Stäng

Elpriset 130 gånger högre i Sverige än i Norge! 

INSÄNDARE. Mitt i värmeböljan hettar det till i energidebatten. I Coronastormen har man ju visat svalt intresse för detta. Det råder stiltje i klimatfrågan. Iskalla vindar och slagregn från omvärlden om Sverige som pestsmittat stormcentrum har blåst bort Miljöpartiet från väderkartan.

Rolf Malm

Fördömandena haglar och kritiken vräker ner. Lågtrycken hopar sig för högtryck mot det nertryckta,  förr så omtyckta svenska, stabila klimatet. Utsikterna för väderomslag till mindre agressiva oväder är dock få när våra ministrar försöker blåsa omvärlden och mörkar det usla lokalvädret och skyhög dödlighet i corona. Men i Sverige är det vindstilla. Vindkraften bidrar lika lite som Miljöpartiet till välfärden – dvs 3%.

I Sverige kostar elen 2 kr/kilowatt-timme – i Norge 1,6 öre. Här ska det byggas 5000 nya vindmöllor – i Norge river man sina. I skuggan av de svarta virusmolnen har elpriset i Sverige höjts med 85%! Men nu i den ljumma sommarbrisen tvingas man starta oljekraften, återöppna Ringhals 1 och importera el från Norge. Det kommer som en blixt från klar himmel säger ansvarige Ygeman när han kopplar att minsta åskväder eller kastvind kan leda till nedkoppling av hela elnätet för årstidslånga reparationer. I brist på den krisberedskap som han näsvist lagt ner. Den snok som helt  saknar väderkorn för att spåra läckor och hot mot rikets säkerhet. Han som snyter lögner ur näsan för att snuva folket på sanningen.

Ge mig kraft! Kraft att som en liten blåsbälg elda på det glödande politikerförakt som pyr när makthavarna bränner alla broar och gör Sverige till ett brinnande helvete.

Med invasiva pyromaner, barn med eldvapen, eldande islamister, lågande brandtal om likvärde, brännmärkta svenskar, påtända narkomaner, släckta drömmar, heta sprängfyllda våldtäktsmän, allt fler krutdurkar i förorterna, igensotade skolor, eldsprutande imamer, brottsoffer med oläkta brännsår, eldkastande vänsterblivna, braständande medier, rödflammande TV, censur mot brännbara ämnen, torrlagt brandförsvar, en brandskattande bidragsdjungel, bokbål och häxbränning. Ett försvar av fäderneslandet som går ut på den brända jordens strategi. Med svedda ögonbryn höjer till och svetslågan själv förvånat blicken mot den utländska eldstormen och försöker blåsa liv i en flämtande moteld. Men vi borde vara vana – Sverige har ju länge varit mörklagt om sanningen ska fram.

Rolf Malm

Ps. Men man har förgäves blåst på den glöden i 70 år. Man har försökt att bränna alla bevis för hur man dränkt alla skumma affärer, skandaler, lögner  och brutna löften med nya nödlögner.

Jag gräver i askan av den svenska politiska historieboken för att skriva boken ”Sverige 2084”. En vidräkning med de politiker som lett oss till att bli ett pestsmittat pariasamhälle i omvärldens ögon. Tack för all hjälp!

Swish 0722  84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt; rolflmalm@gmail.com.

Steget Efter

18 reaktioner på “Elpriset 130 gånger högre i Sverige än i Norge! 

 1. Jag är såååå glad att jag flyttade från rövhålet Sverige! Tycker liksom inte synd om Svenne som vill ha detta, förutom de som hänger här hos eminente Pettersson, de känner jag för!!!!

 2. Lyssna gärna på vad energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) sa på en ”Energy Summit”-konferens arrangerad av Svenska Dagbladet, som sändes på SVT Forum.

  Delcitat

  Allt ska elektrifieras men var ska elen komma ifrån?

  Hur kan ett mindre land som Sverige med relativt få invånare ta på sig ledartröjan i klimatomställningen och hur ser färdplanen ut att leda omställningen till ett klimatsmart samhälle?

