Stäng

Carl von Linné hade utan tvekan rätt, det är skillnad på folk och folk…

HISTORIA/VETENSKAP. Carl von Linné (1707–1778) är en av Sverige mest berömda personer genom tiderna. Linné skapade system för att klassificera och namnge naturen, och grunden i hans system används än i dag i hela den vetenskapliga världen. ”Gud skapade och Linné ordnade” har blivit ett talesätt.

Carl von Linné, målning av Alexander Roslin, 1775. Finns i Statens porträttsamling på Gripsholms slott. Bild från Wikipedia

Att Gud skapade världen kan jag inte gå i god för, men att Linné skapade lite ordning är utan tvekan sant.

Naturen är ett myller av djur och växter. Genom att använda Carl von Linnés system för indelning, kan vi se hur djur och växter är släkt med varandra. Linné gav djur och växter latinska namn så att vetenskapsmän och människor vet vilka djur man pratar om – oavsett språk.

Idag beskylls Carl von Linné för att vara rasist vilket naturligtvis är sant, alla människor var rasister på 1700-talet. Genom sitt världsberömda verk Systema Naturae spred Linné uppfattningen att det är skillnad på människor och människor.

-Pettersson kan efter den senaste månadens händelser bara konstatera att rektorn, professorn och vetenskapsmannen Carl von Linné hade helt rätt. Det är skillnad på folk och folk.

George Floyd. Journalisten Stefan Åsberg sa i SVT Aktuellt att man ska lyfta fram det George Floyd stod för…!!!

Det finns exempelvis folk som påstår att den multikriminelle Georg Floyd som dödades av polisen i Minneapolis, USA den 25 maj 2020 under pågående brottslighet är lika mycket värd som alla de oskyldiga som mördas i vårt samhälle regelbundet.

Nåväl, värst kanske de vänsterblivna rörelserna Black lives matter och Afa/Antifa är. De ägnar sig åt våld och historierevisionism utan att nämna de svartas del i slavhandeln eller kommunismens massmördande i historien och glömmer att miljoner kristna européer och tusentals svenskar var slavar i Afrika och Mellanöstern.

Jag undrar om inte 1700-talets uppfattning om att negern bara till hälften är människa och resten apa kommer verkligheten ganska nära, den uppfattningen verkar passa rätt bra in på många andra också.

Det finns en anledning till att det ser ut som det gör i Afrika, Mellanöstern och i socialistiska länder. Det är skillnad på folk och folk eller vad tycker ni, hade Linné rätt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

25 reaktioner på “Carl von Linné hade utan tvekan rätt, det är skillnad på folk och folk…

 1. De invasiva arterna som kan smitta med virus (virus kan vara HIV och Corona) borde förbjudas att få rösträtt här, då minskar socialdemokratins intresse att flyga hit kvotflyktingar mm.

 2. Om det är någon i det här civiliserade samhället som sputtar på hur våra förföräldrar byggde upp detta samhälle så var så god!!
  ta reda på först levnads standarden gällande 1800 talets mitt och framåt.
  ta fram samma redskap.
  bygg något som kalades torp och börja hugga ved.
  ploga, sätt korn och vete, skörda lagra, baka bröd. håll dig och din familj vid liv under den stenhårda vintern.
  Mallorca Teneriffa Paris, det är saker som inte existerar ännu
  släng mobilen den är ännu inte uppfunnen,
  95 % av nuvarande befolkning skulle inte överleva en vinter utan att frysa ihjäl eller dö av hunger.
  Men det var vad våra svenska farföräldrar gjorde, de byggde detta land.
  så kom f.. inte här med förorätter och kasta på sverige och oss svenskar
  BLM vad har det med oss att göra, ta seden dit ni kommer och intregera er eller håll mun.
  vi försörjer er med våra surt förvärvade skattepengar, men är ni förtjänta av dem??
  Inte som det ser ut i samhället idag, jag behöver inte skriva alla dagliga övertramp från PK och V samt våra underbara nykomlingar, för att ni själva ska veta att måttet är rågat för länge sedan.
  Så håll käften och sköt er eller ta er till något annat land, där ni tror att de tar bättre om er, utan motkrav.
  Ni är inga prinsar eller prinssesor, ni är inte mer eller bättre än oss, så förstå det en gång för alla!
  Vi delar med oss, men inte hur länge som helst och inte på era villkor
  utan på VÅRA villkor.


