SVT-journallist kallade Greta Thunbergs budskap vänsterpopulistiskt – frias

MEDIA. Granskningsnämnden friar flera av de kommentarer som SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström gjorde om klimataktivisten Greta Thunberg tidigare i år. Bjerströms analys gjorde gällande att Thunbergs budskap blivit mer politiskt över tid och att hon rört sig åt det vänsterpopulistiska hållet.

Steget Efter

Bjerström fick mycket kritik för sina uttalanden. Granskningsnämnden anser visserligen att kommentarerna är värderande, men anser att de ändå ryms inom SVT:s kommentarsskyldighet.

-Pettersson tycker att det är konstigt att Erika Bjerström får arbeta kvar på SVT, hon har sagt en och annan sanning som inte brukar uppskattas i vissa kretsar och som vi andra blir kallade nazister och fascister för…filmen från 2017…

TIDIGARE 2020-01-06. SVT-journalist lämnar Twitter, tål inte kritik, från vänster…

MEDIA. SVT:s korrespondent Erika Bjerström, 57, konstaterade i början på december 2019 att Greta Thunberg börjat låta allt mer som en vänsterpopulist och att ”folket” var det enda hoppet och anklagades därefter på Twitter för att vara ”klimat­förnekare” och ”nazist”. Nu väljer Bjerström att lämna Twitter.

Twitter

-Pettersson menar att Erika Bjerström är en av de bättre på SVT, men Bjerström ska förmedla nyheter och inte placera människor på en vänster-högerskala.

Nu kan SVT rapportera om ”näthat” från den ”goda sidan” som drabbar ”den goda sidan” men det lär inte bli av.

För övrigt verkar det mest vara vänsterpopulister som inte gillar att Greta kallas vänsterpopulist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

I Afrikas 55 länder bor ungefär 1 miljard människor, Afrika är oerhört rikt, där finns allt för att ge befolkningen ett bra liv utom möjligen kloka ledare och det kan tyvärr inte vi hjälpa till med…

3 thoughts on “SVT-journallist kallade Greta Thunbergs budskap vänsterpopulistiskt – frias

  1. Att Den Heliga Greta är en vänsterpoulist är ingen värdering det är ett konstaterande i sak.

  2. Alla rättsinstanser (och i detta fall en ”gransknings-nämnd”) är influerade med de styrande vänsterextrema byket….Abzurdistan är inte ensamma om detta förfarande 2020.
    Läste just hur en radikal kommunistkärring i Hamburg,utsågs till högsta Domare,inom deras Författningsdomstol !!
    DDR har vaknat upp ur sin död….

Kommentera