Afrikans aktivist uppmanar till att riva ner svenska stayer…

HISTORIA & KULTURARV. Lovette Jallow, född i Gambia och numera aktivist i Sverige skriver på twitter ”I know the Carl von linne statures in Sweden are shaking right now. If you didnt know Swedish Carl von linne is deemed the father of racebiology. Now i will sip my tea and have a nap”

Översatt blir det ungefär ”Jag vet att Carl von Linné-statyerna i Sverige skakar av skräck just nu. Om ni inte visste det, så är svenske Carl von Linné känd som rasbiologins fader. Nu ska jag sippa på mitt te och ta en tupplur”

Jallow pekar ut en särskild Linné-staty, den som står i Humlegården på Östermalm. Den stirrar på henne när hon äter lunch…

”Ta inte min tweet som uppmaning att göra något illegalt. Polisen följer mig på sociala medier nu”, ”Just do it!”. 

På sin egen hemsida skriver hon följande om sig själv: ”Lovette Jallow är en av samtidens viktigaste röster när det gäller kampen mot rasism, diskriminering och orättvisor i samhället.”

Lovette Jallow. Bild från Instagram

-Pettersson har noterat att det i USA och Storbritannien med flera platser har rivits och vandaliserats statyer av Black lives matter-rörelsen och deras vänstermedlöpare, en av statyerna som saboterats är på Winston Churchill.

Det finns några ordspråk i Sverige och jag tror motsvarande finns i de flesta länder, “ta seden dit du kommit” och “borta bra, men hemma bäst”

Passar inte det åk hem…

Samhällsnytt med flera skriver också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Afrikans aktivist uppmanar till att riva ner svenska stayer…

 1. Tidsandans Carl von Linne lär knappast ha varit opåverkad av den tidens rasismen. Hans goda gärning att klassificera växter och djur är ur vetenskaplig synpunkt av godo. Därför ska statyn stå kvar. // Nutidens rasismen ( de vitas aversioner mot svarta och de svartas aversioner mot vita ) finner jag irrationellt primitivt tänk. Vissa individer oavsett hudfärg begår dåliga handlingar som blir polisingripanden och rättssak. En rejält minskad invandring lär sakta men säkert minska antalet rättsakter / polisingripanden.

 2. Send her back!
  Send her back!
  Send her back!
  Send her back!
  Send her back!
  🙂 🙂

 3. Linné indelade växter i arter och underarter m.m. Människor kan också indelas, Neanderthals människor, Homo erectus, Homo sapiens m.f. Sedan finns det en del under arter, som många härstammar från Afrika och en del från andra världsdelar, där utvecklingen inte varit optimal sen stenåldern.

 4. Åk hem till afrika istället för att lägga dig i sådant du inte har med att göra. Där kanske du kan göra nån nytta

 5. Denna Gambian ska vara just i Gambia inte i Sverige, här ska bara äkta svenskar bo !
  Lika barn leka bäst gäller alltid.

  • Svenska kvinnor har sedan 80 talet hämtat hit gambier via äktenskap, som blev till inget så fort bläcket på äktenskapslicens hade torkat.
   Känner till ett fall som har hämtat hit tre unga män, hon gifte sig och samma kväll försvann hennes två män ut i någonstans. Där stod frun och undrade vad som gick fel.
   Så hon tog det säkra för det osäkra och hämtade hit en AIDS drabbad ,som hon fick behålla.För att han hade smittat henne. Hon arbetade som sjuksköterska på ett stort sjukhus i Stockholm. Var drygt 60 år.Hennes kavaljerer var runt 20 ….
   det skrevs om detta med vård för AIDS drabbade afrikaner på 80 talet,men numera finns det aldrig någon artikel om detta i dagspressen.

 6. Dessa negrer kanske skulle gräva i sin egen historia där finns mycket skit att gräva upp. Åk hem till djungeln Tack !!

 7. Nya Tider med diagram som BLM borde studera närmare:
  https://www.nyatider.nu/medialogner-leder-till-mord-kaos-och-fornedring-av-vita/
  Ur Nya Tiders text:
  “USA har exploderat i raskravaller och samma rörelse börjar få fäste i Sverige…..
  Det talas ofta om ”det fina hatet” – det hat som politiskt korrekta journalister, politiker och opinionsbildare riktar mot sina meningsmotståndare eller mot vita heterosexuella män i allmänhet. I många fall handlar det om självhat mot allt som är europeiskt och normalt.”

 8. Oavsett kulör på skinn eller härkomst men den som ger sig på våra tidigare personligheter har definitivt förlorat all aktning från oss. Vi som med stor möda kämpat för att ni ska få en chans till ett liv i vårt land ska inte tro att vi tolererar vad som helst. Tycker ni inte om vår historia eller våra internationellt erkända föregångare så ska vi se till att inget hindrar er från att flytta tillbaka till ert tidigare habitat. Detta är ett välmenat råd och den som lyder råd är vis!

 9. Lovette Jallow från Gambia och Fredrik Reinfeldt har något gemensamt, båda har nämligen en anfader från samma världsdel..
  Så nu förstår man bättre Fredrik Reinfeldts avsky för svensk nationalism och hans påstående om att det aldrig har funnits någon svensk kultur!

 10. Förstår människan inte att hennes mindervärdighetskomplex bara blir värre när hon gör sig mindervärdig?

 11. Jag rekommenderar denna dam att byta lunchställe.Carl von Linne tillhör vår historia.Han indelade vår flora i olika arter under sina uptäcktsresor i Sverige.Att han nu kallas rasbiologins fader är ett löjligt och okunnigt påhopp på denne vetenskapsman.Människor är svarta,bruna,vita,asiatiska och olika naturfolk.Det faktumet kan aldrig vänstertokarna ändra på.Låt vår historia vara i fred.Man behöver inte konstruera och skapa problem bara för att ha något att gapa om.Ett tips till damen : det finns gott om lunchställen i Gambia.

 12. Svenskt ordspråk som funkar i alla lägen.

  “Åsnan känns igen på öronen, den dumme på sina ord.“

 13. Jag fick frågan via mejl; Är du en strukturell rasist eller en afrorasist. Ingendera svarade jag.
  – Bra, då är du svart.

  • Svt1. Morgonsnack, “Hur långt ska man gå….(med att riva koloniala statyer)?
   – Inget fördömmande utan en ton av att tittarna måste förstå marodörerna bland BLM.
   – Tänk så mycket gott alla dessa som river ned kunde göra om de hjälpte Afrika att bli uppbyggt.
   – Känns som det är fegisar som sparkar på en.liggande.

Kommentera