 3. de att ”Äpplet inte faller långt från trädet” stämmer
  …kulören saknar betydelse, allt hänger på fostran,
  religion m.m. under uppväxten…de som har hund
  vet detta, rasen har ingen eller ringa betydelse
  Carl von Linné hade hund, så han borde veta om
  detta…under den tiden på 1700 talet va det inte
  den ordning som denna dag med Hundraser, nu
  anses det vara fint att vara ’för mer’ härvidlag

 4. Du verkar vara en hatar mormor du, sånna som du som röstar för att ge bort dina barns land, stampa på dina barnbarn gw landet till Ulänningar, folkeslag som hatar kvinnor i sin religion, annant patrask
  JAG mår illa av ditt yttrande.
  Ta av dig Nibabbwn sw dig i spegeln vem fan du är😕

 5. Ja helt rätt, som det var när Europa och civiliserade länder samsades om lärdom från visa personer som carl von Linné
  Den kunskapen håller änn idag och vad som hör hemma i vilket land rike också.
  Vissa ulänska folkeslag hör inte hemma här, carl von Linne visste att om olika folk invaderar exempel Sverige så kommer svenska gamla och unga, även handikappade, m.m.m. slås ut på alla fronter.
  Swedish lives mater🙋😑

 6. Och i Sverige ska gamlingar utrotas. Nu med hjälp av Corona.
  Fria Coronatester i Stockholm fr o m idag. För gamlingar också?? Nej nej, så krångligt att hitta och boka osv så det är omöjligt. Inte bara att stålla sig i kö och få sin test gjord. Nej, krångel med appar hit och dit.

 7. Vi har alltså sjunkit så djupt, att vi hyllar kriminaliteten. Det är fruktansvärt deprimerande.

 8. Om vi med folk menar människor så är det inte folket det är fel på utan kulturen de levt i under uppväxten. I kulturen ingår religion och seder och bruk, det är det som gör skillnaden på en falsk och en äkta Spanjor.
  De som växt upp med föräldrar som varit Europeer i minst ett par generationer skiljer inte så mycket, i söder har vi Katoliker och i norr Protestanter plus språkskillnader.
  Men att utan vidare få folk från olika kontinenter att samsas är betydligt svårare. Den enda rejäla chansen är de som vill assimileras, alltså ta seden dit de kommer, alla andra är och förblir främlingar.

 9. Vänsterns Följa-John mentalitet är ju monumental.
  En liten kronologisk lista på Följa-John mentaliteten.

  Metoo = Vänstergänget skall ta twitterskvaller för sanning.
  Flygskam = Vänstergänget får inte visa upp sig på Arlanda.
  BLM = Vänstergänget ser rasism i 300-åriga statyer.

 10. Att dessa skrikande gapande negrer och vänsterextremister tillhör en mycket lågstående form av mänsklighet är ju glasklart.

 11. Gud skapade, Linné ordnade och nutida forskare sorterade. Linné hade för det mesta rätt men han utgick från utseende. Nutida forskare har istället funnit molekylära samband mellan arter.

  Alla nu levande människor sägs tillhöra underarten Homo sapiens sapiens, människan som vet att hon vet. Vilket i sig är lite märkligt då senare teorier gör gällande att neandertalmänniskan, Homo neanderthalensis, inte dog ut utan ”gick upp” i Homo sapiens sapiens. De påstår i alla fall SVT; ”En femtedel av neandertalarnas gener finns kvar hos dagens européer och asiater.”.

  Att ”asiater” och européer är släkt är bevisat genom DNA-analys av ett 20000 – 40000 år gammalt kranium som ett danskt universitet visat att är en gemensam släkting. De ”asiater” som SVT talar om är ”östasiater” eller kineser, japaner och koreaner.

  Med andra ord invånare i de länder eller delar av länder som Lynn och Vanhanen pekade ut i boken ”IQ and the Wealth of Nations” som har högst uppmätt resultat i IQ-tester. De som ofta avbildas såsom ”lågpannade” skulle kunna vara orsaken till att inte bara de ovan nämnda grupperna klarar IQ-tester med glans utan att även européer gör det.

  Om biologerna vore konsekventa skulle ”östasiater” och européer bilda egna undergrupper eller gemensam undergrupp. Man betraktar neandertalarna som våldsamma och ointelligenta men det kanske är den moderna människan som är det och neandertalarna som var fridsamma och intelligenta.

  När jag betraktar omvärlden så får jag det intrycket.

 12. Varför har inte afro Amerikaner, afro Afrikaner lyckats bygga upp deras samhällen under de senaste 50 -100 åren, det har regnat pengar via olika bidrag och insatser till deras länder, även utan kunde de själva bidraget med arbets insatser och utvecklat de natur resurser dom haft i förfogande, komma hit till Sverige och gapa om orättvisor, är så osunt tänkt, men de vill väll bara rasera det socialt uppbyggda sverige till träflis och sedan ta över styret och köra landet ännu mer i botten, inte förrän då är väll PK -idioterna och nykomlingarna nöjda.
  Då finns ingen återvändo för landet som ville allas väll, undantaget de som byggde landet som tyvärr är utrotningshotade

 13. Ett vidrigt gapande av en hysteriskt skrikande människa.Man undrar ju vad som hade hänt om gaphalsen skrikit samma saker i sitt hemland ? Svensk media och diverse sk.kändisar hyllar detta och kallar dom ” demonstranter ” ! Jag kallar dom obildade anarkister och samhällsomstörtare.Alexander Bards åsikter om detta var helt rätt.

  1. Hjälper föga att vara rasande och skriva här på Pettersson när 80% av svenskarna är glada nöjda och trygga med en landsförädisk 7 klöver !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: