Erbjudande till afrikaner – kom till Ghana om du är oönskad

ÅTERVANDRING. Ghana, som betraktas som en port för den brutala slavhandeln till USA som började för mer än 400 år sedan, uppmanar ”oönskade” amerikaner av afrikansk kulturarv att återvända “hem” och bygga upp ett liv inom sina gränser i spåren efter dödandet av George Floyd.

Under en minnes- och kransläggningsceremoni för att hedra George Floyd förra fredagen bjöd Ghanas minister för turism, konst och kultur Barbara Oteng-Gyasi afroamerikaner till att ”återbosätta” sig i Ghana om de känner sig oönskade” i USA, rapporterar medier i Ghana.

Ghanas president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo önskar att alla afrikaner åker hem till Afrika.

Oteng-Gyasi uppgift förklarade : Rasismen i Amerika fortsätter att vara en dödlig pandemi, som våra bröder och systrar i USA i mer än 400 år har längtat efter ett botemedel mot.

Vi fortsätter att med öppna armarna och bjuder in alla våra bröder och systrar att komma hem. Ghana är ditt hem. Afrika är ditt hem. Vi har våra armar vidöppna redo att välkomna dig hem. Vänligen dra fördel, kom hem och bygg upp ett liv i Ghana, du behöver inte stanna där du inte är önskad för alltid, du har ett val och Afrika väntar på dig.

På måndagen rapporterade NBC News att det afrikanska landet utvidgade sitt “Year of Return” -initiativ, en insats som inleddes förra året. Som en del av initiativet uppmanade Ghana den afrikanska diasporan över hela världen att “komma hem.”

-Pettersson tackar för det och uppmanar alla afrikaner i Sverige och Europa att lyssna på Ghanas politiker och resa hem, det oerhört rika Afrika väntar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Erbjudande till afrikaner – kom till Ghana om du är oönskad

 1. En alldeles utmärkt ide,att resa hem och bygga upp sitt land, istället för att bara kackla om hur viktig man är samt fälla oförskämda tillmälen över dem
  som öppnat gränserna för dem som via bidrag försörjt dem, ja det är inte särskilt konstruktivt.
  Det är bättre att i handling visa hur duktig man är, självskryt är inget som imponerar, ifall man inte kan uppvisa resultat.!

 2. Om han lyckas med detta så kommer han om några år djupt ångra att han bjöd in några. För tro inte att de som klarar sig bra i USA vill återvända utan de blir de misslyckade som kommer att begära speciella fördelar då de återvänder hem igen. De blir säkert “a pain in the ass for Ghana.” Lite längre fram, för att citera en känd person i Sverige.

 3. Gäller det även Somalier och Erietranier? Populism. Alla från GB borde återvända till Ghana, jag förstår det. Blir knepigt, men inte omöjligt.

 4. Borde vara en “no brainer”, men min erfarenhet säger att merparten befinner sig i GB, inte Sverige. Ghana är ett hyfsat välfungerande land, och då blir Sverige ganska iskallt. Tror att många kommer till samma insikt. Vill man inte leva på bidrag och rösta S, så finns det mkt bättre länder att slå ner pålarna i. #sverigebilden

 5. Hur många tror ni skulle nappa på det erbjudandet?
  Bygga land betyder arbete. Tror inte de som gnäller mest i USA skulle resa, de andra har det för bra för att hoppa på ett sådant projekt.

 6. Ghana verkar vara ett land på frammarsch. Undrar bara om de vill ha islamister när huvudparten är kristna.
  Så jag tror att Ghana vill ha russinen och lämnar resten till oss.

 7. Tänk att en enda individs död kan få sådana reaktioner och konsekvenser nästan överallt på jorden !
  Detta visar klart och tydligt vilken makt inflytande och grepp extremvänstern har om och över världen idag.
  En mycket farlig utveckling.

 8. Har dessutom hört talas om,att ni slipper snö och kyla.
  Året om ett behagligt klimat,och inga extra utgifter för uppvärmning av hyddan !! Ni slipper den Abzurdiska maten och kan billigt köpa in på gatumarknaderna,vad ni behöver för livets uppehälle…Undvik torkad apa, eftersom denna kan orsaka Embola.
  Stenbock sponsrar (trots jag är fattigpensionär),delar av enkla flygbiljetten hem till er kontinent.

  • Bäst är en stor katapult. En enorm skopa som rymmer många bolla-bolla. Styckkostnaden blir låg.

Kommentera