Stäng

1000 döda på ett år räknas som krig

DÖDEN. Konflikter där antalet stridsrelaterade dödsfall överstiger 1000 under ett år betraktas som krig av Uppsala Conflict Data Program.

-Pettersson undrar vad 5200 avlidna i covid-19 på fyra månder kallas?

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “1000 döda på ett år räknas som krig

 1. Just det ingen gjorde något fel, det var bara otur.
  Den här gången var det väl ändå inte SD’s fel?
  Eller kanske ändå, hur som helst det var inte S som felat.
  Jaså inte? Nej absolut inte, S har alltid rätt, som tur var!

 2. Ytterligare 49 döda i Covid -19 i Sverige 24/6 !
  Läget är fortfarande under kontroll, eller hur Steffe och Linde ?

 3. Ante:
  Du var en frisk fläkt !!
  Tack för ditt besök på bloggen.Sådana kommentarer skulle ske oftare från alla delar av jorden,där Petterssons blogg läses.
  Vi här uppe i norra undanskymda delarna,behöver plockas ner på jorden o. ur vår tro som ”världsmakt”.I vårt lilla land tror ju de styrande o. delar av befolkningen,att vi är Klotets centrum.
  Att jämföra Abzurdistan med USA och andra stora Nationer,är steget över äpple o päron. 😉
  Som du så riktigt antyder sker i Abzurdien endast obduction i undantagsfall (vad de hinner med). Därför är det enklast att klassa orsaken till den nuvarande s.k. ”pandemin”,vilket lögnpressen säljer lösnummer av !!

 4. Socialdemokraterna försöker på alla sätt att dölja sitt folkmord på svenskar.

 5. Sverige har Corona under kontroll rapporterar mytomanerna Steffe och Ann Linde från lägsta begåvningsreserven !
  Så länge det är våra gamla äkta svenskar som byggt Sverige som drabbas hårdast av Corona så bryr sig inte de landsförädiska politikerna och det övriga PK-etablissemanget men gud förbjude om den heliga gruppen av importerade s.k nysvenskar skulle drabbas hårdast, då skulle det hända saker.

 6. Frågar man regering och vänsternollor betyder det en massiv räddningsinsats som regeringen gjort. Frågar man övrig befolkning så är det en massiv dräpande av äldre och svagare människor i landet, som inte kan jämföras med något annat inom historisk tid. Med en befolkning på 10 milj. borde siffran vara högst 500 döda. Sveriges regering är världsledande i att förinta sitt eget folk och landet, inte bara i coronavirus.

 7. Underbart att läsa hur vissa här jämför svenska dödstal med de värst drabbade länderna och därmed rättfärdigar ett av världens högsta dödstal. USA har för övrigt varken nu eller tidigare haft någon lock-down. Lika lite som de stängde ner månader innan utbrottet. Det är rena faktafel. Ang. hur ekonomi drabbats så är knappast usa rätt land att jämföra med. Nordiska länderna är de rätta att jämföra med. Men det gör inte den som tycker det Sverige gjort är bra. Då blir det för tydligt vilket vidrigt misslyckande det egentligen är. Begriper man inte felet med 5000 döda när jämförbara länder inte ens har 1000 per capita då är det tämligen meningslöst att lyssna på vederbörandes åsikter.

  1. USA är inte en stat utan en union av femtio stater där guvernörer och borgmästare har mycket makt. De har, likt oss, haft stora problem med att många äldre och svaga smittats. En del av förklaringen är att bland annat guvernörerna i Michigan och New York och borgmästaren i New York tvingat vårdhem att ta emot smittade patienter. När detta blivit allmänt känt så har de skyllt på den amerikanska administrationen. Både CDC och NIAID har förnekat att deras rekommendationer kan tolkas så.

   I slutet av januari då det blev vidare känt att en okontrollerad pandemi hade brutit ut i Wuhan, efter att ha förnekats i flera veckor av lokala partibossar, infördes ett reseförbud för icke-amerikanska medborgare från Kina. Under tiden hade emellertid viruset hunnit smitta Österrike, Italien och andra delar av Europa.

   I slutet på maj, enligt Socialstyrelsens statistik, var 70% av de döda i covid-19 85 år eller äldre. Färre än 10% var under 70 år. Vi har läst om överdödlighet i Rinkeby och andra ställen i ”Orten”. Vi har sett rapporter om att immunförsvaret angriper frisk vävnad vid D-vitamininsufficiens. Socialstyrelsen har även meddelat att 40% av personalen på äldreboenden har antingen inte förstått eller inte brytt sig om basala hygienrutiner.

   Jag drar några slutsatser av ovanstående. 1) Lokala partipamparna i en totalitär stat försöker dölja ett pandemiutbrott för att försöka undgå represalier. 2) När utbrottet väl var känt underlät Folkhälsomyndigheten och Transportstyrelsen att stoppa direktflyg från smitthärdar. 3) Regeringen underlät att stänga gränsen. 4) Gränspolisen utförde i sedvanlig ordning ingen gränskontroll. 5) Från regeringen Bildt och framåt har varje regering vaskat beredskapslager. 6) Kommuner och landsting tycker att lagerhållning är beige. 7) Massinvandringen har åderlåtit Sverige på resurser så att kommunerna inte har haft medel till lagerhållning. 8) Arbetsmiljöverket har stoppade i en kritisk tid användningen av Skyddsmask 90 på teknikaliteter. 9) SKR lobbade effektivt för att hindra att ansiktsmask blev obligatorisk på äldreboenden. 10) Läkemedelsverket stoppade användningen av vissa mediciner som visat sig verksamma i andra länder. 11) Globalister har flyttat tillverkning av bland annat skyddsutrustning och mediciner till Kina och andra avlägsna länder.

   Vi måste bli oss själv närmast igen. Visst, vi har en allmänmänsklig skyldighet att hjälpa utsatta människor att hjälpa sig själva. Det skall dock utföras på effektivaste vis och inte på bekostnad av vår framtid. Därför ska vi se till att repatriera den kvalificerade majoritet av asylsökande som valde Sverige för våra, för utlänningar, generösa välfärdssystem. Vi ska också åter göra det möjligt att återkalla utdelade medborgarskap och straffa tjänstemän för underlåtelser och oduglighet. Grundlagarna ska vi skydda med obligatoriska beslutande folkomröstningar. Jag anser också att vi ska ha en tvåkammarriksdag med olika mandatperioder och valdatum istället för enkammarriksdagen som Palme införde för att kunna genomdriva snabba förändringar. Vi bör också ha en regional indelning så att varje del (läs historiskt landskap) har två representanter för att inte folkrika delar ska kunna köra över mindre folkrika. Då försvinner också nyttan att importera valboskap.

  2. Jag bor i Sverige, så jag har nog bättre koll på det än du. Visst är situationerna olika från stat till stat, men i de Demokratstyrda staterna har det varit rena Sovjetunionen här. Folk har blivit arresterade, bötlagda, av med sina aggärslicenser, fått vristband med GPS på sig, mm. Även i min hemstat AZ, vilket var bättre än California, Michigan, NY, mm., var det lockdown ca en månad. Man fick bara åka till och från jobbet och mataffären (bara allt ”nödvändigt”). Restauranger och många affärsverksamheter stängdes, och miljontals blev avsagda. Många bolag gick i konkurs. Mm., mm.
   Jag förstås inte veta alla detaljer om hur COVID-19 dödsfallen bestäms i Sverige, men om det ör liknande USA (där alla som dött och har testat positivt för COVID-19 (eller antagits ha viruset) har räknats som COVID-19 dödsfall, oberoende om de dog av något annat) så är det inflation på dödstalen. I USA (och antagligen i Sverige) så hade över 85% andra hälsoproblem och 40-50% dog på ålderdomshem. En ung och/eller frisk människa klarar av COVID-19 lika bra som influensan (tro mig – jag och min fru kommer från en sjukvårds- och medicinsk forskningsbakgrund). Den stora skillnaden jämfört med influensan är att det ännu inte finns ett vaccin för COVID-19. Sverige har större ålderdomshem än Norge och Danmark, och mer invandrare än Sverige. De svagaste (många med en begränsad livstid) klarar förstås inte av viruset.
   Jag är mer konservativ än de flesta och är förstås inte Sosse, men jag har lyssnat på Dr. Giesecke och tycker han är väldigt kunnig. Så, för en gångs skull tycker jag att Sverige gjorde rätt.
   Det skulle vara intressant att höra hur alla som gnäller tycker det hela skulle ha handlats. Bara förnuftiga och resonabla svar, tack.

   1. Jag menade ”Jag bor i USA, så jag har bättre koll på hur det är än du.”

 8. 5200 avlidna i covid-19 på fyra månder i Sverige är olaglig aktiv döds”hjälp” utförd av ”Den svenska humanitära stormakten”

 9. Sveriges statistik är inte mycket värre än USAs, som hade ”lockdown” flera månader och som nu försöker skämma och tvinga folk att bära oeffektiva pappersmaskar och munkavlar. Sveriges ekonomi slogs inte sönder som USAs, och arbetslösenheten är inte lika dålig. Det skulle vara intressant att se hur många invandrare dog jämfört med ursvenskar. Det går inte att jämföra med Norge och Danmark, som har mindre utlänningar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: