Fyra svenska tonåringar misstänks ha våldtagit en 12-åring

BROTTSLIGHET. Fyra killar är misstänkta för att ha våldtagit en tolvåring i en mindre skånsk ort. Två av dem är inte straffmyndiga. Två 16-åriga svenskar två åtalas nu vid Lunds tingsrätt för grov våldtäkt mot barn, enligt Expressen/Kvällsposten

Kammaråklagare Emma Ohlsson säger att de ”genomfört samlag och andra sexuella handlingar jämförliga med samlig, med målsäganden som var 12 år gammal”.

Brottet ägde rum i början av 2020. Åklagaren rubricerar brottet som grovt eftersom fyra gärningsmän gav sig på en så ung person.

Flera andra personer kallas till rätten för att vittna om att de fyra killarna kände till offrets låga ålder. I bevisningen finns också sms-konversationer mellan den våldtagna personen och en 14-årig gärningsman. Alla fyras mobiltelefoner är beslagtagna. En av dem, en av 16-åringarna, hade en film på sin telefon som är att bedöma som barnpornografi, och han åtalas för det också.

De båda 16-åringarna har erkänt vissa faktiska omständigheter kring det som hänt, men de förnekar båda brott.

-Pettersson säger att är två för unga för att åtalas så borde föräldrarna få någon form av straff, även om det inte är jämförbart så fick farsan betala när jag spelade fotboll mot en husvägg och “råkade” krossa en ruta…

I det är fallet verkar det för ovanlighetens skull vara tre svenskar och en med ett namn som tyder på import från något spansktalande land.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fyra svenska tonåringar misstänks ha våldtagit en 12-åring

 1. Faktum är att alla människor på denna jord är svenskar. Men inte alla vet om det för Expressen har inte skrivit om dem ännu.

 2. Det var inte meningen att jag skulle våldta henne,det bara blev så. Hur i själva h-vete kan en vettig människa då säga, ja då var det inte uppsåtligt. Om resultatet blev en våldtäkt då är det naturligtvis med uppsåt utfört. Lagvrängare och advokater som gör allt för att hjälpa brottslingar att få sitt rättmätiga straff borde skämmas, men se det gör dom inte för de har ingen skam i kroppen. Bara en omättlig girighet att sno åt sig så mycket i arvode som möjligt.

 3. Märkligt man erkänner handlingen, men förnekar brott??
  Vem lär dessa odågor att säga så, Skumma Advokater?
  Blir eventuella straff lägre ifall man förnekar brott?
  Annars kan väl dom dummaste räkna ut att det är brott om
  man begår en våldtäkt, speciellt mot ett barn?
  Borde betraktas som grovt brott?

  • Det är i och för sig inte märkvärdigt eftersom gärningen (den rent objektiva gärningsbeskrivningen) måste genomföras med uppsåt. Man kan alltså hålla med om att man utfört gärningen som sådan men inte haft uppsåt eller att uppsåtet egentligen varit något annat (som exempelvis inte är så allvarligt.
   Man måste också beakta att det finns tre typer av uppsåt vid brottsbalksbrott, nämligen direkt-, indirekt- och eventuellt uppsåt.

Kommentera