Sopsverige

INSÄNDARE. Sveriges regering har världens bästa politiska sophantering. Vår moderna historia är en enda avfallshög av smutsiga affärer, nedtystade skandaler, kletiga justitiemord, osund nepotism, stinkande korruption och genomrutten statsförvaltning.

Rolf Malm

All skit sopas under mattan. Här gäller det bara att sopa rent framför egen dörr. Glömskan är politikens bästa vän. Vem vill minnas Sveriges eftergiftspolitik och krypande för Hitler under större delen av världskriget. Eller att Tage Erlander låg bakom de J-märkta, tyska judepassen. Vem vill ta ansvar för att spionen Wennerström i 30 år fick vara högt uppsatt UD-anställd. Varför skulle vi få veta hur Socialdemokraterna med den hemliga IB-organisationen kunde upprätta politiska register över hela folket- såsom STASI gjorde. Eller hur de i årtionde kunde tvångsansluta fackets medlemmar till partiet. Hur de från Jarl Hjalmarssons tid till Jimmie Åkessons kunnat bedriva rena hatkampanjer mot politiska motståndare.

Varför ska vi inte få veta vad som låg bakom det diktatoriska beslutet att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land. Eller sanningen om Estoniakatastrofen, ubåtsjakten, skogsbrändernas bekämpning, Tsunamikatastrofen och den svenska räddningsinsatsen, Transport-styrelsedebaklet, Boforsskandalen, helikopterinköp, valutakrisen etc.

Hur går det till när man utser Memeth Kaplan till bostadsminister – en känd islamist. Hur kunde Mona Sahlin få bedra svenska folket i årtionden. Hur kan en liten klick inom Tro och Solidaritet och ett litet Miljöparti får bestämma över Sveriges politik. Hur kan vi ha förtroende för politiker som Annie Lööf – som kommer undan med det kanske värst svikna vallöftet någonsin. Varför har vi en regering utan en enda högutbildad person. Varför har vi inget tjänstemannaansvar och ingen författningsdomstol. Vad hjälper det med meningslösa prickningar från ett partistyrt KU.

Varför får vi inte veta sanningen om Sveriges mutaffärer för en plats i FN:s säkerhetsråd. Eller varför vi betalat en miljard om året i 60 år till Tanzanias demokratisering. Utan något som helst resultat. Eller om NEON-affären. Eller Göran Perssons ” lån” av pensions-pengarna. Varför får vi inte prata om Socialdemokraternas avtal med islam. Varför påstår regeringen in absurdum att invandringen är lönsam och att den orkanartade brottsligheten inte har med invandringen att göra. Hur kan tänkande människor ha förtroende för en sådan folkfientlig regering.

Steget efter

Hur är det möjligt att man i Sverige kan döma två oskyldiga barn till mord. Eller döma Qvick för otaliga mord han inte begått. Eller låta oskyldiga sitta inne i decennier. Eller inte döma grova brottslingar till utvisning och knappt till straff överhuvudtaget. Varför jagas Karl Hedin i åratal för vargjakt utan tillstymmelse till bevis och med sina vapen konfiskerade. Varför anklagas Paolo Roberto för oaktsam våldtäkt. Finns aktsam våldtäkt? Är det inte brott mot sexköpslagen det borde handla om. Varför straffas inte alla de politiker som genom grovt ersättningsbedrägeri tillskansar sig förmögenheter. Varför tillsätts okunniga myndighetschefer med rätt partibok före kompetenta krafter.

Det har nu gått så långt att Sverige öppet kritiseras av omvärlden. Den snöpliga upplösningen av mordet på Olof Palme sätter fokus på den självgoda, humana stormakten. Genom utpekandet av en gärningsman som på goda grunder borde anhållits för 34 år sedan visar man på hur erbarmligt dåligt utredningen skötts från början. Regeringens hantering av coronakrisen är ett misslyckande som mer direkt berör andra länder. Sverige betraktas som en farlig smitthärd som måste isoleras från omvärlden. Men redan nu har regeringen tagit fram sopborsten. Motvilligt tillsätter man en kommission, men den ska bestå av politiskt tillsatta och inte få presentera något resultat förrän efter nästa val! Om flera år alltså – i morbid avvaktan på att övriga världen ska få dödstal som motsvarar de i Sverige eller när vi glömt det värsta. Samtidigt är gränserna öppna. Utan någon som helst hälsokontroll eller karantän har under krisen 40.000 migranter fått uppehållstillstånd och fortsatt kommer minst 2000 i veckan. Så som alla andra påstått oberoende kriskommissioner fungerat – om de överhuvudtaget undgått hemligstämpling och omtolkningar – görs allt för att hemlighålla även denna eventuella coronarapport. För att få en kopia på palmeutredningens slutrapport får man betala 1 miljon kronor! Jag tror inte Aftonbladet betalar det för att informera sin läsekrets. Exemplen på regeringens trixande för att slippa ansvar är obehagligt många. Jag förväntar mig inte att en coronakommission kommer att fungera annorlunda. Såvida inte omvärldens kritik sätter stopp för censuren. De är ju rent skamligt att man måste läsa utländsk press för att få en sann bild av ”Sverigebilden”. Hur kan vi acceptera att via skatten tvångsfinansiera en totalt regimtrogen television med 8 miljarder om året? Samtidigt som vi betalar mångmiljard- belopp i demokratistöd för att u-länder ska slippa motsvarande diktaturfasoner. Varför gäller logikens lagar inte i Sverige?

Jag skriver boken ” Sverige 2084”. En tänkt framtida vidräkning med dagens politiker. Ju mer jag gräver, ju fler tips jag får desto tjockare blir boken. Men jag hoppas bli klar under året. Såvida man inte stoppat mig innan dess.  Tack för tips och bidrag!

Rolf Malm

Ps. Swish 0722 -84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com

Steget Efter…

6 thoughts on “Sopsverige

  1. Den så kallade STATSMINISTERN i Sverige STEFAN DUMHUVUD LÖVEN inbillar sig att ju fler analfabeter han importerar ju färre corona smittade blir det i Sverige. Hur kan någon bli så in i helvete dum i huvudet.

  2. Vänta bara. Den här bedrövliga coronahanteringen kommer inte enkelt att sopas under mattan. Den “svenska strategin” (som inte fyller särskilt många kriterier för att benämnas strategi) slår nu med full kraft mot den politiska ledningen. Inte egentligen pga att många avlidit, utan för att hela landet marginaliseras och skys som pesten. Passiviteten i den politiska ledningen och berörda myndigheter har gjort att vi nu ses som en smitthärd utan motsvarighet av våra grannar och en mängd andra europeiska länder.

    Antar att Lövens strategi är den vanliga, farsoten corona skall spridas solidariskt över EU, precis i likhet med hur han uttrycker att invandringen skall skötas. Ylva Johansson understödjer från kommisionärsnivå och “mini-Ylva” Hallengren låter svadan utan tanke forsa ur munnen.

  3. Varför undrar Rolf det korta svaret är väl makt parat med dumhet och storhetsvansinne.

Kommentera