Skottlossning i Osby – flera fordon inblandade

BROTTSLIGHET. Flera polispatruller har kallats till Lönsboda, Osby med anledning av en misstänkt skottlosssning. Flera personer från allmänheten har larmat polisen efter att ha hört smällar utomhus. – Vi är där just nu och har även med oss hundförare och helikopter i arbetet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region Syd.

Ett område är avspärrat och ännu finns inga uppgifter om skadade. Vid 19.25 uppger polisen att de ”hittat spår av skottlossning”. Flera fordon ska vara inblandade.

Uppdatering kl. 21.32: Tre misstänkta gärningsmän är gripna i ett skogsområde nordväst om Lönsboda. Ytterligare gärningspersoner eftersöks i området med hjälp av hundpatruller.

Polisen fortsätter samtidigt att arbeta med utredningsåtgärder i Lönsboda.

Uppdatering kl. 23.13: Polisen upprättar anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen

-Pettersson säger att det är torsdagskväll i det nya landet…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Skottlossning i Osby – flera fordon inblandade

 1. Har vistats i lilla Lönsboda förr i tiden. Ett litet tryggt och fint samhälle. Nu är även detta hemsökt av diverse avarter.

 2. ” Vi är här just nu”, ja och sen händer där inget mer, än att man letar efter ammunition.

 3. Nutida innebörd av ordet Trygghet är bevisligen något annat!

  I barnaår kallades det ”Tvärtomspråket”.

  Då var det lek. Nu är det verklighet!

 4. Ett antal enheter utkommenderade, bland annat en enhet knäböjande poliser från Södertörn.
  Vi rensar f.n marken från grus så att inga arbetsskador ska uppstå.
  Vi har också beställt nya tjockare näsdukar för dem med stor tillgång på krokodiltårar.

  Vi har beställt limousiner ifall vi skulle hitta ”kompetenshöjarna”!
  Inga poliser kommer att använda nödvändigt våld, p.g.a order från Isabella Lövin.

 5. För de av er som troligen aldrig har talas om dessa små byar runt “centralorten Osby”,kan Stenbock informera om att denna del av landet är rena “tossemarkerna”…
  Förr innan Sverige ockuperade oss Skåningar var detta marker där Snapphanarna höll sig gömda,mellan sina raider.
  Hur MENA-folk kunnat hitta hit är en gåta.om det nu inte handlar om dem som “byggt upp landet” ….Zigenarna ?
  Det sista ett Sosse-uttalande.

  • Stenbock jag är från Lönsboda och kan tala om för dig att alla samhällena i nord östra Skåne ser mer ut som Mellanöstern i dag. Broby är värst tätt följt av Glimåkra.

   • Kent:
    Tack för din dåliga nyhet…
    Har själv inte besökt er sedan någon gång på slutet 60,eller början 70-talet. Det jag minns från den fältskjutningen var,att det fanns mycket vattensjuka områden mellan era öppna hedar…Och väldigt svår-bedömnda avstånd till figurerna !!
    😉

   • Passerade Glimåkra för 4 år sedan. På den tiden hade polisen resurser att även vara i dessa småsamhällen. Flera bilar vid det hyreshuset som ligger på höger sida mot på vägen mot Lönsboda. Livligt diskuterande med nysvenskar.

   • @Stenbock, Kent, Hoppas det är hemvärnet som varit ute och övat under skydd av mörket eftersom jag inte ser någon ljusning även under den.ljuva ljusa sommaren.

Kommentera