SVT har inte budget för att köpa ut Palmeutredningen, säger dom…

MEDIA. Polisen uppger att det kommer att kosta en miljon kronor att få ta del av hela Palmeutredningen. Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för SVT:s riksnyheter, gör bedömningen att man inte kan betala så mycket för att kunna granska utredningen.

Charlotta Friborg är programchef på SVT Nyheters riksredaktion och ansvarig utgivare för bland annat Rapport, Aktuellt, Morgonstudion och svtnyheter.se. Bild från Twitter

– En miljon kronor är inte något vi har i vår budget för att köpa ut kopior av offentliga handlingar. Jag har inte de pengarna, säger hon till SVT.

Friborg konstaterar att allmänintresset är ”gigantiskt” och att kostnaderna skulle vara lättare att hantera om fler redaktioner delade på utgiften.

-Pettersson konstaterar att SVT ljuger, jag säger inte att de ska köpa Palmeutredningen men pengarna finns om de vill.

Budgeten för 2020 ser ut som nedan: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

SVT och Sveriges Radio skulle kunna dela på kostnaden, då har de 8.118 miljoner kronor att ta av…En miljon av den summan är mindre än en piss i Mississippi…

Jag tycker inte SVT/SR ska betala för Palmeutredningen men SVT ska eller inte ljuga. De har skattepengar så det räcker och blir över…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 thoughts on “SVT har inte budget för att köpa ut Palmeutredningen, säger dom…

 1. Börje Wingren kriminalinspektör arbetade från start med Palme mordet.
  Skrev en bok om den han förhörde. Jag kan varmt rekommendera er att läsa boken och själv tänka efter varför det blev som det blev.
  Många varför Eller som en högt uppsatt Sosse uttalade sig en gång.
  Svenska folket skulle inte klara av att få veta sanningen.

 2. Palmemordet var den första stora sprickan i Sverigebilden. Tyvärr har den följts av många grova grundskott. Vi har levt i i en skyddad värld eftersom vi aldrig behövt ta det ansvar som andra länder tvingats till.
  De länder som ockuperades under kriget har byggt upp en självkänsla som baseras på gemensam kamp.

  Här viftar man undan den enda kamp som tillnärmelsevis likar detta. Den om hur landet byggdes och den strävan som ligger bakom den välfärd och fred vi fått uppleva. Nu har vi reducerats till betjänter och slavar vars enda uppgift är att föda svarta och araber!

  Historien skrivs om av de som är gödda på socialdemokratisk politruk-mjölk, de som aldrig behövt slita för lönen eller bita på naglarna i oro över att lönen inte räcker.
  Har man inga erfarenheter av de som byggt landet så förstår jag oviljan att nämna det. Det är så väsensskilt från det liv ”representanterna/ managernas lever! De har större intresse att stå oemotsagda i media, varför, de har helt enkelt inga svar och ingen vill nämna problemen!

  Den symbios de skapat med sin egen grupp inom media har gjort dem till untouchables. Frågan blir, vad händer när den producerande gruppen försvinner? Tror de att det vidlyftiga liv de lever kommer att fortgå?

  Knappast!
  Vid den tiden är det bara en stor grupp tärande och då kommer inga ”asylsökande”. Då har de sökt sig till nya naiva marknader, vilket kan bli svårt när omvärlden sett vårt debacle och tagit lärdom!

 3. Hallå! Vem äger Palmeutredningen? Jag trodde det var det svenska folket. Som ska betala en miljon för att det av svenska folket betalda SVT ska visa det dom redan betalat för i den skattefinansierade mordutredningen.
  Är inte både mordutredningen och SVT skattefinansierade institutioner? Är det inte skattebetalarnas pengar?
  Om pengar flyttas från statligt A till statligt B kostar det väl inte skattebetalarna något.
  Det svenska statsledningen (med kraft av alla statliga och politiskt säkrade institutioner) har blivit så likt bolsjevikernas bedräglighet.

  • Totalt har 133 personer erkänt dådet, och över 87.000 personer förekommer i utredningen. 10.225 personer är förhörda. 4296 fordon förekommer. Arkivet är 250 meter med pärmar.

   För att hantera förfrågningarna har myndigheten avsatt ett tiotal registratorer, administratörer och tjänstemän i Palmegruppen. Dessutom är ungefär lika många jurister redo att sätta tänderna i sekretessprövningen.

   Själva utredningen får man nog gratis, det är betalningen för hanteringen som kostar. Polisen räknar med att det tar en person som är van med juridiska texter nio år att läsa utredningen.

 4. Det är inte er budget SVT. Det är skattebetalarnas.

  Löjligt att höra att de inte har råd? Det är väl bara att titta på SVT: tablå. Så förstår man att det finns pengar, om man vill.

 5. SVT kan ta en tusenlapp och anlita en slipskonsult som kan lära åklagaren och undersökningsledaren att knyta SLIPSEN.

  Vad fan var detta? Och vad får vi för pengarna?

 6. Borde vara en offentlig handling, men det är väl vad papperet kostar för att få med alla tokigheter som skrivits ner under 34 år. Me det borde räcka med några rader ex. vis : Tyvärr vi har inte löst mordet på O. Palme efter ett utomordentligt gediget arbete av xx personer måste vi erkänna att vi inte har kunnat binda någon till dådet.
  Åklagare Krister Peterson

  kostnaden tas av staten

 7. Det ingår inte i SVT´s agenda att granska…varken makten eller något annat. Nej, mello och pride är en fullt tillräcklig nivå för propaganda-kanalen.

 8. Avsätt Charlotta så finns pengarna för att som public service informera dem som tvångsmässigt betalar SVT.

 9. SVT-chefen Charlotta Friborg och många fler inom Public Service räknar mycket FORT …

  https://i2.wp.com/www.animatedgif.net/clockscounters/monkey_count_e0.gif

  … men kalkylerna slutar alltid med FEL …

  http://media1.giphy.com/media/bi6RQ5x3tqoSI/giphy.gif

  Beror på att samtliga sannolikt lärt sig räkna i flumskolan organiserad och sönderkörd under decennier av de ansvariga utbildnings- / skolministrarna …

  Olof Palme (S)
  Ingvar Carlsson (S)
  Jan-Erik Wikström (L fd FP)
  Lena Hjelm-Wallén (S)
  Göran Persson (S)
  Ingegärd Wernersson (S)
  Lena Hallengren (S)
  Ylva Johansson (S)
  Ibrahim Baylan (S)
  Thomas Östros (S)
  Leif Pagrotsky (S)
  Lars Leijonborg (L = fd FP)
  Jan Björklund (L = fd FP)

  … och sedan 2014 fortsatte vanvettet med …

  Gustav Fridolin (MP) Utbildningsminister (Avgick 21 jan. 2019)
  Helene Hellmark Knutsson (S) Minister för högre utbildning och forskning
  Aida Hadzialic (S) Gymnasie- och kunskapslyftsminister (Avgick 15 augusti 2016 efter rattfylla)
  Anna Ekström (S) Ny gymnasie- och kunskapslyftsminister (Tillträdde 13 september 2016. Sedan den 21 januari 2019 är Anna Ekström utbildningsminister)
  Matilda Ernkrans (S) tillträdde 21 jan. 2019 som minister för högre utbildning och forskning

  (S) .. 13 st.
  (L) …. 3 st.
  (MP) ..1 st.

 10. Dom kommer gå ihop med expressen och några till.
  Det viktiga med ett högt pris är att vi som betalat utredningen hindras att läsa den.

 11. Av vilken anledning skall de ha en miljon?
  Och vem är det som skall ha det?
  Om de inte vill att allmänheten skall ha insyn kanske 100 miljoner vore bättre.

 12. SVT är en skräpinrättning som de flesta skojare som springer gay-statens ärenden.

Kommentera