Regeringens tigerjakt

INSÄNDARE. Vid en gryningsräd med kravallutrustad polis på förlaget Zamizdat belslagtogs hela upplagan av Aron Flams bok ”Det här är en svensk tiger”. En bok som bland annat avslöjar att Sverige fick betala krigsskadestånd efter världskriget.

Rolf Malm

Anledningen är att Flam illustrerat bokomslaget med en tiger. Men åklagaren menar att det är ett brott mot upphovsrätten, eftersom den påstås tillhöra Bertil Almqvists släktingar. Det var han som gjorde den berömda ” En svensk tiger” för att man under kriget skulle vara vaksam mot spioner. Flams tiger påminner bara vagt om den stiliserade tiger som Almqvist tecknade. Man kan ju knappast ha ensamrätt på en tecknad tiger.

Även om åklagaren i juridisk mening inte gjort något fel, kan ju var och en inse att man utnyttjar lagen för att stoppa en obekväm författare och sätta honom i bur. Man kan dock lyssna på Flams inläsning av boken på bl.a Storytel.

Jag upprörs som medborgare i ett demokratiskt samhälle djupt av detta. Men också för att jag själv efter tusentals timmar av grävande i den svenska, politiska historien skriver boken ” Sverige 2084”. En tänkt, framtida vidräkning med nutidens politiska mörkning av ett allt annat än öppet, demokratiskt land de senaste 70 åren. Jag inser att jag kommer att få problem med utgivningen av den boken. Det är skrämmande att behöva tänka så. Jag är gammal nog att komma ihåg nazisternas bokbål och kommunismens förvisning av obekväma författare till Gulag.

Regeringens upprörda engagemang för den svensk-kinesiske bokförläggaren Gui Minhai som sitter fängslad i Kina, känns i ljuset av detta märkligt. Eftersom man ju här i Sverige själva tillämpar precis samma metoder för stoppa det fria ordet. Man ska ju inte kasta sten när man sitter i glashus.

En svensk tiger är en bild som skapades av Bertil Almqvist som ett annonsförslag till myndigheten Statens Informationsstyrelse och det som blev Vaksamhetskampanjen som bedrevs i Sverige under beredskapstiden.

Jag erkänner gärna att jag blir betänksam och påverkas i mitt skrivande av regeringens allt mer långtgående åtgärder för att sopa sanningen under mattan. Är det meningsfullt att ägna ålderns höst åt att kämpa mot en övermäktig nominklatura? Mot en hjärntvättmaskin som i orwellsk anda gjort en hel generation till en foglig, lättmanipulerad fårskock utan annan vetskap än Storebrorsamhället. Vi kan bara hoppas att dess hantering av coronapandemin är så utomordentligt katastrofal att omvärldens fördömande inte kan tystas. De snart 5000 coronadöda gamla och deras anförvanter och vänner lär inga politiker bry sig om. Det är fruktansvärt och bortom allt förnuft! Vad får den politiska makten och vanstyret kosta? Varför reagerar inte svenska folket? Så som man skulle gjort i andra länder.

Rolf Malm

Ps. Jag fortsätter trots allt skrivandet av krönikor och bok. Så länge läsarna visar  uppskattning genom kommentarer, tips och bidrag.

Swish 0722 – 84 70 52. Bankkonto 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com

30 thoughts on “Regeringens tigerjakt

  1. Alla som har något fritt utrymme i hjärnan att tänka med börjar väl förstå nu att yttrandefriheten, mötesfriheten, tryckfriheten och åsiktsfriheten mest var till för att tokvänstern skulle kunna ta makten och sedan inskränka förvränga och slutligen avskaffa dem ALLA!

  2. Ingen tror att det har med omslaget att göra.
    Nassetakterna sitter kvar i ryggmärgen, trots att sossarna förnekar.

    • Ja, alla vill ju få oss att tro att nassisterna är på yttersta högerkanten.
      I själva verket är det en förkortning av nationalsocisialister, ett parti som Hitler bildade när han inte tyckte att socialisterna var tillräckligt nationalistiska.

  3. Det blir säkert en intressant bok, men du kan säkerligen lägga ner!

    2084 lär det inte finnas något Sverige kvar i den formen som vi har idag!

    Jag ger Sverige 15-20 år till, sen är det slut.

  4. Bredvid affischen ”En svensk tiger” satt ofta på 40-talet en annan affisch uppsatt som uppmanade till Riksmarschen, ett känt begrepp på den tiden. Riksmarschen var ett statligt projekt för att hålla svenskarna i form under kriget. Svensken skulle gå Riksmarschen, en viss sträcka som belönades med ett märke att fästa på bröstet.

    • Ja kring denna ”Riksmarsch” har Stenbock,en lustig upplevelse…
      Korpen där jag då var anställd,anordnade en sådan om 5 kilometer.
      Kompisen övertalade mig,att vi skulle deltaga.
      Jo vi två travade på från gamla Olympia till en plats utanför staden, och vände tillbaka. Tiden vi två klockades för,var nytt världsrekord på sträckan !! 😉
      För de som idag inte känner till hur populär gångsporten var på den tiden.Vi hade flera svenska toppgångare,som tog guld och andra medaljer vid OS o. VM…
      Glada i hågen och möjligen ett märke på bröstet stoltserade vi ett par dagar tills det framkom,att sträckan de mätt upp var c:a 500 meter för kort !!

  5. Rolf M:
    Kämpa på det finns alltid en lösning i slutet ! Vet att det finns förlag i Tyskland som inte nekar dig ditt uppdrag ! Kanske rent av även inom Abzurdistan
    Vill du han närmre info,kontakta via Pettersson….

  6. Jag tycker dock att det är ett visst snyltande av Aron Flam. Sedan är bokprojektet gammal skåpmat utan någon anvisning om vad samlingsregeringen skulle gjort istället. Utan handelsförbindelser med Tyskland hade Sveriges situation blivit mycket svår. Och skulle Sverige kanske förklarat krig mot Tyskland? Skrattretande. Det är lätt att glömma att de flesta länderna liksom Sverige förklarade sig neutrala. Ända tills de blev anfallna. Det gällde för både Danmark och Norge. USA, världens mäktigaste nation var neutralt tills Tyskland förklarade krig. Sovjetunionen var de facto allierat med Tyskland tills de blev anfallna. Och blev en mindre trevlig allierad med Storbritannien och USA istället. Knappast en allierad att vara stolt över.

    • I boken redogör Flam för hur han gått till väga med källforskningen under avsnittet ”Metod” efter sid 461

    • Ja Tyskland anföll Sovjet när de fått reda på den nya pakten mellan Stalin och Churchill. Där lovade Churchill bort norra delen av Sverige och Norge södra skulle England ha.

  7. Bilden på Tigern har jag sett många gånger under min livstid, men aldrig sett att den varit förbjudet att visa upp, Nej att det inte är Tigern i sig som är problemet för sossarna, utan bokens innehåll är självklart, fast det skulle kanske han som kallas statsminister tänkt på när han kallat
    SD för Nazister i var varannan mening.

    Skadeglatt kan man säga att den som sa det han var det.

  8. Varför man skickar kravallutrustad Polis till ett bokförlag !!! kan bara ha en orsak.Man vill skrämmas,man vill visa vem som har makten,man vill avskräcka andra förlag.Rolf, jag förstår att sånt här känns tungt och hopplöst,men ge inte upp.Fortsätt med din bok så hoppas jag att utgivningen löser sig.Kanske kan ett utländskt förlag hjälpa till ? Ge Rolf tips om någon känner till ett sådant.

  9. Nu får vi medborgare skämmas internationellt över Regeringens taffliga behandling av corona eppedimin, genom att ha inreseförbud i dom flesta
    länder, som öppnar upp för alla utom för Svenskar.

    Ändå sitter statsministern på bästa sändningstid i Agenda och lotsas inte förstå att regeringen är ute på hal is. Dom är bereda att ljuga om precis allt.? ÅH NEJ REGERINGEN HAR INTE GJORT NÅGOT FEL?

  10. Aron Flams bok blev tydligt för mycket för regeringen. Om tigern är ett upphovsrättsligt intrång så är det väl ett civilrättsligt mål i första hand. Inte något insatsstyrkan fullt beväpnade med flyttkarlar drar in och hämtar böckerna.
    Luktar mycket unket det här.

  11. Hade Aron klarat detta om tigern också hade lyft på ett bakben och slagit en båge samtidigt med heilen? Eller hade detta också varit för likt originalet?.

  12. Censuren är en fortsättning av kontraktet som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999!

    Den pågående invasionen av Vårt Fosterland
    är ett resultat av kontraktet!

    Vårt Fosterland är under attack och
    försvarsgångarna är tomma.

    50% av befolkningen har anslutit sig till
    invasionstrupperna!

    Titanic sjunker snart!

  13. Tack Rolf!

    Jag läser och njuter, oroas, blir arg
    men mest glad av dina fantastiska
    texter.
    Jag beundrar din skrivförmåga!
    – och håller med om allt du skrivit.
    //age

Kommentera