15-åring åtalas för näthat – spårades av Säpo och Interpol

BROTTSLIGHET. Riksenheten för säkerhetsmål åtalar en 15-årig pojke vid Linköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. 15-åringen har enligt åtalet skrivit en mängd inlägg med hat och hets mot bland annat judar och vitryssar på olika högerextrema forum på nätet, samt på Youtube, rapporterar SVT

SÄPO. Foto Joakim Berndes CC-licens

Kommentarerna skrevs under perioden 27 november 2019 till 14 mars 2020. Säkerhetspolisen har i utredningen tagit hjälp av Interpol i Washington, USA, när man säkrat bevisningen mot 15-åringen.

Pojken erkänner att han skrivit inläggen, men hävdar att de inte var allvarligt menade. Säkerhetspolisens avdelning Våldsbejakande högerextremism är dock av en annan uppfattning och menar att brotten begåtts uppsåtligen.

-Pettersson har sett att Stockholmspolisen har 50 mord olösta, massor med våldtäkter hinns inte med att utredas, stora delar av landet saknar polisbevakning men att jaga en 15-åring med hjälp av Interpol i Washington finns det resurser till. Det kallas tydligen prioritering.

Och då försvarar jag inte 15-åringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “15-åring åtalas för näthat – spårades av Säpo och Interpol

 1. Världen styrs av idag av idiotiska PK-tomtar som bara hatar sig själva !
  WLM……

 2. Tur att SÄPO och Interpol ägnar sig åt så viktiga saker !
  De riktiga skurkarna kan simma lugnt.
  Kanske är det BLM som bestämmer där också.

 3. Det kalla krigets SÄPO som arbetade för att Sverige skulle vara ett fritt och självständigt land skulle av dagens SÄPO ha jagats för ”Hets Mot Folkgrupp”.
  Dagens SÄPO som arbetar för att Sverige ska styras av främmande makt via deras importkriminella rashatare med Herrefolksambitioner skulle av gårdagens SÄPO ha betraktats som mentalt störda potentiella Landsförrädare!
  Dock utan att jagas!
  Man undrar om Vidun Quisling porträtt pryder alla tjänsterum på dagens SÄPO?
  Har vi råd med ett SÄPO som enträget arbetar för att Svenskar ska styras och ockuperas av de nya ”Herrefolketens” hemländer i Mellanöstern och Afrika?
  Finns inte prejudikat från 1945 och 1989 för Straffvärdet för lismande korruption hos de med ansvar för andra människors liv?
  Anses det även på SÄPO vara ”lite fint” att vara gravt naiv och komplett okunnig på det man har feta löner för att ta ansvar för?

 4. Undrar om polisen jagat och häktat någon antisemit i SSU Skåne, förutom den stora mängden olösta brott i hela landet, som mord, anlagda bränder, hatbrott mot svenskar, rån, bedrägerier och våldtäkter.

 5. En femtonåring är långt ifrån mogen och kan om han inte behandlas rätt vara en äldre kriminell. Att bestraffas med s.k. ungdomsvård är oftast inkörsporten till kriminalitet.
  Det är många omogna personer som i fel kretsar får en skev bild av vad som är rätt eller fel. Hur många har inte indoktrinerats och blivit fanatiska vänstervridna eller klimat aktivister men då ser samhället mellan fingrarna och låter dem hållas.
  Varför har vi den Regering och Riksdag eller Sverige av idag annat än av vilseledda ungdomar som inte ännu mognat och insett vad de gjort.

 6. Dom som bygger och har byggt upp landet ska man ha absolut koll på, allt vad man gör och ska göra vill dom styrande kontrollera stenhårt. Men sen har vi valboskapen som inte behöver några papper alls vilka dom är eller vart dom varit, bara för att det är valboskap som ska rädda landet enligt dom styrande. Valboskapen kan ljuga om vad som helst och det tar dom styrande utan beviskrav, behövs inga papper alls från hemlandet fastän det är deras skyldighet enligt lag att göra det. Väldigt konstigt styrt land, det måste vara något fel på ledningen och då menar jag inte bara lite konstigt och abnorma fel på dom styrande

 7. Allmänheten borde få reda på vad exakt han skrivit. Allting har av makteliten blivit *rasifierat*. Germanska och slaviska folkgrupperna slås ned ständigt, det är förbjudet att kritisera judar och muslimer, vad de än gör.

  Den som kritiserar och den som blir kritiserad – är beroende på vilken etnicitet den tillhör – döms helt olika av makteliten.

 8. Jag försvarar 15-åringen då vi har yttrandefrihet. Jag kanske inte delar hans åsikter men jag är villig att döda för att han skall få föra fram det.

Kommentera