  Elnätens omställning och betydelse för Sveriges energisystem. Vilka möjligheter, hinder och drivkrafter för framtidens smarta elnätslösningar finns det? (Publicerades den 6:e september 2019)

  Slut delcitat

  Anders Ygeman kommer in i diskussionen med tillbakablickar och målade upp positiva prognoser för framtiden mm vid tidskod c:a 49:15 på liggande skalan i SVT-videon på länken nedan. Vid c:a 53:30 börjar tvivlen komma när ministern talar om Sverige som NETTOEXPORTÖR av el och om våra STORA EL-ÖVERSKOTT.

  Ringhals 1 och 2 berörs också och han säger med eftertryck att elöverskotten enligt Energimyndigheten kommer att ÖKA efter stängning av dessa två kärnkraftverk. Det ingav inte något förtroende för Ygeman för min del … men mitt förtroendet för honom låg redan runt nollan.

  https://pbs.twimg.com/media/DPQoX00W4AAWPy1.jpg

  Bildkälla: Kommentar från hllviken på toklandet,wordpress,com

  Ygemans tal pågår till c:a 1:04:55.

  Läs mer, se och lyssna på SVT-videon på länken nedan.

  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/allt-ska-elektrifieras-men-var-ska-elen-komma-ifran-1

 3. SR Ring P1: Jonas kuppade sig in. Han hyllar Alternativ Media. Fler ämnen: Vindkraft vs Kärnkraft, Invandring, Bostadsbrist, Beskattning, Bidragsfusk, Samlingsnummer, Demonstrera /Agera kraftfullt mot politiker och myndigheter mm mm. (Publicerades 11 jan. 2020. Speltid 26:37)

   1. Utöver KwH 0,33 € får jag också betala en fast avgift på 8 € per månad. Ingen elöverföringsavgift tillkommer.

  1. I Sverige är överföringsavgiften med tillhörande pålagor högre än vad elpriset resulterar i på elräkningen.

 4. Nu är det väl dags att införa ett ”el-bidrag”, där staten går in och stöttar medborgarna på grund av dom höga priserna.

  Man får uppge hur mycket man förbrukat, och får dra av 80% av den kostnaden från sin inkomst på deklarationen.

  Allt för att ha råd att fortsätta betala galna miljöpriser.

  Ja jag vet låter vansinnigt, men finnes många hundra värre saker dom kommit på.

 5. Miljöpartiet är säkert Sveriges största katastrof genom tiderna som orsakats av människan.

 6. Beträffande vindkraften, under den senare hälften av 20-talet kommer de första, större vindparkerna att nå den ålder då växellådor bör förnyas, vilket är dyrt. Det intressant kommer att vara, byts växellådorna ut eller får de gamla snurra tills de brakar ihop för att sedan lämnas vind för våg. I något skede skall också rotorbladen förnyas med trevligt problemavfall, dvs de gamla rotorbladen, som måste åtgärdas.

  1. Nu så kostar en motor nöstan lika mkt som ett nytt monster så att vindkraften ger ngt bra är ju helt fel och transporterna svåra och dyra en vinge mellan 60-70 meter och tornen längre vi pratar om vikter mellan 20 ton och upp allt transporteras på småvägar och dessa vägar kollas minst 3 ggr per dag så det är en hiskilig massa personer inblandade i bara 1 monster som går minus utan subventioner från våra skattemedel

 7. Sedan många år tillbaka har våra regeringar gjort beslut utan ”konsekvensanalyser”. De har med andra ord ingen aning om vad deras beslut kan medföra i framtiden. Hur kan Ygeman få behålla sina toppositioner trots ”säkerhetsläckan” och hans bakgrund som Expressen påtalade? Är det någon som vet hur mycket ”läckan” kostade svenska skattebetalare – kan det röra sig om många miljarder? Anders Ygeman – numera energi och digitaliseringsminister – vad har han gjort för att tillgodose det svenska behovet av el?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: