Media driver med oss

MEDIA. I går presenterade chefsåklagare Krister Petersson slutet på Palmeutredningen och namngav en misstänkt, Stig Engström, den så kallade Skandiamannen. Många blev besvikna och menar att förväntningarna varit höga och besvikelsen stor. 

Om vi bortser från själva utredningen och funderar på vilka som spridit dessa skyhöga förväntningar om att vapnet var hittat och ny teknisk bevisning skulle läggas fram så hamnar i varje fall jag hos media. De så kallade “journalisterna” har spridit rykten som sladderkärringar av båda könen och struntat i all trovärdighet och pressetik.

-Pettersson konstaterar att så gott som alla stora medier har spridit rykten om vapnet vidare utan att själva kontrollera källorna som de påstår att man ska göra. Att sedan besvikelsen blev stor är självförvållat och inte chefsåklagare Krister Petterssons fel.

Mediernas pratar mycket om trovärdigh och pressetiken, med annonser med rubriker som ”Vi vägrar avpixla” och ”Pixlat av hänsyn”. Det är svammel och ett sätt att försöka sälja mer men har inget med verkligheten att göra. Systemet med ansvarig utgivare är som en gammal och trött gummisnodd, värdelöst. 

tu-avpixla-nej_0

”Var femte svensk nyhetskonsument misstror medierna. Därför drar TU igång en informationskampanj för att lyfta fram hur medierna arbetar journalistiskt”, säger Jeanette Gustafsdotter, VD för TU – Medier i Sverige, i en kommentar, precis som vi inte visste det.

”Mediernas trovärdighet har ifrågasatts förr. Men med en stor skillnad. Tidigare har misstroendet baserats på att allmänheten ville se en ökad hänsyn från pressen. I dag önskar många motsatsen. Medierna misstänks ibland för att mörka, att inte berätta sanningen”, säger Jeanette Gustafsdotter.

Läs mer…

-Pettersson undrar om medier skämtar. “Därför måste vi bli ännu bättre på att förklara hur ansvariga medier arbetar och varför vi gör på vissa sätt”, de måste inte bli bättre på att förklara utan på att följa sina egna regler och ge korrekt och allsidig information.

Till och med reklamkampanjen är vinklad. Brukar de pixlade, misstänkta brottslingarna vara ljushåriga? Medierna har en förmåga att skylla på andra i stället för att ta tag i problemen om varför journalisterna är den yrkesgrupp som har sämst förtroende av alla. ”Var femte svensk nyhetskonsument misstror medierna” skriver TU ovan och det innebär att 80 procent litar på medierna och det tror jag inte en sekund på.

tu-avpixla-nej_0

Två misstänkta, en pixlad och en inte.
Två misstänkta, en pixlad och en inte.

Journalisterna påstår att de ska vara återhållsamma med nationalitet och etnicitet. Är det någon som tror att det gäller alla grupper…eller bara “svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Media driver med oss

 1. Till alla fan, grattis Greta Thunberg blir först ut som årets sommarpratare i P1 !!!!!!!!!!!!

 2. Så typiskt Sverige av idag, finns ingen tycks det vare sig i Regering eller myndighetsperson som har kurage att säga “Vi är ledsna men vi har misslyckats och lägger nu ner utan att ha hittat en lösning.”
  Att skylla på en person som är död och inte kan försvara sig, så lågt att jag skäms som en hund att vara svensk.

  • Vill de ha en lösning? Var det Olof Palme som blev skjuten?
   Cheva manen var först framme hos Lisbet Palme strax efter kommer Stig Engström till platsen? Varför kände inte Cheva mannen igen paret? Radiotystnad hos polisen? Varför finns det inga foto på kroppen. Varför dör obducenten och hans fru kort efter? Varför flyger ett plan från Karlstad flygplats samma natt till Frankrike? Varför erbjuder CIA en före detta legosoldat 2 milj för att skjuta Palme? Varför avfärdar SÄPO tipset som oseriöst? Varför var säkerhetsvakterna bortkopplade? Varför fungerade inte gatubelysningen där just vid det tillfället men direkt efteråt? Varför hade Lisbet annan kappa när hon kom till sjukhuset än på mordplatsen? Varför frågar Sten Andersson om Rausing vet någon doktor som kan undersöka Olof Palme om en konstig sjukdom som ingen vet vad det är? Varför hittade polisen en papperslapp hos 33 åringen med en gravsten med ett P på, vid husrannsakan 6 veckor efter mordet? Varför ljög 33 åringen om vilken bio han sett? Varför åkte 33 åringen till USA efteråt? Varför blev 33 åringen mördad där och bara identifierad via ring och klocka? Det finns fler varför. Är det för att rädda ett partis ryckte?

 3. Denna svenska socialdemokratiska politiker som ej önskar framträda på bild …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/09/mona-sahlin-a70f693d9ec240551b38eba24392a497-pixla.jpg

  … dök ändå upp igår i SVT:s Morgonstudion och framförde sitt missnöje med den senaste polisutredningen om Palme-mordet år 1986.

  Sveriges fd rikspolischef svek som vanligt löftet han tidigare avgivit i frågan …

  https://ledarsidorna.se/wp-content/uploads/2016/01/Dan-Eliasson-spyor.jpg

  Bildkälla: Mäki ledarsidorna,se

 4. Alla i Stig Engströms familj är avlidna – då passar det bra att skylla på honom.

 5. Vad kan man förvänta sig av vår Stasimedia, självaste Goubbels Hitlers egna propagandaminister hade kunnat lära sig otroligt mycket av svenska statens sätt att styra/kontrollera media.

 6. Det som trycks i Tidningarna kan man undvika genom att
  inte köpa skiten, men den stora lögn maskinen SVT blir
  man inte fri från så länge den skattefinansieras, dock ska
  sägas att när det handlar om nyheterna är dom inte trovärdiga,
  men det sänds ju reportage och ibland filmer o serier som är
  värdiga att titta på.

  • Stenbock har sedan sin återkomst till Abzurdien för c:a 15 år sedan a l d r i g köpt en inhemsk dags,el. veckotidning ! Vidare har jag endast fått en kort glimt av deras propaganda-TV,de gånger jag råkat trycka fel på mitt piano… Deras Text-TV ögnar jag över enbart för att få några roliga minuter. 😉
   Deras Radio påtvingar de mig ofta när jag i bilen lyssnar på min CD-spelare. Nu hinner de aldrig förmedla sina lögner,innan jag hunnit återställa,till min musik.
   För detta tvingas jag nu betala en årlig straffavgift om 1.000:-,på min skattsedel !!
   Slutligen,om Palme tyckte jag i n t e ….

 7. Det känns skönt att ha varit föregångare, jag har misstrott media i snart 15 år på i stort sätt allt dom krystar fram, så jag är lite besviken att bara
  1 av fem misstror dem, dom har blivit vaneljugare, läsarna ska fösas i en
  viss riktning., det borde vara 4 av 5 som misstror dem!

 8. Svensk Media är nog troligen värre än vad Pravda var. Ta t ex igår oj vad brått man fick att lägga ut både namn och bild på Linköpings mördaren. Hade det varit en invandrare så hade stora pixelmaskinen gått igång. Jävla hycklare undra på att färre och färre vill betala för det dom producerar.

Kommentera