Stäng

Några enkla fakta om varför en del länder inte är så glada på Sverige

PANDEMI. Jan Lötvall är en svensk medicinsk professor i klinisk allergologi vid Göteborgs universitet. Lötvall twittrar lite fakta om varför andra länder inte är så nöjda med Sveriges corona-bekämpning.

De senaste 24 timmarna:

Antal döda
Norge 0, Finland 0, Danmark 1, Sverige 40

På sjukhus nu:
Norge 17, Finland 23, Danmark 63, Sverige 1408

Totalt antal döda:
Norge 242, Finland 325, Danmark 594, Sverige 4814

-Pettersson lägger till de svenska mediernas hatobjekt nummer 1

USA: totalt 114.000 döda det blir ungefär 350 döda per miljon invånare

Sverige: totalt 4814 döda, det blir ungefär 460 döda per miljon invånare

Vi är alltså 30 procent sämre än oduglingen Trump, sedan skulle jag gärna få statistik på antalet färgade med D-vitaminbrist som dött men det är väl rasism…

Johan Carlsson, chef och generaldirektör på Folkhälsoinstitutet den 7 februari 2020. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Några enkla fakta om varför en del länder inte är så glada på Sverige

 1. Nog finns det otaliga fler orsaker,att andra länder skakar på huvudet över Abzurdistan !
  När det som t.ex. i Helsingborg är fullständiga dårar som styr,blir det som det blir.
  I dagens lokal o. propagandablaska HD finns ett typiskt exempel på det vansinne som råder,inte bara i den staden:
  https://www.hd.se/2020-06-13/lekvanligt-gront-och-runda-former-pa-sundstorget
  Tillsaken hör,att det finns i n g a barn i centrala Hbg.Endast ödelokaler och några prunkbyggnader plus nya införda buss-spår.
  Den plats som nu normalt står öde mitt i staden,var tidigare fylld med folk och livlig torghandel. På platsen fanns en omtyckt Saluhall,som inte passade in i bilden för en ”världsstad” ,och följaktligen revs.
  Nu sedan de G r ö n a tillsammans med M styr och ställer fortsätter storhetsvansinnet. Som framgår av länken är detta ju rena idiotin.
  I den lilla stadens centrum försvinner (dör ut) butiker likt en massdöd.
  Stenbock tror sig veta varför. I staden finns inte längre några P-platser kvar och de som inte känner orten sen barnsben,hittar vare sig in eller ut.
  Den som styr trafiken har lyckats i sitt uppsåt att ideligen riva upp,omdirigera och enkelrikta i alla väderstreck.
  Återkommer om än mer,av ”moderniseringen” som sker i Sundets Pärla….

 2. Enligt Sydsvenskans papperstidning idag (artikeln finns inte på nätet) så följs inte Folkhälsomyndighetens regler i invandrartäta bostadsområden. Ja, naturligtvis uttrycker tidningen sig politiskt korrekt, men översatt till riktig svenska blir det som ovan.

  Smittspridningen förvärras alltså av invandringen.

  Dessutom har corona-hanteringen helt allmänt misskötts. Snart spränger vi 5.000-vallen, och snart har vi tio gånger fler dödsfall än Danmark!

 3. Ha ha ha, medborgare från den moraliska, humanistiska och feministiska stormakten har blivit persona non grata i våra grannländer. UD och svenska institutet har panik, Löfven säger ändå att den svenska strategin var rätt men att Sverige hade lite otur trots att folk dör som flugor varje dag.

 4. Varför söker inte myndigheter genom annonser efter dugligt folk
  med rätt kompetens att leda en myndighet.Att rösta rött är inte samma sak som att va speciallist på ett område. Tycker denne Johan Carlsson bevisat detta under pandemin.!
  Tyvärr är det så på dom flesta myndigheter!

  Saabs utvecklingsavdelning söker nog inte folk med spetskompetens bara för att dom råkar vara släkt eller kompis med någon som redan jobbar där, utan dom söker bland dom bästa ..
  Varför gör inte myndigheter så??

  1. Myndigheter är nye intresserade av att sköta sitt jobb, för det är svårt, arbetsamt och kräver mycket arbete att tex framgångsrikt skydda svenskar för smittsamma sjukdomar. Och Regeringen skiter i vad de gör bara de hyllar Regeringen. Folkhälsomyndighetens förstahandsuppgift för 2020 är att ”jobba” med invandrarungdomars psykiska hälsa.

 5. Till Stefan Löfven.
  Slå upp ordet konsekvensanalys och försök att förstå vad det betyder.


 6. …egentligen, vaför dra ut på de hela…detta undgår
  ingen så länge inte ett vaccsin finns…bara dra ut
  på dommedagen, finns ingen räddning då loppet
  ändå är kört för de flesta?
  ändå märkligt det skiljer så pass mkt i dödstalen
  länder emellan…gissar jag fler här undrar över?
  …kan väll inte va Steffes fel rubbet, eller va?

 7. Då man betraktar hur Sverige hanterat epidemin kommer man osökt att tänka på skogsbränderna här om året, dvs ingen har ansvaret och avsaknad av nödvändiga resurser. Inte att undra på att Sveriges grannar låter gränserna mot Sverige förbli stängda.

  Svenska staten har ju en propaganda apparat värdig Göbbels till sitt förfogande, men man kan undra över vad händer den dag då Svenne Banan inser varför övriga länder betraktar Sverige som paria …

  För övrigt, jag undrar ifall Palmemprdet togs fram ur naftalinet enbart för att få Svenne att tala om något annat än hur epidemin hanteras i Sverige, det framkom ju inget nytt eller något som skulle hålla i en domstol ….

 8. En reflektion.
  Jag har otroligt svårt att förstå att denna media, som skall granska ”makten”, verkar hålla den bakom ryggen.

  Slutsatsen är att vi har ingen media som granskar ”makten”.

  Det borde finnas tusentals journalister som mår väldigt dåligt nu. Släpp loss, gör ert jobb, riska och må bättre. I alla fall, rensa samvetet.

  1. Det var ju en som gjorde ett försök i förra veckan och blev en lagerarbetare på Sydsvenskan.

  2. De är ju mutade till trohet genom bestickaren med skatboet på huvudet. Skulle de börja kritisera så dras press- och ”kultur”stödet in.

 9. Det är exakt de här iskalla siffrorna som:
  1) gör att världen inte vill ha med oss att göra
  2) medför att Löven absolut inte så snabbt som möjligt vill låta en kommission titta på vad som gått fel och rätta till.

  1. De är så enfaldiga så det är ofattbart. Fast de har siffrorna svart på vitt gentemot våra grannländer så kan de inte inse fakta, utan fortsätter påstå att strategin har varit rätt. Så urbota dumt så det finns inte ord för det

  2. Löfvén har sagt, att kommission ska tillsättas ”före sommaren”. Han har inte sagt vilket år. Före sommaren 2020 lär det inte bli, det är omöjligt eftersom sommaren redan pågår. Snart är det midsommar.

   Det kommer att dröja länge, innan någon kommission tillsätts. Därefter förhalar (s) dess arbete. Man kan åtminstone hoppas, att SD, KD och M sätter en blåslampa på regeringen, i den kroppsdel som rimmar på Löfven.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: