Stäng

Kvinna född i Danmark fråntas sitt danska medborgarskap…

ISLAM. Sara är född och uppvuxen i Danmark. Hennes föräldrar kom till landet för mer än 30 år sedan som flyktingar från Iran. Under tonåren började Sara bära hijab och blev enligt danska TV2:s information en del av det radikala islamistiska ungdomsgemenskapen i Köpenhamn. Efter att ha träffat en man från Australien på nätet under våren 2015, reste hon till Syrien och islamska staten som 19-åring. 

Det är kvinnans syster och mor som i Danmark fick nyheten om berövandet av medborgarskap. Foto: TV 2

I Syrien har hon fått tre barn. En pojke dog när han var två år gammal. De andra två barnen, som nu är ett och tre år gamla, är som Sara som fångar hos de kurdiska styrkorna och sitter på obestämd tid i ett tält bakom taggtråd i al-Hol-lägret. Saras make sitter i ett annat fängelse för män i nordöstra Syrien.

Sara har dubbla medborgarskap och i torsdags berövades hon sitt danska, det går att överklaga men de danska myndigheterna tänker göra allt för att hon inte lyckas komma tillbaka till Danmark, det handlar om danskarnas säkerhet säger integrationsminister Mattias Tesfaye som lyssnar på kritiken, men hävdar att den nya lagen är nödvändig: nu får domstolarna avgöra, och naturligtvis väntar och respekterar jag de domar som kommer att falla.

-Pettersson säger att det är inte lätt med tanke på barnen, men danskarna är klokare än svenska myndigheter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 reaktioner på “Kvinna född i Danmark fråntas sitt danska medborgarskap…

 1. Helt rätt. Dock är det synd om barnen. En svår sits ,men hon har gjort ett val så kan hon ta konsekvenserna också. Alla kvinnor som flydde till Syrien kan stanna där och fråntas sitt medborgarskap avser även de finska kvinnor födda i Finland. Av med medborgarskap. Och dubbla medborgarskap är i mitt tycke ett brott . Att staten godkänner det är för mig en gåta.Varför skall man ha dubbla medborgarskap om man är en riktig flykting. Det leder bara till kriminalitet.

 2. Det behövs inga sopsäckar, varken i
  Tyskland,Danmark eller Vårt Fosterland!

  Sopsäckar är vad ordet beskriver:
  SOPSÄCKAR!
  – oidentifierbart innehåll!
  – oanvändbart innehåll!
  – är inte kastat i sopkontainern!
  – har inget värde!

 3. Hon är garanterat välkommen till 7 klöverns trygga heliga och mångkulturella Islamistiska paradis Sverige !

 4. Om ovanstående klassas som en positiv nyhet,har jag ännu en från kvällens RBB-nyheter. (Berlin)
  Nu har myndigheter och tysk propagandapress i månader rapporterat hur duktiga de är,på att förhindra spridning av C-19.
  I Berlin tvingas normalt folk bära mask ute i det fria. De som är befriade från detta och alla andra lagar o. regler,är ju bl.a. ”vandringsfolket” Zigenarna. Nu har som jag tidigare skrivit i flera av stadsområden,brutit ut fullständig epidemi,p.g.a. av dessa och liknande parasiter vandrar runt,och bätrar på statistiken.
  I morgon skulle de röd/gröna styret lättat på reglerna. Detta blir nu problem nä kurvan av sjuka stiger oroväckande,runt om i staden.
  Tur vi i Azurdistan som enl. dem varit oförståndiga,har såå få parasiter jämför med Merkel…..
  😉

  1. Hörde just från en bekant som har en dotter som bor i Berlin att grannhuset är satt i karantän. Huset bebos av resande och de skiter fullständigt i alla restriktioner.

   1. Resande? Reser hela huset?
    Jag har aldrig sett hela hus som reser.
    Men jag har sett zigenare, som stal min cykel.

  1. Ja man kan undra,det är ju bara lilla Öresund som skiljer
   länderna åt, men Danskarna är Affärsmän, och
   Svenskarna verkar vara mer intresserade av att andra
   länders människor har det bra på våra hårdbeskattade
   inkomster!

  2. Därför att Danmark har en folkvald regering.
   I Sverige har vi en regering utsedd av politiker.
   En i grunden stor skillnad.
   Inte ens svetsarexamen klarade Löfvén.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: