Regeringen skulle öva – valde bort äldreboende

CIVILFÖRVAR. Äldreboenden togs inte upp när regeringen skulle öva på att hindra smittspridning. Redan en vecka före det första svenska dödsfallet i covid-19 skulle smittspridning på äldreboenden diskuteras hos socialminister Lena Hallengren (S) – men frågan togs aldrig upp, skriver Expressen.

Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsoinstitutet som i februari 2020 påstod att coronaviruset inte skulle spridas i Sverige. Lena Hallengren, Sveriges socialminister. Bild från regeringskansliet.

Vi diskuterade varken förort eller äldreboenden, det vi diskuterade var framför allt sjukvård, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Socialminister Lena Hallengren (S) bjöd i början av mars in Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen för en övning om hur spridning skulle kunna förhindras, och en av punkterna på dagordningen var just situationen på landets äldreboenden.

Den ansvarige ministern, Lena Hallengren (S) kan i dag inte svara på frågor om mötet eftersom hon inte minns det.

-Pettersson har viss förståelse för att Hallengren inte kan minnas alla möten, hon har säkert flera möten om dagen, men har man dåligt minne får hennes sekreterare föra anteckningar och jag tror inte det varit så många möten om övningar så de ska falla i glömska, jag tror damen ljuger som under SSU-tiden och bidragsmyglet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Regeringen skulle öva – valde bort äldreboende


 1. börjar sakta men säkert att krypa fram, att sossarna
  nu såg chansen att sålla ut bland sina kärnväljare i
  köttberget…alltför korkade själva inse va de sysslar
  me, bådar iof gott inför framtiden…bara att inte de
  som överlevt 1:a vågen, nu gör ett än värre vägval
  mot vänster…tycker mig ana å se hur Jonas nu av-
  vaktar en härlig soluppgång är i annalkande?

 2. Det är klart kvinnan minns. Vi pratar om 3,5 månader. Inte 3,5 år.
  Men det är klart, det är bekvämt att inte minnas alla gånger. Man behöver inte svara på en massa frågor.
  Kan man inte hänvisa till en pågående utredning, kan man ju alltid hänvisa till minnesförlust.

  Sickna ministrar vi har.

 3. Där tror jag du har fel Pettersson. För att minnas måste personen i fråga ha en hjärna som är något så när fungerande.

 4. Utan minne, utan sinne för verkligheten men minister.
  Varför har vi en Regering med ministrar som inte minns och inte ser saker komma?
  Tror faktiskt att vi kunde låta regeringsansvaret säljas till den som som lägger lägsta budet.
  Tror inte det gick sämre än nu och om så vore kunde vi lättare byta mot nytt.
  Billigare blev det och vi kunde kräva att varje post gavs till de med bästa vitsord.

 5. Jag minns inte, vi såg det inte komma ?? Våra styrande verkar nästa platsa på dom äldreboende som dom valde bort från diskussionen?

 6. Det där att påstå sig icke minnas, brukar vara ett gångbart koncept bland alkisar, narkomaner, suspekta personer och politiker med byxångest. Skulle tro att L.H. minns sina minnesluckor alldeles utmärkt. Men ödmjukhet har väl aldrig varit såssarnas adelsmärke. Däremot finns ljugeriet alltid på armlängds avstånd. Knappt ! Annika Strandhäll´s våta dagdrömmar har verkligen blivit bönhörda. Lite som koncentrations-lägren faktiskt. En del fick gå till vänster, medan andra fick gå till höger… Såssarna har ju en viss lägervana sen gammalt… Di gamle röstade säkert på Tage i sin ungdom. Om de bara visste… Sen kom ättestupan i form av en morfinspruta.
  ”Tack för alla röster, men nu är du förbrukad”. H / Annika.(s)

 7. Dagens äldreomsorg är den moderna ättestupan !
  Våra gamla som byggt Sverige ses av dagens landsförädiska politiker bara som en ekonomisk belastning medan massimporten av icke kristna element ses som lönsamhet.
  Norge hade sin Quisling.
  Sverige har sin 7 klöver.
  Måtte straffet för dagens och gårdagens förräderi inom kort bli fruktansvärt hårt.

 8. Det blev väl två saker för mycket för dem, att de skulle kunna klara av både äldrevården och förorten är för mycket begärt av dem. Vi får inte glömma att de sitter där de sitter av en anledning.

  • Som det gamla ordspråket ”problem med att tugga tuggummi och gå samtidigt”, det verkar vara en sanning som är omöjlig för dom styrande att göra. Men sjukt stora löningar ska dom ha för sin okunskap, nu ser man resultatet av inkvotering istället för anställning efter kunskap och intresse
   Inget företag i hela världen kommer att anställa dessa för deras kunskap, enda chansen för dom är att bli inkvoterade eller en ryggdunkande kompis som hjälper dom

Kommentera