Stäng

SVT vill spara skattepengar…

MEDIA & SKATTER. De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) har för 2020 ett anslag via rundradiokontot på 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

SVT får alltså 13,8 miljoner om dagen av skattebetalarna. Nu skriver SVT om konstnären Lars Vilks som 2007 gjorde en karikatyr av profeten Muhammed som rondellhund och sedan dess lever under personskydd eftersom han hotats till livet och även utsatts för mordförsök. Abu Omar al-Baghdadi, tidigare ledare för terrornätverket al-Qaida i Irak, utfäste en belöning på 100.000 dollar till den som mördar Lars Vilks.

Nu ställer SVT som får 13,8 miljoner om dagen av Sveriges skattebetalare följande fråga: Det finns de som tycker att staten lägger alldeles för mycket skattepengar på det här unika personskyddet. Kan det inte vara rimligt då att man gör vissa besparingar?

-Pettersson tycker att det läggs alldeles för mycket skattepengar på det ena och det andra och det är fullt rimligt att göra vissa besparingar.

Vi borde spara på public service, minst 50 % och på muslimer minst 100 % men Lars Vilks personskydd ska inte sparas på, hans konst är bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “SVT vill spara skattepengar…

 1. SVT och SR försvarar Islams utbredning i Sverige. SR och SVT är delvis medskyldiga till att kritiker behöver personskydd mot den antisemitiska och totalitära ideologin. Så SR eller SVT ska inte låtsas besvikna på att deras märkliga aktivism bidrar till dödshot och dyra kostnader för samhället. När ska vi få uppleva välförtjänt stöd för vanliga urbefolkningen, som sett till att vi hade en gedigen välfärd en gång?

 2. Billy Boy föreslår här ett par sparobjekt som SVT får tips om alldeles gratis och inkräktar därför inte med en enda krona på mångmiljardbudgetarna, som Public Service-bolagen disponerar efter att ha konfiskerat sina driftpengar, vilka inkasserats från alla hederliga svenska skattebetalare.

  Exempel nr 1:

  Swedish al-Shabab terrorist in Somalia threatens to behead cartoonist Lars Vilks – 24 Nov. 2010. Speltid 1:31.

  https://www.youtube.com/watch?v=BbmSxKv5kjc

  Exepel nr 2:

  ISIS i Sverige
  Svensk ISIS-supporter och religös fundamentalist ringer in till ett arabiskt tv-program och ger sin syn på islam, ISIS och konflikten i Irak.

  Bidragen han lyfter från de svenska myndigheterna påstår han vara Allahs pengar, vilka han därför har fullfrihet att disponera när han som muslim begär att få ut dem.

  https://www.youtube.com/watch?v=eN9wGxrVw1I

  Två exempel av många, många fler, som SVT och UR skulle kunna sända oklippta på sina kanaler i videoavsnittens fulla längder hur många gånger som helst.

  Sveriges alla mångfalds-kriminella element har man däremot befriat från att betala Public Service-”avgifterna” eftersom alla oupptäckta högvinster på svarthandel, drogförsäljning, stöld- och rånbyten, inkomster från människosmuggling och trafficking, vapenhandel, bedrägerier, förtjänster från bidragsbrott mot välfärdstjänster mm mm. inte blir beskattade varken i Sverige eller något annat land.

  Ohederligt intjänade svarta inkomster syns inte hos skattemyndigheterna. Därmed blir de kriminella (många illegala papperslösa invandrare) befriade från ”avgiften” till Public Service, som egentligen är en ren orättvis beskattning som slår ensidigt och skoningslöst mot alla hederliga hårt arbetande och skattebetalande inkomsttagare när de blir belastade med Public Service-”avgiften” på sina deklarationsblanketter varje år.

 3. Staten lägger alldeles för mycket pengar på Sida, bidrag till skurkorganisationer som muslimska brödraskapet och ibn rushd, kriminalvård, bidragsfusk, skattefusk, assistans fusk, korkade klimatomställningar.
  Över huvud taget nämna Lars Vilks gällande besparingar är komiskt i sammanhanget.
  Lägg ner SVT!

 4. Så SVT tycker att man ska sluta med personskyddet av Lars Wilks och slänga honom till vargarna/muslimerna.
  Klart att SVT tycker det de supportar muslimerna till110%.
  Om Lars Wilks mördas så skulle det inte ens nämnas i en nyhetssändning.
  Det är mer adekvat att fråga varför behöver Lars Wilks personskyddet och inte om det är för dyrt.

 5. Och det skall komma från prakt slösarna med anställda SVT horor till journalister, med anledning av att just SVT kallade sina kollegor , svisch horor som inte har lön, utan får jobba för sitt uppehälle…!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: