Felfria Stefan…

PANDEMI. I går intervjuades statsminister Stefan Löfven (S) i skattefinansierade SVT2 Agenda och efter att ha tittat på SVT Play om corona-strategin så är det bara att konstatera att det är otroligt att någon har förtroende för herr Löfven. 

När de flesta av Europas smittskyddsmyndigheter klassar Sverige som sämst i Europa i kampen mot Covid-19 så lugnar statsministern med att alla andra har fel, de jämför äpplen med päron säger Löfven.

Det är en viss brist säger Stefan Löfven (S) om alla avlidna i Sverige i Corona jämfört med andra länder. Vi har fyra gånger fler döda än de andra nordiska länderna tillsammans och sju gånger fler om man räknar på folkmängd, men det verkar vara personalen inom äldreomsorgens fel.

Löfven vill inte ens erkänna de höga dödstalen och än mindre beklaga Sveriges höga dödstal.

Det är för tidigt att dra några slutsatser säger statsministern, ändå är han tvärsäker på att problemen med smittspridning på äldreboenden inte beror på Sveriges Corona-strategi utan bister i svensk äldreomsorg.

Vi har klarat det ganska bra, säger Löfven. 4874 avlidna i corona menar tydligen statsminister är ganska bra och att vi inte är absolut sämst…

-Pettersson stoppar där och konstaterar att vi inte fick något svar på varför beredskapen inte var bättre, varför åldringsvården inte är bra, varför Folkhälsomyndighetens generaldirektör den 7 februari sa att Sverige kommer inte att drabbas av corona medan Stefan Löfven säger att vi klassade sjukdomen som samhällsfarlig redan den 1 februari…

Stefan Löfven (S) har dock rätt i att vi inte vet hela svaret ännu, men det är inget som hindrar att man är ödmjuk och självkritisk

Trots statsminister Stefan Löfven så säger Pettersson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Felfria Stefan…

 1. Sverige är inte sämst säger landsfader Steffe !
  Nej just det Steffe, Sverige är allra bäst på att vara sämst.
  Som partiledaren för AFS Kasselstrand sa, Sverige är 2020 som ett Tattarläger.

 2. Vi ska ju ha klart för oss att SVT är Regeringens eget
  husorgan, därför ställs inga besvärande frågor,. Det hade
  kommit tuffare frågor ifall det varit Jimmie Åkesson som suttit
  där, å andra sidan hade svaren även blivit tuffare!

 3. Låt oss alla skriva till Sossarna och kräva Steffes avsked mot att de får allas våra röster vid nästa val.
  När så skett gör vi som sossarna, vi låter våra röster gå till SD, KD istället.

 4. Citat från SVT Text för info …

  107 SVT Text Måndag 15 jun 2020
  INRIKES PUBLICERAD 14 JUNI

  SD och KD dömer ut svensk strategi

  Varken KD eller SD håller med stats-
  minister Stefan Löfven om att Sveriges
  coronastrategi inte misslyckats.

  -För mig är det tydligt att Sverige
  har misslyckats. Man har valt en
  strategi som är dels kontroversiell
  och dels ett väldigt högt spel som man
  inte lyckats leva upp till, säger
  Jimmie Åkesson (SD) till SVT.

  ”Detta har varit ett ödesdigert poli-
  tiskt misslyckande, men Stefan Löfven
  duckar alla frågor om ansvar”, skriver
  KD:s Ebba Busch i ett mejl till SVT.
  Centerpartiets Anders W Jonsson vill
  att Sverige byter strategi, enligt TT.

 5. tror Steffe menar, att om 120 år har alla
  idag levande ändå kolat vippen…att några
  gör det i onödan och i förtid, e typ bara en
  liten hjälpsam knuff utör ättestupan…nog
  så vi skall bedömma hans uttalanden?

 6. Det finns ETT ENDA SÄTT att bli av med CORONA SMITTAN.
  Vårda inte folk som kommer från Andra länder utan skicka hem dom igen till var de kom ifrån.
  Satsa 100% av corona pengarna i Sverige på de medborgare som tillhör de svenskar som se dan 100 år är födda av Svenska föräldrar i Sverige.

 7. Hur kan facket och de som jobbar i vården och äldrevården stillatigande ta emot det Löfven sade igår på TV ??
  Strategin var inte fel.
  Han hade mage att skylla på personalen som inte kunde sköta sin hygien !
  Det normala vore ju, att vi övriga tillsammans med dem, gjort upplopp.
  Vart är vänsterpackets skrikhalsar i dessa fall ?

 8. Det som Löven nu gör med spindoktorers (och medias) hjälp, är skapa en verklighetsuppfattning och ett narrativ som går ut på att Sverige haft samma strategi mot corona som vår omvärld. Utspelen från politisk nivå kommer att anta en mer auktoritär karaktär. Restriktioner i dess korrekt språkliga mening kommer nog att införas stegvis i lagom proportioner .så att strategiskiftet inte skall märkas. Allt i syfte att en efteranalys (efter lång tid) skall utvisa att Sverige inte agerat annorlunda än vår omvärld.

  Vill bara säga till Löven. Om ni fortsätter på den inslagna strategin (du och FHM), är det nog bättre att en kommission startar nu direkt. I annat fall kommer inte siffrorna framgent vara mer till fördel för regeringen. Siffrorna kommer snarare vara ännu mer besvärliga att förklara.

  • Se där. Hallengren visar nu handlingskraft med att förlänga en av de restriktioner som är värd namnet restriktion. Besöksförbud på äldreboenden förlängs.

   Kommer nog fler utspel av denna karaktär. Nu skall man ju ”jaga ifatt” resten av världen i att vara repressiv.

 9. Att vi svenskar har blivit något av Europas ”persona non grata”,och därför klassas som smittspridare,är bekant.
  Själv fick ju Stenbock förra veckan bevis för detta,när mitt reserverade övernattningspensionat i Berlin, meddelade att jag inte var välkommen,och att min bokning stornerats.
  Läste därför med viss tillfredställelse att nu har hela kvarter,i några av BerlinsGhettoområden isolerats,efter att zigenaregrupper drabbats av C-19.
  Kan det vara så illa mina teorier om att dessa invandrade ockupanter är speciellt mottagliga,och att därför Sthlm o. Göteborgs ”utsatta områden” skördat flest offer ??
  Eller är vi av Vikingabörd av en sort,som bättre försvarar oss mot pester av olika slag ?

 10. Mycket är det som Stefan Löfven (S) ”inte ser eller tidigare har sett komma”.

  Det finns två lösningar på problemet.

  1) Han får ta av sig alla skygglappar så han ser verkligheten omkring sig …

  https://i1.wp.com/1.bp.blogspot.com/–XjvIxwt4KY/VlYC0WMwTiI/AAAAAAAACg0/aPCy2y0MUHg/s1600/skygglappar.jpg

  Bildkälla: I fablernas land

  … och därefter avkrävs att agera rationellt.

  Alternativt …

  2) Han får behålla alla skygglapparna på, men de accessoarerna måste då kompletteras med en munkavle …

  http://i.ebayimg.com/images/i/162227573572-0-1/s-l1000.jpg

  Bildkälla: ebayimg,com

  … som effektivt stoppar allt förvirrat skitprat som annars fortsätter att välla ur honom.

 11. Det här är högmod och ingenting annat, jag rekommenderar er att lyssna på Henrik Jönsson när han pratar om Högmod

 12. Stefan i Agenda, när man hör honom så är det inte alls underligt att vi har ett Sverige av idag.
  SVT producerar ett program som Agenda där det senare visades ett inslag om narkotika i Ronneby. Att göra ett inslag som ger en positiv bild av narkotika borde väl ändå vara straffbart. Hur kan vi betala för något som för vår ungdom kan bli steget in i drogträsket utan att någon myndighet sätter stopp.
  Hur kan det vara möjligt att SVT får fortsätta utan ingripande, de som köper narkotikaklassade varor borde väl nu vara anhållna som varnande exempel.
  Nej inte i Sverige där är det mer kriminellt vad A. Bard säger om afroamerikaner än att vårt eget SVT gör reklam för droger.

 13. Tycker det är beklämmande att de journalister som intervjuar Stefan Löven inte förmår att ställa relevanta frågor baserade på föreliggande iskalla fakta.
  De nöjer sig med Lövens svar, att de som kritiserar den svenska coronastrategin har fel.
  De nöjer sig med Lövens svar, att det inte går att använda en enskild veckas dödsstatistik för att konstatera att Sveriges hantering av corona varit ett misslyckande.
  De nöjer sig med att Löven på ett obegripligt och förvirrat sätt tillåts yra om att äpplen och päron inte går att jämföra. Huruvida om de avlidna på äldreboenden är äpplen eller päron klarläggs inte ens med en enkel följdfråga. Vad är då den andra hälft som avlidit i corona – bananer?

  • Journalister 2år på Södertörn ”universitet”
   Inga svåra frågor t vänsterpolitiker.
   Arma land.

 14. Sverige sticker ut både vad gäller corona och invandringspolitik, har det något samband? Handingsförlamad regering?

 15. Jag är djupt förvånad över att man tvingats utbilda ca: hundratal tusen inom hemtjänst i allmän hygien. Vad nu då? Har lortsverige kommit tillbaks. Är vuxnas sunda förnuft i hygien borta för hemtjänstpersonal? Det låter väldigt märkligt och främmande för mej. Det var tydligen inte corona-strategin utan den allmänna hygienmedvetenheten, som brustit inom hemtjänst. Jag kan knappt tro det. Sedan undrar jag rent allmänt om någon undersökt eller startat studier om vilka samband man hittar kring de, som insjuknat så allvarligt trots att de är relativt unga. Det är väl inte de, som pliktskyldigt vaccinerat sig årligen mot kommande influensaepidemier? Kommer och andra sidan alla typer av studieresultat att offentliggöras oavsett vad de visar?

  • Skulle förvåna mig oerhört om en enda anställd inom hemtjänsten får någon slags utbildning. Jag var tvungen att under ett års tid anlita hemtjänsten, alla jag frågade om de fått någon utbildning under sin anställning svarade nej. En del hade USK undersköterskeutbildning tyvärr var den delen minimal, några var Syrier, de flesta timanställda. Flertalet hyggliga svenska kvinnor, som tillbringade den mesta tiden i bil för att ta sig mellan oss av vård behövande. De flesta med grundskola och körkort och med extremt låga löner samt hunsade av sina mer eller mindre politiskt rekryterade chefer. Helt i stil med våra styrande politikers oförmåga att förstå vad vi äldre behöver.

   Om vi slutade att sprida våra pengar via SIDA och lät äldrevården få de 43,8 miljarderna, ”fyrtiotre komma åtta tusen miljoner.” Då kunde byggas särskilda äldre boenden vilket skulle innebära mindre bilkörning, bättre arbetsförhållanden och mer tid till de äldres tillsyn. Dessutom kanske vi kunde slippa se och höra alla dessa stackare som kallas uteliggare.
   Låt oss alla rösta fram en Regeringsmakt som prioriterar svenskar framför misslyckade nationers opportunister som nu söker sig till Nordens El Dorado.

 16. Det är precis som vanligt, den svenska regimen gör alltid rätt och våra grannländer och andra EU-länder gör fel och har fel. Detta gäller Corona, migration liksom terrorism. Särskilt Ungern och Polen är per automatik ondskefulla bara för att försöker skydda sitt land och befolkning. Vaknar inte svenska folket efter att coronakrisen är över så är landet och dess befolkning värda att gå under.

 17. Han har ju helt rätt Stefan!

  Med väljarna i ryggen och rekordsiffror i undersökningarna så kan han ju konstatera att det var så här folk ville ha det!

  • Ett land som har en befolkning där majoriteten är fullständiga idioter så blir det så här. Detta är ju ytterligare ett solklart bevis på misstaget att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige, dom behövs nu mer än någonsin. Men, å andra sidan så har man förvandlat Sverige till världens största dårhus, med en beläggning av ca. 82% sinnesförvirrade dårar. Man kan ju tro att det har förekommit någon kollektiv lobotomering av svenska folket, för majoriteten är ju helt klart väldigt sinnesslöa och apatiska.

Kommentera