Stäng

Vi drabbas av rasism – från invandrare

RASISM. Elaine Eksvärd, född Bergqvist 26 juli 1981 i Stockholm, är en författare som huvudsakligen skriver om retorik, läran om talekonsten, såväl i teorin som i praktiken och hur den utvecklades under antiken på 400-talet f.Kr och framåt. 

Elaine Eksvärd skrev i Aftonbladet i augusti 2019 att hon inte kan räkna antal gånger hon har hört n-ordet på andra språk än svenska.

Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd, pressbild

Elaine växte upp i Bredäng, med mamma från Brasilien och svensk pappa. Bredäng var och är ett ett invandrartätt område, med många låginkomsttagare och personer med olika bakgrund. Då lärde eleverna sig att rasism var något som fanns ”där ute”. Det läraren missade att benämna, och sätta gränser för, var rasismen som pågick i våra klassrum, skriver Eksvärd.

Vi pratar inte om rasismen som vissa invandrargrupper tar med sig till Sverige.

Ni förstår, skriver Elaine, kära vita svenskar, att okärt barn har många namn här i Sverige. Jag har hört n-ordet en handfull gånger på svenska, men jag kan inte räkna antal gånger jag har hört det på persiska, arabiska, kurdiska, afghanska, portugisiska. Och listan fortsätter.

Elaine tycker inte våld är okej och försöker inte på något sätt legitimera det ASAP Rocky gjorde, men jag är övertygad om att de afghanska killarna som förföljde honom inte såg en kändis utan ett gäng svarta män att trakassera. När Eksvärd delade en bild av rapparen så kommenterade en afghansk kille bilden. ”Vad tror denna svarta avart? Tror han att han är bättre än svenskar??? Jävla grillkolsliknande cancersvulst”.

Afghanens Facebookprofil visade att han bor med en svensk familj, han tog studenten i Sverige, tackar Sverige för välkomnandet och ändå har han mage att ta med sig rasismen hit.

-Pettersson säger att rasism finns överallt, men den är inte värre i Sverige än på andra håll, jag tror tvärtom. När någon skriker finnjävel, tyskjävel, zigenarjävel eller negerjävel kan det bero på hur den personen uppträder inte på hudfärgen eller etniciteten.

När Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär omplaceras och när Alexander Bard får sparken från TV4 beror det inte på rasism utan på att de skrev sanningen.

Det tål inte vänsteretablissemanget, och vi ska veta att PK-media inte är vänstervriden, media är en del av vänstern så även om vi lyckas avsätta Stefan Löfvens feministiska vänsterregering så har vi alla de andra kvar, de på media, lärarna, kulturpersonerna, tjänstemännen, generaldirektörerna, ÖB och alla andra som sedan barnsben är hjärntvättade med socialistiska åsikter som att det alltid är någon annans fel, därför råkar Skogkär och Bard illa ut när de säger att människor som plundrar och förstör borde utbilda sig och arbeta…

Jag menar att vi ska vara stolta över det svenska och undvika Afrikas och Mellanösterns våldsamma och dysfunktionella kulturer så mycket som möjligt och de som inte vill bli svenskar kan åka hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Vi drabbas av rasism – från invandrare

 1. I Martin Luther Kings berömda tal från 1963 markerar han att det inte är hudfärgen utan “innehållet” det kommer an på. (…”not the color of their skin but by the content of their character”)

 2. Det skall till en person som delvis eller helt har exotiska rötter för att våga ta upp detta. När argumenten tryter kan ju PK-etablissemanget kalla henne för husblatte.

 3. Arg Blatte (Angry Foreigner) talar klarspråk : ”Black Lives Matter är idioter”. Lysande av Arg Blatte som påvisar BLM:s falskhet och hyckleri.
  https://www.youtube.com/watch?v=H19gCcV-avI&feature=youtu.be

  Också mycket informativt angående BLM :
  Johan Westerholm / Ledarsidorna.se
  ”Black Lives Matter – Våldet, hatet och antisemitismen ständigt närvarande”
  https://ledarsidorna.se/2020/06/black-lives-matter-valdet-hatet-och-antisemitismen-standigt-narvarande/

 4. ”När någon skriker finnjävel, tyskjävel, zigenarjävel eller negerjävel kan det bero på hur den personen uppträder inte på hudfärgen eller etniciteten.”
  Så sant Pettersson eller ”hörrudu djävla svartskalle” eller ”bonndjävul.”
  Vad vi absolut inte uppskattar är att uppträda osvenskt. Alltså flagrant bryta vårt invanda mönster.
  Nu är det oerhört ovanligt att någon reagerar ute bland folk, för det är tydligen inte PK. Om någon uppträder i mina ögon osvenskt så talar jag om vad jag anser, direkt på stubben.
  Ett exempel: tre bröt in före i en kö, de kom från östra medelhavsområdet och där är det kutym att störst går först. Jag påpekade högt när de passerade ”in Sweden you have to stand in line” vakterna agerade och de fick ställa sig sist. Jag är lång och stor lätt att känna igen och när de så småningom kom in på ölstället kom de direkt fram mot mig-jag var beredd på bråk- men det utmynnade i att ”vi visste inte att ni var som engelsmän, tack för upplysningen får vi bjuda på en öl.”
  Därmed inte sagt att alla är som de tre jag mötte men vi får aldrig glömma bort att tala om vad som gäller i Sverige för då är vi inte bättre än våra styrande PK-maffia som tror att när någon sätter sin fot på svensk mark blir som en av oss.

 5. Elaine har skrivit på sin blogg att när hon var typ fem år så tog hennes pappa med henne till kiosken där de bodde. När ”kiosktanten” öppnade luckan bad han om en ”negerboll till hans lilla negerunge”. ”Kiosktanten” blev alldeles förskräckt och det hade Elaine och hennes pappa roligt åt.

  Jag tror att Elaines far är en klok man som insåg att hon skulle bli kallad just negerunge av de andra barnen när hon började skolan. Genom att koppla ihop något humoristiskt med ordet som gjorde att hon skrattade åt det så räddade han henne från mobbing. Det är svårt om inte omöjligt att mobba någon som skrattar åt dig.

  Många ord har glidit i betydelse på senare tid. Rasism är ett sådant och när jag hör ”N-ordet” så funderar jag alltid om det är ”neger” som självaste MLK använde eller om det är det med ”I” och dubbelkonsonant som ”färgstarka” amerikanska ”musiker” har en fäbless för.

   1. Jo, jag vet om att hon hävdat det på senare tid. Han har emellertid förnekat det så ord står mot ord i det fallet. Oskyldig till dess motsatsen är bevisad är grundpelaren i vårt samhälle.

 6. Måste säga att du är lysande på att berätta sanningar på Elaines tråd och på:
  ”När Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär omplaceras och när Alexander Bard får sparken från TV4 beror det inte på rasism utan att de skrev sanningen.”

 7. Alla som inte ställer upp på identitetspolitikens indelning av folket, i olika offergrupper, blir tillgängliga för deras hatvåld.
  De så kallade offren, tillåts hata och kränka alla vita, som inte kryper och underkastar sig deras överhöghet.
  Detta ser han som ett uttryck för rättvisa.
  Världen går mot sin undergång.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: