Nu ökar stölderna igen


Stölder av båtar och båtmotorer har varit ett gissel längs den svenska Östersjökusten under flera år. Många är de båtägare som blivit av med båtar eller delar till dem.

När pandemin slog till och gränserna stängdes halverades dessa stölder. Nu har det skett lättnader vid gränserna och nu ser sjöpolisen att antalet stölder ökar kraftigt igen.

Sveriges Radio intervjuar en sjöpolis som säger att antalet stölder av båtmotorer nu är uppe på samma nivåer som under förra året. Samma polis fortsätter med ”…när man öppnar upp gränserna och rörligheten ökar så blir det lättare att föra ut stöldgodset ur Sverige”.

Genom ett internationellt samarbete har flera av de stulna motorerna hittats i Rumänien. Ni vet landet varifrån majoriteten av tiggarna kommer. SR:s reportage om båtstölder visar på något som lyfts fram länge i alternativa medier och hos vissa politiska partier. De öppna gränserna och den fria rörligheten gynnar främst de kriminella. Dags att på allvar diskutera för- och nackdelar med fri rörlighet och inte minst dags att göra det svårare för buset och alla de andra som aldrig borde få chansen att ta sig över vår gräns.

SR

Som av en händelse publicerar lokaltidningen en nyhet idag. En pågående bilstöld avbröts av ägaren till bilen som påkallade polis och sedan körde efter de två tjuvarna. Tjuvarna dumpade bilen och sprang sedan ut i skogen för att där försvinna från polisens radar. Nu finns det ändå en chans att få tag i dem, för ”…bilen är registrerad i Rumänien och vi har hört av oss för att få fram uppgifter kring den”

Apropå detta med öppna gränser och fria rörlighet som är så gynnsam för brottslingar.


4 responses to “Nu ökar stölderna igen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: