Kvartal drar ned byxorna på Ibn Rushd

Politikernas naivitet, godtrogenhet och ovilja att stöta sig med muslimska väljare har paralyserat beslutsfattare och öppnat dörren för Muslimska brödraskapet i Sverige”

Så inleder forskarna Aje Carlbom, Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren sin granskning av Muslimska brödraskapet och Ibn Rushd på Kvartal. De glömmer ordet medvetenhet, för visst har både politiker, myndigheter och i viss mån också medier avhållit sig från att granska islamismen i Sverige på ett sätt vi borde förvänta oss.

2019 gav Folkbildningsrådet grönt ljus till Ibn Rushd som man menade uppfyller statens krav på rätten till statsbidrag genom att stärka och utveckla demokratin. På två punkter kritiserade man studieförbundet. När det gäller att undvika frågor om antisemitism och homofobi. Två av de frågor som präglar den muslimska världen.

I en debattartikel i Expressen kritiserar ordföranden Zana Muhammad och vice ordförande Zainab Marrakchi de granskningar av Ibn Rushd som då gjordes. Kanske inte konstigt att kritiken kom då vi kan läsa följande om skattebetalarnas stöd till Ibn Rushd.

“Den senaste årsredovisningen från 2018 visar att Ibn Rushd erhöll bidrag och intäkter från olika håll på totalt 53 601 454 kronor…//…Region Skåne är, liksom Malmö stad, en av de mer generösa regionerna då man under 2010-talet har överfört 6 703 420 kronor i stöd till studieförbundet…//…Trots att man nästan fördubblat personalstyrkan på fyra år har Ibn Rushd inte någon offentligt tillgänglig kurskatalog”

Läsvärd granskning. Ta del av den och gläds åt att åtminstone Eskilstuna insett att skattemedel inte ska tilldelas detta studieförbund med islamistiska förtecken.

Del 1

Del 2

11 thoughts on “Kvartal drar ned byxorna på Ibn Rushd

 1. Våra ledare har givit upp. Nu tror de i sin enfald att “om vi är snälla mot dem nu, så kommer de att vara snälla mot oss senare.”
  Undrar vad det kommer att fara igenom skallarna på dem sekunderna före de blir avhuvade med en slö kniv?

 2. Så trots antisemitismen och homofobin uppfyller Ibn Rushd statens krav på rätten till statsbidrag eftersom de stärker och utvecklar demokratin. Jag tror inte det är sant. Staten tycker att antisemitism och homofobi utvecklar demokratin och belönar därför med statsbidrag, det är extremt osmakligt och antagligen olagligt.

 3. Svensk media har vare sig rapporterat angående Dijon Frankrike eller övertagandet av centrala Seattle….

  • Det är inte så viktigt som att en afrikan hade dött i covd19 på sjukhus Att äldre avlivas med morfin på äldreboenden nämns inte heller.
   Rapport i ett nötskal

 4. Vi betalar för vår egen undergång utan att svenska folket reagerar, mycket beroende på att vår media med SVT och SR inte gör sitt jobb.
  Allt för “Du ska inte bita den hand som föder dig.”

 5. Imam Othman Al-Tawalbeh som ledde etableringen av Ibn Rushd har i ett brev till en saudisk professor skrivit följande: ”Vi kan dra upp den västerländska civilisationen när den faller och ersätta den med vår civilisation och läran om vår sanna religion så att vi blir ‘Noahs Ark’.”
  Hur kan femtekolonnare tillåtas verka inom Sverige? Hur kan Svenska Kyrkan nedlåta sig till att samarbeta med en organisation som ytterst målmedvetet arbetar för att ersätta kristendom med islam? Svenska Kyrkan av alla !!!
  https://www.kyrkanstidning.se/asikt/svenska-kyrkan-har-gatt-i-fallan-0

 6. Stoppa alla bidrag till denna totalt vrickade gudalära med ambitioner på total dominans.
  Förbjud alla moskebyggen, minareter och koranskolor under vanlig skola täckmantel.
  Hur hamnade vi här? Totalt huvudlöst.

  • Gudalära? Politisk ideologi!
   De moskébyggen kan med fördel användas till grisuppfödning
   så är byggmaterialet inte förspillt.

 7. Men varför säger de inget om kontraktet som socialdemokraterna (LANDSFÖRRÄDARNA)
  skrev med Muslimska Brödraskapet 1999?

  Det största LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid!
  Är de tysta för att hjälpa socialdemokraterna?
  Muslimerna är väl deras största väljarskara?
  Sverige ska ju islamiseras enligt socialdemokraterna!

Kommentera