Ljuger ministern

Åsa Lindhagen är miljöpartist och jämställdhetsminister i Sveriges regering.

I torsdags fick hon en debattartikel publicerad i Aftonbladet och frågan är om hon då inte passade på att förmedla en ren lögn?

Artikeln är en av alla tusentals som anklagar vita för att vara rasister och som hävdar att alla minoriteter är offer. Så är det naturligtvis inte och det inser nog alla som kan tänka själva. Om så nu vore fallet skulle Sveriges regering vara rasister hela bunten, men så är det väl inte?

Fast Åsa Lindhagen anser att vita är priviligierade i Sverige och att framför allt svarta utsätts för strukturell rasism och diskriminering. Här kommer det som jag tror är en lögn in i bilden.

“I Sverige behöver exempelvis afrosvenskar ha en forskarutbildning för att komma upp i samma inkomst som en person i övriga befolkningen med treårig utbildning efter gymnasiet”

Jag inbillar mig att arbetsmarknadens parter, arbetsgivarna och fackförbunden, förhandlar om lönerna i Sverige. Det finns givetvis lokala avtal som sticker ut från de allmänna, men då brukar det finnas anledningar bakom. Nu vet jag inte hur det ser ut på riksdagsnivå, men Nyamko Sabuni som är född i Burundi och otvivelaktigt svart, tjänar 130 000 i månaden jämfört med företrädaren Jan Björklunds 117 000. Jonas Sjöstedt som är vit tjänar knappt 67 000, Annie Lööf 126 000 för att ta ytterligare två exempel.

Jag tror att Åsa Lindhagen (Mp) ljuger och att det finns andra faktorer som spelar in. Det kanske är så att afrikaner generellt har lägre utbildningsgrad är européer? Det kanske är så att afrikaner som kommer till Sverige varken har utbildning eller arbetslivserfarenhet? Det kanske är så att afrikaner i Sverige mötts med en kravlöshet som gjort att de inte behövt anstränga sig? Det finns säkert fler skäl, men att det ligger rasism bakom att afrikaner skulle tjäna mindre tror jag är en missuppfattning som förvisso passar in i Miljöpartiets politik.

På min arbetsplats tjänar alla med samma uppgift lika mycket. Där arbetar yngre, äldre, män, kvinnor, vita, svarta, bruna och gula sida vid sida och ingen tjänar mer än någon annan. Jag tror inte vi är unika, men det får gärna Åsa Lindhagen (Mp) motbevisa.

Aftonbladet

8 thoughts on “Ljuger ministern

 1. Det ingår i svenska ministrars arbetsbeskrivning och ett kompetenskrav att kunna ljuga för folket och väljare.

 2. “I Sverige behöver exempelvis afrosvenskar ha en forskarutbildning för att komma upp i samma inkomst som en person i övriga befolkningen med treårig utbildning efter gymnasiet.”

  Det är därför inte för inte som de kallas “raketforskare”.

  OnT: Om en svensk förlorar jobbet kommer socialen att kräva att vederbörande avyttrar alla avyttringsbara tillgångar innan försörjningsstöd ges. Våra äldre på hemmet taxeras grundlig när det gäller de avgifter de betalar. De som är fattigpensionärer i Sverige är de av våra egna som ställt upp för landet, de utifrån kommande får äldreförsörjningsstöd vilket renderar i mer varje månad då pensionen beskattas.

  Det finns ett stycke svensk historia som tyvärr gått de flesta förbi. En insändare i Dalarnas tidning från 18 oktober 2012 är rent fantastisk. https://www.dt.se/artikel/nyanlandas-ekonomi DT återkom förvisso med en “korrigering” som visade att Lennart Karlssons siffror faktiskt inte stämde – de rätta var ännu högre.

  “Nyanländas ekonomi

  Hur ser den ekonomiska ersättningen ut för en nyanländ invandrarkvinna som är arbetslös och har tre barn.

  Kvinnor får:

  6 510 kronor i etableringsersättning

  4 500 kronor i etableringstillägg

  4 500 kronor i bostadsbidrag

  3 754 kronor i barnbidrag

  2 546 kronor i underhållsstöd

  = 21 810 kronor i månaden skattefritt.

  Utöver detta har kvinnan rätt till:

  259 200 kronor i retroaktiv föräldrapeng från det att barnet föddes, oavsett i vilket land det är fött. Hon kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. Exemplet är baserat på den lägsta ersättningsnivån om 180 kronor per dag under 480 dagar per barn.

  Källa: http://www.statskontoret.se

  Detta är ingen ovanlig situation då bigami (månggifte) inte är tillåtet i Sverige. Mannen får då ett eget boende, med egen ersättning:

  6 510 kronor i etableringsersättning

  4 500 kronor i etableringstillägg

  4 500 kronor i bostadsbidrag

  = 15 510 kronor skattefritt.

  Dessa ersättningar är betydligt mer än vad en normal inkomsttagare får i pension efter skatt i Sverige.

  Lennart Karlsson

  Ovanstående text är en insändare skriven av en privatperson. Texten baseras på fakta som är felaktig. Vi beklagar att insändaren publicerats och kommer att återkomma med korrekta uppgifter.”

  Jag tror att det var professorn i etnologi, Karl-Olov Arnstberg, som sa att människor som känner med sig att de inte når upp till den outtalade nivån av godhet i samhället måste börja posera för att “öka poängen”. Med andra ord styrs vi av människor som anser att de själva är onda. Det är väl en av de få sakar vi kan hålla med dem om.

 3. Skulle vara märkligt ifall hon inte ljög, hon tillhör
  ju en lögnaktig regering, som närmast är vaneljugare.

 4. ALLA MILJÖPARTISTER LJUGER. HELA PARTIET ÄR UPPBYGGT PÅ LÖGNER.
  HÖJ SPÄRREN TILL TIO % SÅ VI BLIR AV MED DOM. 👎👎👎

 5. Att ljuga är extrempartiet MP kännetecken.
  Det var på en lögn som de 1:a gången kom in i Riksdagen.

Kommentera