Aftonbladet: Polis jagade 15-åringar tills de kraschade

MEDIA. Mc-polisen fick syn på två 15-åringar och fick för sig att mopeden de åkte på var stulen. Han slog på både sirener och blåljus och tog upp jakten in på en grusväg – där pojkarna kraschade in i ett betonghinder. – De åkte efter mig, de höll nästan på att preja, körde tätt inpå, sa en av pojkarna i förhör, enligt Aftonbladet.

-Pettersson säger att ett alternativet för de jagade pojkarna hade varit att stanna när det kommer en polis med siren och blåljus, men det fattar tydligen inte Aftonbladet eller pojkens pappa…

Pappan säger ilsket att pojkarna behandlades som de var kriminella, vilket var precis vad de var. De stannade inte på polisens uppmaning, de åkte två på en moped (man får vara två om mopeden är godkänd och föraren har körkort), grabben som körde hade inget körkort. De körde i över 50 km/timmen, maxfart på en klass I moped är 45 km/timme. Så pappan borde inte gnälla på polisen utan ge sin grabb ett lämpligt straff annars åker grabben snart omkring med automatvapen i Järfälla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Aftonbladet: Polis jagade 15-åringar tills de kraschade

 1. Polisen har inget ansvar i detta fall. Det är upp till den som blir stoppad att STANNA! Den som blir jagad av polisen och inte stannar ska som regel ansvara för konsekvenserna, undantagsfall bara om polisen bryter mot de mänskliga rättigheterna t ex på order av en kriminell regim ( yttrandefrihet, mötesfrihet, tryckfrihet etc)! Och sedan förklara och visa att polisen hade fel! Och då bör polisen isf be om ursäkt, i annat fall inte!

 2. Min första tanke också. Hade de stannat som de skulle så hade inget hänt. Men det är ju alltid enklare att ta på sig offerkoftan.

 3. Vad då?

  Moped i 50 km/h?
  Den ”större modellen” får väl bara gå max 45 km/h?
  – hade föraren körkort för det fordonet?

 4. Behandlades som kriminella? Jaha var dom inte det då?
  TYPISK FÖRÄLDRAR REAKTION IDAG, MAN HAR NOLL KOLL
  vad ungarna sysslar med, om det är mitt på dagen eller
  klockan tre på natten, och då skyller man på polisen som gör sitt jobb. Polisen skulle givetvis tittat på andra hållet.
  Och Aftonbladets enfaldiga reporter hänger givetvis på ställ
  inga som helst krav, speciellt ifall det är importerade gossar!

 5. Håller med Petterson. Det verkar som alla kriminella och BLM har tolkningsföreträde av lagen framför polisen enligt media.
  Jag uppmanar polisen att ta fram sina vapen mot kriminella, som polisen har gjort ute i Europa.

 6. En förälder som begriper att han är förälder tar ju ett allvarligt snack med sin telning.Fortkörnng,skjutsning,stannade ej på Polisens markering.Vad gör denne förälder istället ? Ifågasätter Polisen ! Vad lär man sin lille juvel då ? Aftonbladet som får tag på nyheten går upp i spinn direkt.Härligt,nu får vi skriva något negativt om Polisen.Helt efter manuset för tiden vi lever i.En Journalist värd namnet ifrågasätter ju naturligtvis varför dom inte stannade m.m.Men inga besvärlga frågor här inte.Vad less man blir !!

 7. Varför stannade inte killen…
  Polisen gjorde helt rätt…
  Tack för gott arbete
  Ponnsan
  AfS

 8. De vänsterextrema PK-organen har blivit de kriminellas försvarare och tillskyndare.
  Speciellt den sensationsjagande lösnummerdelen Aftonslasken o. X-pressen,går i täten för ökad anarki och är talrör,för sabotörer och annat invandrat drägg.
  Skulle det ske något likt det som inlägget ovan handlar om,blir detta som ”grädde på moset”….
  Tänka sig 50 km/h i villaområde. 😉
  Då borde de bekanta sig med mitt Ghetto,där hastigheter uppåt 80/100 med fritt blås,är vardagsmat mellan parkerade fordon,på båda sidor gatan !!

 9. Pappan säger: –Det är sjukt att polisen kör och jagar i 50 km/ timme i ett radhusområde där barn kan springa ut.

  Jahaaa, så du tänkte inte vad din slyngelson kunde orsaka genom att köra i 50 km/h i ett radhusområde!

 10. Nu får poliserna söka nya jobb på AF och de små kriminella parasiterna får garanterat skadestånd !

Kommentera