Stäng

Partiledare i Danmark döms till fängelse för att ha förolämpat muslimer

UTRIKES. Rasmus Paludan, ledare för det islamkritiska partiet Stram kurs i Danmark, döms till tre månaders fängelse för bland annat ärekränkning. Två av månaderna är villkorade, det innebär att Paludan måste avtjäna minst en månad bakom lås och bom.

Rasmus Paludan

Paludan straffas bland annat för ett rasistiskt uttalande om muslimer i samband med en demonstration i Frederikssund. Paludan lär ha sagt att danskarna inte kan samexistera med ”det mycket låga muslimska kulturavfallet”.

Paludan straffas även för ytterligare 13 anklagelsepunkter, däribland för att ha utsatt en person för livsfara och det värsta, han beläggs med yrkesförberedande i tre år.

I början av juni sköt dansk polis en man i benet, eftersom mannen hotat Rasmus Paludan med kniv i samband med en demonstration. Paludan skadades inte vid händelsen.

Jyllands-Posten

-Pettersson säger att där sjönk danskarna i min aktning. Paludan har knappast sagt något som inte är sant, och vi har bevis över hela världen om vad muslimsk kultur ställt till med och det är ingenting mot vad muslimer kallar otrogna och kristna…

Domen är naturligtvis politisk. Jag antar att Rasmus Paludan kommer att överklaga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Partiledare i Danmark döms till fängelse för att ha förolämpat muslimer

  1. Vi behöver fler som han som vågar säga ifrån.
    Att det skapas lagar mot ursprungsbefolkningen är illavarslande!

  2. Fel av Danmark att svika sina egna medborgare. Danskar har minst lika höga skatter, som Sverige tror jag.

  3. Sanningen är tydlig illa hörd av ”demokraterna”,inom de danska rättsväsende,tycks de…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: