Säg nej till EU:s återhämtningsfond

EU. 1994 röstade svenska folket för om medlemskap i EU. 52,3 procent röstade ja, 46,8 procent nej och 0,9 procent röstade blankt. Valdeltagandet var högt, 83 procent. 2003 röstade svenska folket nej till att vara med i EU:s valutaunion och införa euro. 55,91 procent röstade nej – 42,02 röstade ja. Relativ klara resultat för ja till EU men nej till valutaunion och Euro. Resultaten av folkomröstningarna ska naturligtvis hållas tills folket lämnar andra besked. 

Charlie Weimers Twitter

EU-kommissionens återhämtningspaket efter corona-pandemin kommer att uppgå till minst 750 miljarder euro, motsvarande nästan 8000 miljarder kronor. 500 miljarder euro kommer att ges till medlemsländerna som bidrag och 250 miljarder euro som lån om EU-kommissionen får som den vill.

Sverige betalar rund 40 miljarder i EU-avgift varje år, nu vill EU höja Sveriges del med runt 15 miljarder vilket blir en kraftig kostnadsökning för Sverige.

Till det kommer återhämtningsfonden på 750 miljarder euro till vilken pengarna ska lånas upp. En tredjedel av pengarna i denna enorma fond ska lånas ut till medlemsländerna, två tredjedelar ska ges som bidrag till länderna i södra Europa.

Sveriges bidrag till fonden blir någonstans mellan 100 och 200 miljarder kronor. Till det kommer lånegarantier. Pengar som svenska skattebetalare skulle få betala till EU under mycket lång tid. Makten över hur pengarna används hamnar hos EU-kommissionen.

Sverige röstade nej, klart nej, till euro och valutaunion 2003. Det måste respekteras. Återhämtningsfonden bör vara en fråga för euroländerna, inte för oss.

– Pettersson menar att Sverige bör göra klart att vi ska stå fria från den nya fonden. Blir vi skuldsatta kollektivt tillsammans men andra EU-länder kan det visa sig att det i framtiden blir omöjligt att gå ur EU och att vi är med i en federation mot vår vilja.

Nej till federation och beskattningsrätt för EU.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Säg nej till EU:s återhämtningsfond

 1. det har funkat länge, att ha gett bidrag till Negrer-hövdingar utan motprestation från dessa…de ha raldrig behövt ta sig i kragen…bidrag
  till dessa har skett oavsett hur deras länder har misskötts under
  decennier…bidragspengar som gått rakt ner i de styrandes egna fickor
  å in i muslimska samfund
  Om detta nu sent om sidor har observerats av “de snålas gäng” är
  frågan (?), att gänget inte vill ha ett Afrika i EU-länder där de styrande misskött sina ekonomier är frågan?…kommer en villkorslös penninggåva skänkas denna gång, så står det inte på innan dessa länder fortsätter
  missköta sina ekonomier å de räknar givetvis me att få mer allmosor
  inom en mkt nära framtid Släpper “de snålas gäng” på sina krav denna
  gång, kommer det att vara helkört för eviga tider…undergången är mkt nära, min gissning Merkel insett…lika bra köra på som om inget hänt,
  tills hela EU projektet får ett abrupt slut?

 2. Att greker toppar listan är märkligt eftersom de har fått massor av pengar redan. De behöver sätta igång och jobba för de lever i ett gott klimat och borde vara en välmående nation. Tyvärr är inte de benägna och säga ne så ofta utan säger gärna oxi om de får förfrågan att arbeta.

 3. Sanera den enorma Byråkratin och alla jävla idiotförmåner
  som byråkraterna gett sig själva, vi ska inte bekosta dessa
  figurers lyxförmåner, och gå helst ut ur skiten.

  Norge klarar sig bra , folket har det bra, pensionärer har en
  pension som det går att leva på till skillnad från Sveriges
  Men så har dom jku heller inte tappat förståndet, ingen ges
  gratis sjukvård läkarbesök gratis medicin på andras bekostnad
  det betalas inte ut fantasibidrag till flera hundratusen personer
  inte(förmodligen aldrig) kommer i närheten av arbetsmarknaden..

 4. Ett skäl till att vara med i EU är tillgång till marknaden eftersom vi är ett exportland. Att vi skulle förlora temporärt är möjligt men med tanke på våra naturtillgångar så borde vi även utanför EU ha goda möjligheter till export. Tillgång och efterfrågan styr,
  Ett annat scenario är att vi arbetande svenskar snart är i minoritet och då sjunker möjligheten till export drastiskt,
  De som då lever här får nöja sig med att förlita sig på den store ingenting de tror på och guppa på rumpan och har inget behov av EU annat än bidrag. Några bidrag kan inte EU dela ut i framtiden eftersom utvecklingen på sikt i de västeuropeiska länderna kommer att likna Sveriges.

 5. Övriga länder klagar på Sveriges hantering av Corona. Vi ligger högt i antalet döda procentuellt till vår befolkning.
  Som vanligt drar vi nitlotten när tillgångarna ska fördelas.
  Länder i Centraleuropa fick som bekant även glesbygdsbidrag och vi fick inget.
  Vårt medlemskap i EU, verkar vara till för att vi ska betala till andra medlemsstater, som misskött sin ekonomi.

Kommentera