Aftonbladets rötter sitter kvar än idag


MEDIA. Som ni vet grundades Sverigedemokraterna 1988, det är inget som hindrar desinformatörer som socialdemokraten Anders Lindberg på Aftonbladet att hänvisa till SD:s rötter i 1930-talets nazism. 

-Pettersson har dock aldrig sett att Lindberg eller någon annan diskuterat Aftonbladets rötter, tidningen kallar sig oberoende socialdemokratisk och LO har vetorätt vid tillsättandet av politisk chefredaktör.

År 1945 var invandrarnas andel i Sverige endast 0.53 procent av hela befolkningen, vilket innebar runt 35.000 personer. Fram till mitten av 1960-talet kom ungefär 200 000 invandrare – arbetssökande och flyktingar – från de nordiska länderna och öststaterna. I början av sextiotalet ökade emellertid invandringen från Sydeuropa. I slutet av 60-talet började invandringen från syd- och utomeuropeiska länder ta ordentlig fart.

Den 20 januari 1968 citerades LO-ekonomen Hans Hagnell på Aftonbladets löpsedel, som löd: ”STOPPA IMPORT AV UTLÄNNINGAR!” Då ägde LO tidningen.

Hagnell beskrev konsekvensen av arbetskraftsimporten så här: ”För varje jugoslav, turk eller grek, som flyttar till Sverige blir en svensk 50-åring arbetslös. Världen är ingen skola för konfirmander. Det är inte liberalism vi behöver. Arbetsmarknadsläget fordrar både nu och i framtiden en hård protektionistisk politik”.

Så sent som den 13 mars år 2000 beskrev Aftonbladet överrepresentationen av invandrare bland brottslingar. År 2002 förbjöd den socialdemokratiska regeringen av någon anledning kriminalvården att registrera etnicitet på brottslingar.

Det fanns en tid när Aftonbladet hyllade Hitler, men det har tydligen Lindberg glömt…

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941.

Nåväl, då var då men Aftonbladet verkar fortfarande hålla redaktionen arisk…

Aftonbladets redaktion jublar över att de slipper solarium. Foto: Ola OLA AXMAN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Aftonbladets rötter sitter kvar än idag

 • ponnsan62

  Han är sjuik.tycker jag

  bäst att till lägga.
  Vilka förbilder individen har är väll …Mao…polpot..stalin..Lenin…Hitler.
  Ja det finns fler.

  Gilla

 • Argus

  Första faksimilet är den huvudsakliga orsaken till konungarikets mörka utsikter. Lo började motsätta sig den för alla parter lönsamma och lyckosamma arbetskraftsinvandringen från Europa. Resultat blev till slut att Sverige började med asylmottagning och det har sällan varit lyckosamt för någon nation.

  Gilla

 • Mm

  Pettersson, Fantastisk analys av skit tidningen Aftonbladet. Folket på Aftonbladet kackar i eget bo allt vad de kan. Pekar man med fingret så är de alltid 3 fingrar som pekar tillbaka. 😜

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: