Ett brott i skymundan

Igår kväll kunde vi i SVT:s Agenda bevittna en direktsänd partiledardebatt om coronakrisen och följderna av den. En totalt intetsägande debatt som kommer att minnas som en av de tråkigaste hittills.

Ni som inte såg den missade absolut ingenting. Ni som såg den kanske reagerade på att inte ett ord nämndes om de folksamlingar och kravaller som genomförts i våra tre största städer.

Det tål att upprepas. Så här skrev regeringen på sin hemsida den 27:e mars:

”Som vid tidigare beslut är det ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt beslut av regeringen. Förbudet är straffsanktionerat. Den som ändå anordnar en sådan sammankomst eller tillställning riskerar böter eller fängelse upp till sex månader”

Inget sades om de arrangörer som mycket väl visste att fler än 50 personer skulle samlas på demonstrationerna. Inget sades om de naiva polisbefäl som gav tillstånd till demonstrationerna som man förstod skulle samla stora skaror som trängdes på liten yta. Inget ord sades om de hatiska ramsor som riktades mot den svenska poliskåren. Inget ord sades om den rasism som riktades direkt till vita människor. Inget ord sades om de kravaller som följde i demonstrationernas spår, om de poliser som attackerades, om de säkerhetsvakter som misshandlades, om de oskyldiga medborgare som fick bilar sönderslagna, butiker rensade och vandaliserade,

Inget ord sades överhuvudtaget om de minoriteter och vänsteraktivister som fullständigt nonchalerade de kvinnor och män som dygnet runt kämpar med att rädda liv, som fullständigt nonchalerade de regler som Sveriges regering satt upp och som fullständigt nonchalerade det faktum att deras lilla show blivit rejält kontraproduktiv.

Vad tror ni det talas om runt fikaborden? En svart man som dödats av en polis i USA, kravallerna som följt efter detta eller de upplopp och regelbrott som omgärdat de tre demonstrationerna i Sverige?

7 thoughts on “Ett brott i skymundan

  1. Hur kan en grovt kriminell gangster plötsligt bli hela vänstetvärldens idol? OK gripandet var under all kritik, men inte blev det någon världsnyhet när poliserna i Stockholm pepprade pojken med Downssyndrom full med kulor? Men visst han var ju vit, då är de tydligen helt ok för Zara Larsson m fl vänsterparasiter.

  2. Idag begravs USA:S martyr Floyd naturligtvis en stor nyhet som uppmärksammas i PK-media med intervjuer av gråtande och förtvivlade icke vita som talar om vad de känner och tycker elaka vita människor !
    2020 går till historien som knäböjaråret.

  3. Inte bara svart. Även multi sjuk, kriminell med Covid 19, som gör våldsamt motstånd.
    Har svårt att förstå att någon polis med självrespekt stannar kvar med sådana fåntrattar till chefer.

  4. Coronapandemin är passé, nu är det knäböjning inför s.k stackars icke vita som gäller och inget annat !
    När går hela den landsförädiska 7 klövern ner på knä, märkligt att inte Östermalmskommunisten Sjöstedt var först och gick ner på knä under partiledardebatten.
    Hela världen har blivit fullständigt galen.

  5. På sjuttiotalet var det sensation om man såg en svart person i Sverige och nu verkar svarta vara i majoritet att döma av bilderna från Göteborg igår.
    De svarta som sågs i Göteborg var inga högutbildade hjärnkirurger och raketforskare, de kommer definitivt inte att bli någon förtjänst längre fram heller.
    Varför har det blivit så här? Vem är ansvarig för så tokiga beslut som att ta hit jordens allt slödder till Sverige?

  6. Nej, jag såg det inte. Med flit.
    Har avvant mig från regimmedia.
    Befriande!

    Likhet inför lagen är ett uttryck.
    Inget annat. Har inte minsta förankring i konkret verklighet.

    Ponera att ”högerextrema” hade demonstrerat.
    Hade de fått tillstånd?
    Hade polisen suttit kvar i sina bilar eller gått ut och knäböjt?
    Hade regimjournalister och kåsörmaffian visat förståelse för demonstranterna?

    Svaren är så givna att de inte ens behöver nämnas!

    Och vi förväntas känna förtroende för etablissemanget!!!

    Jo, det kan de ju drömma om!

Kommentera