Stäng

Låt alla ensamkommande stanna

Hans Blix (L), Jan Eliasson (S) och Alf Svensson (KD) kräver att alla ensamkommande ska få stanna i Sverige för att värna vår humanitära tradition.

Det skriver de i en debattartikel där de lägger till att ”Sverige måste rätta till den misslyckade hanteringen av dessa ungdomar”.

Det märks allt mer för var dag som går att en ny migrationspolitik är i vardande. Nu ser vi åter hur individer från makteliten kräver att svensk migrationspolitik fortsätter att vara den mest generösa i världen. Jag törs nästan lova redan nu att nästa steg i denna propaganda blir ett artistuppror där musiker, skådespelare, idrottsstjärnor och andra väl bemedlade individer ställer upp på medias villkor.

För det är ju detta allt handlar om. Väl bemedlade individer som aldrig någonsin behöver konfronteras med den totala katastrof svensk migrationspolitik inneburit, kräver återigen att svenska skattebetalare ska visa sin humana sida.

I dessa välbärgade herrars debattartikel är det de ensamkommande som står i blickfånget. Särskilt de afghaner som debatterats det senaste året. Trion vill att samtliga ensamkommande som kom till Sverige 2015 och 2016 ska få stanna. De ska tryggt få fortsätta bygga upp sina liv i Sverige och hjälpa till med att bygga vårt land. Har ni hört den förut?

Dessa nobla herrar har rätt i en sak. Handläggningstiderna hos Migrationsverket är långa och var särskilt långa under asylkaoset 2015/2016. Fast de nämner förstås inte orsakerna till dessa handläggningstider. Precis som skolan, vården, bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och andra områden, har inte heller Migrationsverket klarat att hantera de stora inflödet av migranter, de allra flesta utan id-handlingar. Hade 20 000 sökt asyl och inte 163 000 skulle både dessa afghaners och alla andras ärenden varit färdigställda sedan något år tillbaks.

Sedan fattas inte oväntat några detaljer i trions artikel. I första hand handlar det om de 9 000 afghanska unga män som mot alla direktiv fått stanna i Sverige. Om regering och riksdag nu faller för trycket och ger dem permanenta uppehållstillstånd, stannar det inte vid 9 000 afghanska unga män. Får de permanenta uppehållstillstånd kan vi vänta att de vill förenas med sina familjer och plötsligt har Sverige ytterligare 50-60 000 individer som ska ha del av de pengar vi skattebetalare avstår. Den andra missen i artikeln är att trion nämner Afghanistan. Är det inte känt sedan tidigare att merparten av dessa afghaner närmast kommer från Iran och att det givetvis är dit de ska förpassas? En tredje sak som inte nämns är att påfallande många av de ensamkommande som anlänt till Sverige ägnat sig åt brottslig verksamhet i Sverige. Ska vi visa vår humanitet och låta även de få stanna? Till sist har vi det faktum att många av dessa stackars utsatta afghaner rest på semester till det land de ”flytt” från. Det nämns inte heller i artikeln.

Om dessa kampanjer når sitt mål och Sverige återigen kliver in på den mer generösa stigen innebär det en sak. Sverige kommer än en gång att bli föremål för de stora flyktingströmmar som sägs vara under rörelse med riktning Europa.

Känns det som detta redan sargade land klarar detta? Fast en trio som Blix, Eliasson och Svensson bryr sig förstås inte. De har sedan många år tryggat sin framtid och behöver således inte brottas med alla problem som vanliga medborgare tvingas till. Om Sverige valt politiker som vågar stå pall eller om vi valt politiker som faller till föga för de nya kraven återstår att se. 2020 har vi ett val igen och tyvärr misstänker jag att konsekvenserna av svensk migrationspolitik kommer att stå högst på medborgarnas lista över viktiga ämnen.

Expressen

Ps. Joakim Ruist, migrationsforskare vid Göteborgs universitet, skriver i en artikel på SvD att volymmål inom migrationspolitiken alltid funnits, den pågående debatten till trots. Han avslutar artikel med följande ord:

”Antingen låter vi alla komma som vill komma, eller så tar vi bort asylrätten. Under 50- till 70-talen fick i allmänhet de komma till Sverige och Europa som ville och kunde – och de var inte så många. Därefter har vi haft volymmål. Alla som säger att volymmål skulle vara någonting nytt antingen luras eller är lurade”

SvD (som också de tillåter kommentarer)

19 reaktioner på “Låt alla ensamkommande stanna

 1. Dessa 9000 ensamkommande sa väl just det. Att de var ensamma. Familj och vänner var döda. Så hur kan det ansökas om familjeåterförening. Det måste ju vara bedrägeri. Är inte bedrägeri olagligt i sverige. Eller beror det på vilken hudfärg du har.

 2. Dom som är så fina kan väll avstå sitt bidrag från folket med 90 procent..
  Sen flytta är vad jag tycker.

 3. Att särnbehanla 9000 vuxna män från Iran som redan fått avslag visar på hur sjukt det här landet är

 4. De tre prostata musketörerna har väl aldrig varit i Tantolunden och sett gängen med de multikriminella ensamkommande med AK-47 tatuering på hela underarmen?

 5. Dessa 9000 olagliga inkräktare hade behövts i sitt hemland
  för att rensa upp och bygga nytt efter alla bombkrevader, men
  istället går dom på bidrag här, och för att få tiden att gå hittar
  på jävelskap.

  Det är märkligt, dom som bäst hade klarat av alla
  krigs utbrott är dom som lägger benen på ryggen
  och flyr, farten är så hög att dom hinner fara igenom
  10 länder innan dom kommer hit, trots att asyl ska sökas
  i första bästa icke krigförande land.?

  Varför rättar sig inte Svenska myndigheter sig efter den
  asylrätt dom gärna refererar till i alla sammanhang??

  1. Gymnasielagen kan väl inte innebära att de lever på oss här och visar inga resultat av skolarbetet.de fick löfte av Annie att få låna 150 tusen per termin varav ”en del är bidrag”. Orkar inte med att de snor våra pengar till knarkförsäljare.

 6. Tre ynkryggar och landsförrädare !
  I vilket mångkulturellt kriminellt s.k stackars område bor dessa herrar mån tro ?

 7. Man kan bara förakta dessa politikermiljonärer som i stort sett skiter i svenska folket. Deras enda intresse är att alla utländska bedragare och lögnare ska ha det så bra som möjligt.

 8. En av de tre nämnda politikerna var en av Palmes gossar och är den mest överreklamerade av alla nu levande svenskar.
  Och vad gjorde han karriär? I en gigantisk elefant på lerfötter United Nations.

  1. Dom som är så fina kan väll avstå sitt bidrag från folket med 90 procent..
   Sen flytta är vad jag tycker.

 9. Jaha, då var det tre till som hade hamnat i samma kategori som ”Sleepy Joe”. Vissa har ett intellekt som är knivskarpt livet ut, andra inte. När man börjar ta råd av sin hund är det nog dags för ”hemmet”.

 10. Jag tycker att Jan Eliasson (S) kan fixa några rum till invandrare i sin stora villa. Vore en upplevelse för denna arrogante sosse. Han är en lika stor skitstövel som de andra sossetopparna.

 11. Vi vet ju alla att utvisningar inte kommer ske eftersom resurser saknas. Skickas det hem 3-4000 per år så är det allt.
  Enligt regeringen blir det bättre och billigare att ha kvar alla tärande med livstidsförsörjning.
  Det blir en vinst längre fram 🙂 fråga själv vår landsfader.

 12. Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson kräver att alla ”ensamkommande” ska mot alla lagar och regler ska stanna i Sverige!

  Jaha? Vad har Hans, Jan och Alf för rätt till det? Vi genuina svenskar har inte valt att ni ska diktera oss! Ni borde skämmas men ni har inget samvete!

  Betala ni skadestånd till alla genuina svenskar som är offer för er ondskefulla invandringspolitik!

 13. De som vill det kan ju betala själva då. Dom har fått avslag flera ggr på asylansökan. Ett nej är ett nej och då ska dom ut. Mycket enkelt.

 14. Nedanstående gällde när gymnasielagen drevs igenom av S, MP, V och C

  0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
  0 procent har tappat sina mobiler som de har för att kontakta med släkten.
  99,4 procent var män.
  49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
  52 av de c:a 9000 var kvinnor.

  Varför följer inte Sverige FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?
  Varför inte regeringen Sveriges lagar?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: