Stäng

Vi vet inte vilka människor som söker asyl, åtta av tio migranter saknade ID-handlingar vid ankomsten

INVANDRING. Siffror från Migrationsverket visar att mycket få som söker asyl i Sverige har med sig några ID-handlingar. Bland de dominerande invandrargrupperna somalier, afghaner, etiopier, eritreaner och iranier är frånvaron av pass nästan hundraprocentig och i snitt för alla migranter handlar det om åtta av tio.

Den tidigare flyktingombudsmannen Merit Wager har begärt in och sammanställt uppgifter från Migrationsverket om hur stor andel av de som sökt asyl i Sverige under och efter sammanbrottet i mottagandet 2015 som inte kunnat visa pass eller annan godtagbar ID-handling. Det visar sig vara extremt många, från ett stort antal utomvästliga länder nästan samtliga.

På Migrationsverket vill man tona ned problemet genom att hänvisa till att asylsökande kan styrka sin identitet på andra sätt än med ID-handlingar. Myndigheten uppger också att det förekommer att asylsökande lämnar in ID-handlingar senare men vill inte berätta hur vanligt eller ovanligt det är.

Det framgår inte heller av Migrationsverkets kommentar hur dessa personer kommit över ID-handlingar från hemlandet som de inte hade vid ankomsten till Sverige. Wager skriver: ”Man kan förstås undra varför de som sökte asyl inte visade upp sina id-handlingar när de kom, om de nu ändå hade sådana.”

Läs vidare hos Merit Wager…

-Pettersson säger att vi kan utgå från att det inte är eliten från respektive land som kommer hit och att många har något att dölja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Vi vet inte vilka människor som söker asyl, åtta av tio migranter saknade ID-handlingar vid ankomsten

 1. Sverige är väl det land där det ”tappas bort ” flest pass. och av någon anledning synes invandrare vara överrepresenterade när det gäller att tappa bort sitt pass. Finns vissa individer som råkat tappa sitt pass 6 – 7 gånger på en 10-års period, utan att det har ifrågasatta av myndigheterna som snällt utfärdat nya pass.

  Men det är klart. Alla ”tappar” inte sitt pass. Har hört uppgifter på att ett svenskt pass kan vara värt 30-40.000 kr, kanske ännu mer. Så det är klart att det är lukrativt för en del att just ”tappa” eller bli ”bestulen” på sitt pass.

  Man kan ju undra hur alla dessa 80 % eller mer som kommer hit och söker asyl har kunnat komma ombord på flygplanen eller in i EU utan just en giltig passhandling. Principen med första EU land, har det totalt upphört.

  Om vi svenskar ska resa iväg någonstans på vår semester så måste vi ha pass, i vissa fall även visum för att kunna komma in i det landet vi ska till.

  Men i landet Sverige, där räcker det med att bara nysa asyl så är man välkommen. Man släpps ut i frihet och får ta del av de sociala förmåner som svenskar arbetat för och skattat ihop. Ingen större kontroll av ens id görs heller. Uppger man en historia och den bara det minsta kan låta trovärdig så köps den, Sen vips har man snart ett svenskt id. Googlar man runt finns ju uppgifter på folk som har haft flera svenska identiteter, utfärdade av svenska myndigheter.

  Vad säger man? Bara i Sverige, eller?

 2. Vore det en väldig uppoffring för Svenska myndigheter att kräva
  att dom visar upp handlingar över vem dom är??????

  Eller åtminstone ställa sig frågan över hur dom kommit in i alla
  dom länder dom passerat på vägen hit till Bidrags paradiset.
  För ingen ska inbilla mig att alla dessa länder inte krävt någon
  form av legitimation. En hundvalp släpper vi inte över gränserna
  utan att den får sitta månader i karantän, men människor som
  vi inte vet något om släpps fritt ut i samhället.
  Sätt även dem i karantän, så kommer dom kanske på vem
  dom i verkligheten är.

  Denna regim vi har måste bort , helst igår!

  1. Efter att imbecillerna som styr skrev på FN-avtalet för migration är det bara att tacka och ta emot!

 3. Migrationsverket ger asylsökare alla rättigheter att bestämma över svenskars säkerhet. Att vara så likgiltiga för sina medborgares säkerhet och ge okända asylsökare så fria händer är extremt. En talande omedvetenhet är väl att regeringen gett vapentjuvar tillträde till regeringskansliet att stjäla pistoler och ammunition. Materiel avsett, som första försvar mot plötslig väpnad kupp. Myndigheternas säkerhetsmedvetande signalerar slarv och nonchalans med stor risk och har nog större behov av utbildning än hemtjänst hade av hygienutbildning.

 4. För att överhuvudtaget få söka asyl krävs två saker : 1. Asylskäl. 2. Att identifiera sig.
  ALLA SOM INTE UPPFYLLER DESSA KRAV SKA UT OMEDELBART

 5. Migverket slänger ut en 18-årig Ukrainska -som gått ut gymnasiet i Sverige och vars föräldrar jobbar o sköter sig i Sverige! -Men behålla kriminella Afganer, som ljuger om ålder, inte klarar skolan och kostar miljoner i skattepengar -DET gör man! HUR tänker man på Migrationsverket?!!!’

  -Det är fullkomligt obegripligt! Helt galet!

  1. Skulle det kunna vara att eliten VILL importera bidragsberoende röstboskap för att säkra deras egen makt? Och söndra o härska?

 6. Dom flesta är väl muslimer och då gäller
  kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE,
  socialdemokraterna skrev med muslimerna
  redan 1999!

  Ambitionen med kontraktet är ju att Sverige
  ska islamiseras!
  Detta förstår inte större delen av svenska
  folket!

  Lycka till, ni som är yngre!
  Min ålder kommer att rädda mig!

 7. Svensken nagelfars noga. Minsta avvikelser leder till frågor. När det gäller
  ”den nya adeln ”, går man försiktigt fram.
  Finns alltid ngn ursäkt . Svenska folket
  vakna, klockan är 23.45 Arma land.

 8. Man kan även utgå från att det inte är eliten som har givit Migrationsverket förhållningsorder.

 9. Vet inte vad våra regeringar sedan 1969 försöker bevisa, flest godkända asylsökande, sin egen inkompetens, godast och humanast eller en gröt av allt detta.
  Dessutom är det skrämmande att en myndighet kan bestämma så lättvindigt som MV vem ska få stanna eller ej och inget PUT skulle delas ut endast till dem som skaffar sig arbete och så fort de är arbetslösa skulle de få återgå till tillfälligt UT. Myndigheter måste samköra sina data för att minska fusket. Utan jobb tre månader utvisning.
  Hur länge ska de främmande arbetslösa få slå dank och de som tillhör familj och har examen utvisas p.g.a teknikaliteter.
  Vi skulle vägra betala skatt så länge våra politiker inte gör sitt jobb och alla som är för mer invandring skulle betala dubbel skatt.

 10. Varför förstöra en bra historia med id handlingar när det är så lätt att bli trodd.

 11. 1) Vi ska inte ta emot asylansökningar från Långtbortistan.

  2) Personer som inte kan uppvisa trovärdig ID-handling släpps inte in.

  Hur svårt kan det vara?

  1. I centrala Europa är det självklarhet att inte släppa in folk som inte kan identifiera sig – det är möjligt bara i Sverige.

   1. Förtydligande Om du inte kan identifiera dig har du inte rätt att söka asyl

   2. Om du menar 1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning så gäller den Europa till och med utgången av 1951. Det finns ett tilläggsprotokoll, 1967 års New York-protokoll, som utvidgar den till hela världen i evinnerliga tider. Det går att säga upp eller inlämna en protokollanteckning som dock ingen lyckats formulera på över 50 år. Jag skulle vilja veta vem eller vilka som tyckte att det var en god idé att inteckna framtiden för svenska folket. Säg upp och ett år senare är problemen lösta.

    Måste man göra allt själv? 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: