Den afrikanske förnedringsrånaren har rymd och misstänks för nya rån


BROTTSLIGHET. I början på året dömdes 17-åringen för en serie rån – i det värsta fallet fallet filmade rånarna när de urinerade i munnen på sitt offer och tvingade honom att klä av sig samtidigt som de skrattade, offret hölls som fånge under flera timmar samtidigt som de kallade honom ”horunge”, ”mammaknullare” och ”jävla svenne”.

Förnedringsrånarens straff blev mildast tänkbara eftersom han skrev ett ”ungdomskontrakt” med socialtjänsten. Några veckor efter domen struntade han i det tandlösa ungdomskontraktet. Han rymde från vårdhemmet och misstänks nu för nya personrån. Läs mer på Expressen och nedan.

-Pettersson säger att de syltryggar som leder rättsväsendet verkar ha gett upp…

  • TIDIGARE 2020-02-20. Åklagaren: ”Det här funkar absolut inte” om afrikan dömd för förnedringsrån

BROTTSLIGHET. Den 16-årige afrikanen dömdes för att ha varit med och urinerat på sitt rånoffer. Påföljden blev ungdomsvård genom socialtjänsten men det fungerar inte, anser åklagaren. – Han har avvikit från ungdomshemmet flera gånger, säger åklagaren Mirna Lelic som nu vill se andra åtgärder, enligt Aftonbladet

Han har lämnat HVB-hemmet där han var placerad och vägrat återvända. I åklagarens inlaga till tingsrätten framgår att ”socialtjänsten har gjort flera försök att få honom att återvända, bland annat genom att kontakta honom och köpa en tågbiljett till honom.” Det har inte hjälpt. – Då tycker jag att han missköter det här så pass mycket att den här påföljden bör undanröjas, säger Mirna Lelic.

-Pettersson tror knappt det är sant, dömd för flera rån, övergrepp i rättssak, olaga frihetsberövande och ”vill inte” återvända…vad har brottslingens vilja med detta att göra?

  • TIDIGARE 2020-02-20.  Invandrare döms efter att ha rånat och urinerat på offer

BROTTSLIGHET. Två 16-åringar har dömts till ungdomsvård för det uppmärksammade rånet mot en 18-åring i södra Stockholm. Bland annat tvingade de offret att köpa hamburgare och ta ut pengar ur en bankomat. Sedan fick de honom att ta av sig kläderna innan 16-åringarna urinerade på honom.

Totalt åtalades åtta pojkar för inblandning i ett antal rån och andra brott i södra Stockholm under andra halvåret 2019. Fyra av dem döms till ungdomsvård.

-Pettersson säger att ungdomsvård för grova brott känns som ingenting, rättsväsendet pissar också på offren…

Södertörns Tingsrätt Dom B 12419-19

  • TIDIGARE 2020-02-12. En hopplös minister tror att ungdomar pissar sina rånoffer i munnen för att de känner hopplöshet

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om invandrare som rånar, misshandlar och urinerar på svenskar, så kallad förnedringskriminalitet. I går kväll var det ett inslag i SVT Aktuellt där Carin Götblad, chef för polisregion Mitt och inrikesminister Mikael Damberg (S) förklarade varför ungdomsrånen ökar. 

Götblad och Damberg är överens om att samhället måste sätta in resurser mycket tidigare, men de säger inte varför de som i åratal krävt det i stället blivit kallade rasister och fascister.

De säger inget om en för stor invandring av dysfunktionella men pratar om utsatta områden,

År 2002 förbjöd den socialdemokratiska regeringen av någon anledning Kriminalvården att föra register över brottslingar etnicitet. Efter det registreras bara utländska medborgare, resten är svenskar.

Damberg (S) tycker att ungdomarna upplever hopplöshet och inte känner sig hemma i samhället.

-Pettersson lyssnar och hör samma ord som de senaste 30-40 åren, samhället måste göra insatser. Inget om minskat invandring, utvisning, krav eller att den förda politiken inte fungerar. Invandrarungdomar som rånar ensamma, ofta yngre svenskar och förnedrar dem är rasister och begår hatbrott i stället för att ta chansen och utbilda sig som de fått när kom till Sverige.

TIDIGARE 2020-02-09. Invandrare, rånar, misshandlar och urinerar på svensk

BROTTSLIGHET. Undrens tid är inte förbi, de unga rånarna tvingade ner sitt offer på marken och urinerade på honom. Samtidigt som de sparkade och slog – och filmade alltihopa. – De garvar och säger jävla vidriga svenne, din horunge, berättar den 18-åring som blev utsatt.

-Pettersson säger att det märkliga med denna historia är inte rådet eller förnedringen utan att Aftonbladet skriver klarspråk om att det är invandrare som förnedrar svenskar.

Annars så skrev de fria medierna som Samnytt med flera om rånet i december 2019.

Kom ihåg – svarta kan inte vara rasistiska mot vita. Inte ens när de rånar dem, förnedrar dem, misshandlar dem, klär av dem, pissar i deras mun och säger att det är för att han är svensk. Inte ens då är det rasism enligt dominerande teori.

För övrigt tycker jag det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Den afrikanske förnedringsrånaren har rymd och misstänks för nya rån

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: