar för att bli en bra politiker, blev just det.

  • Undrar vart landet är på väg egentligen ? En som sponsrar terrorism den ger man bidrag till, och ingen av dom styrande ifrågasätter det. Men svaret är nog att det är en från MP som sätter agendan för bidragen, så nu kan man kalla MP för Mental Patienter utan att ljuga

 5. Socialdemokraterna har aldrig haft svårt att välja, skit i skattebetalarna de svaga och sjuka i samhället, satsa hellre pengarna på ny invandring och ännu mer bidrag.

 6. Malmö har spårat ur fullständigt. Dom har levt på bidrag så länge att dom tappat greppet. Malmö får ofattbara elvatusen kronor i minuten eller 6 miljarder om året från andra kommuner. Detta använder man till bidrag åt folk som aldrig skulle kommit hit.
  Jag anser att Malmö ska klara sig själva och då har man två enkla val. Dra ner kraftigt eller höj skatten kraftigt. Stoppa all hjälp till kommuner som inte klarar sig själva. Vi kan inte driva landet med konstant underskott. Höj skatten och se vad som händer när folket får se notan. Då blir det ändring tror jag

 7. De dåliga partier som skapat detta destruktiva samhällssystem kommer aldrig skapa något bra –
  rösta på ett nytt part nästa gång!

Kommentera