Efter TRE MÅNADER är regeringen och SKR överens om ”testoffensiv”

PANDEMI. Vad vi vet nu så upptäcktes coronaviruset i slutet av 2019 och den 31 december 2019 fick Världshälsoorganisationens (WHO) lokala kontor i Kina information om att en ny typ av lunginflammation dykt upp i staden Wuhan, Kina. Den 7 januari 2020 kunde kinesiska myndigheter identifiera viruset som en ny typ av coronavirus.

Den 31 januari hade Sverige sitt första bekräftade fall i Jönköping. Den 7 februari sa chefen för Folkhälsoinstitutet, generaldirektör Johan Carlsson att coronaviruset inte skulle spridas i Sverige. 

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet den 7 februari 2020.

Den 11 mars klassade Världshälsoorganisationen sjukdomen som en pandemi, alltså en epidemi som får spridning över stora delar av världen och drabbar många individer.

Sedan dess ha över 4800 personer dött i Sverige.

Nu, TRE MÅNADER, sedan sjukdomen klassades som pandemi är regeringen överens med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) om hur ansvarsfördelningen gällande coronatester ska se ut mellan staten och landets regioner. Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på torsdagseftermiddagen.

– Staten tar kostnaderna, regionerna åtar sig att genomföra testerna, sa Hallengren, som menar att en ”testoffensiv” ska genomföras.

– Jag är glad att vi nu kan sätta punkt för de otydligheter som rått kring testning.

Även Marie Morell, som är ordförande i sjukvårdsdelegationen vid SKR, deltog på presskonferensen. Hon är positiv till överenskommelsen. Samtidigt påminner hon om att ett test är en ”ögonblicksbild” som inte på egen hand räcker för att bekämpa smittan.

-Pettersson säger att det är så saktfärdigt att det borde vara straffbart. TRE MÅNADER för något som borde kunna lösas med ett par telefonsamtal eller över en kopp kaffe…

Får inte Lena Hallengren (S) sparken nu så…

Johan Carlsson, generaldirektör för Folkhälsoinstitutet som i februari 2020 påstod att coronaviruset i skulle spridas i Sverige. Lena Hallengren (S), Sveriges socialminister. Bild från regeringskansliet.

För övrigt anser jag att statsminister Stefan Löfven (S) ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig, och anser att skörden ska gå till dem som har planterat, inte till dem som kommer hit enbart för att njuta av frukterna.

Dessutom ägnar sig förre socialministern Annika Strandhäll (S) åt att kalla kritik mot denna eskalerande nationella tragedi för “pajaskonster”. Detta när vi snart har 5000 döda och svenskar är portade i mängder av länder, svenska turister är nte välkomna i Finland, Norge, Danmark, Tyskland med flera länder på grund av regeringens hantering av coronakrisen…

Annika Strandhälls (S) Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 thoughts on “Efter TRE MÅNADER är regeringen och SKR överens om ”testoffensiv”

 1. Nu blir jag fundersam ???

  ÄR DET INTE MINST FEM MÅNADER SEN ??????

  Det var i alla fall då som den mest VAKNE Landsledaren stängde deras gräns MOT KINA å sedan ca 14 dagar senare gränsen MOT EUROPA !!!

 2. Ja, jösse.
  Inte konstigt att allt är som det är …

  Behövs en rejäl rensning.

 3. Det blir så i ett land utan tjänstemannaansvar, ingen konstitutionsdomstol och utan möjlighet att ställa pajasarna till svars.

 4. Stolpskott efter stolpskott ställer sig upp på en presskonferens och yrar om att regeringen följer beteendet efter att man nu häver reseråden (som frekvent kallas restriktioner). Regeringen skall minsann följa upp. Fungerar det inte så antar jag att de kommer med nya råd och rekommendationer (som de med all sannolikhet kommer att kalla restriktioner.)

  Man går upp i limningen av att se dessa intetsägande individer. Att det för några dagar sedan samlades 1000-tals i strid med att max 50 pers får samlas (detta är en riktig restriktion) för att klara ut att svarta människor betyder något. Inte ett dugg hände, överträdelsen av restriktionen beivrades inte. Men vanligt folk som skall ha semester, ja dom kan man hota med strängare råd och rekommendationer.

  Det är full panik i regeringen, då det inte såg denna komma – pariastämpeln, från i princip de flesta länder och definitivt våra grannländer.

  Maken till oduglig regering och myndigheter får man leta efter. Grattis till “den svenska strategin”, det sket sig.

 5. Varför har vi en Regering, ingen av departementen synes ha någon ledare och ej heller någon som kan hjälpa de stackars ministrarna som bara är bra på att tala om hur mycket de satsar. De satsar våra pengar utan att först ha planerat eller tillse att resurser finns.
  A Strandhäll har hon ingenting i knoppen så borde hon inte tala eller skriva ett endaste ord, för resultatet blir mestadels grodor.

 6. Om ett företag skulle skötas på detta saktfärdiga vis när det gäller viktiga beslut så blev det inte långvarigt på marknaden.Dåligt och inkompetent chefsskap brukar vara den främsta anledningen.

 7. Sverigebilden. Konstigt att de inte förstår enkla samband. Dåre ger dåraktigt resultat, vilket leder till att Sverigebilden försämras. Dessvärre rär det sig inte om ett stolpskott som ståfräs påpekade.

 8. Ja tyvärr så hjälper det ju inte bara med att sparka en oduglig minister som kanske har en reträttplats klar som diplomat på Island efter Juholt ,för här fodras en större utrensning av ogräs i den Svenska lustgården . Men problemet är bara att dom är som kvickrot det vill säga att försöker man att få väck en så delar dom bara på sig och blir mångdubbelt flera och det vill vi ju inte uppnå , för när det gäller kvoten av odugliga politiker i regeringen så kan man nog konstatera att den har dom lyckats fylla med råge .

Kommentera