Sydpolen smälte inte den här säsongen heller

KLIMAT & VÄDER. Ett av de ”viktigaste” klimatljugen, är att Sydpolen = Antarktis skall smälta o ramla ned i havet, vilket därmed stiger så att allt liv på jorden hotas!  Sydpolsljuget körs naturligtvis när det är vintertid på norra halvklotet.

Klimatskojarna i pressen (klimaterieredaktionen på Expressen tex) brukar sedan köra det vanliga ”koralljuget” innan det börjar att bli några plusgrader på de lägre liggande mätstationerna på Grönland, då drar man igång det traditionella Nordpolsljuget!   I år så  missade dom dock i stort sett koralljuget, antagligen Corona som kom i vägen!

Tittar man på Sydpolen nu, så är det minus 70 grader, fast en grad kallare, minus 71 grader på Vostok stationen.

Men, men, solen tittar ju fram lite grann där! Kan det inte smälta lite på solsidan i alla fall? En liten klimatkatastrof kan det väl räcka till i alla fall ??

Weather in Antarctica

5 thoughts on “Sydpolen smälte inte den här säsongen heller

 1. Jag har skrivit om isarna på polerna tidigare, och de observationer som har skett visar annan fakta än de som vårt MSM ger oss. Vi har hört och läst om att isen i västra Antarktis krymper (2019), men på andra sidan växer isen kanske mer än den krympande sidan – vilket är förvånande för forskarna. Detta är fakta från NASAs observationer. Pingvinerna har så mycket is runt omkring sig att de har svårt att nå öppet hav för att skaffa mat till deras ungar. Nu förflyttar vi oss långt norrut. NASA bekräftar att Jakobshavns glaciär på Grönland som har varit en av världens snabbaste krympande glaciär växer sedan 2016. Var det inte en Morgan Johansson som hade uttalat sig om Grönland (05.08.2019)? Men jag är ju inte en klimatprofet som ser osynliga saker. Vakna upp ni handlingsförlamade politiker och skapa en debatt – inte bara en ”vals” för att öka skatterna!

 2. Dessutom ligger inte mätstationerna ens i närheten av den verkliga sydpolen. Vostok Station ligger c:a 150 mil ifrån. San Martin Base ligger c:a 250 mil ifrån. Jfr. med Sveriges längd, 157 mil och med stor variation på temperaturen.

 3. Smalt är någonting helt annat, en smal flicka eller ett smalt sund t.ex.
  Man kan naturligtvis inte säga att Sydpolen ”smalt”
  Skribenten menar förmodligen smälte, eller smält!
  Lika tokigt som att påstå att ”bilen har frysit” -som en del säger!
  Bilen har frusit är naturligtvis det korrekta!
  Eller som en del också säger ”lampan lös” är precis lika galet. Lampan lyser eller lyste heter det.
  Men det är naturligtvis alltid dialektala olikheter i uttal.

 4. Tyra är kanske ”nyanländ” så jag tipsar om Svenska.se
  (Svenska Akademiens ordböcker.) Där kan man läsa:

  2) smäl`ta verb smälte äv. smalt, smält äv. smultit, smält el. smulten, smälta el. smultna, pres. smälter
  smält·er

  Jag talar själv varldens grannaste sprog som är Skånska.

  Ha det så bra!
  Tomas.

Kommentera